Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Nepodaljšanje pogodbe zaradi nosečnosti

Nepodaljšanje pogodbe zaradi nosečnosti

Pozdravljeni!

Žal sem pred enim tednom zvedela, da mi v večji firmi ne bodo podaljšali pogodbe zaradi nosečnosti. Obljubljali so mi, da me bodo vzeli za nedoločen čas, sedaj pa ko so izvedeli, da sem noseča, so mi direktno povedali, da je to razlog mojemu nepodaljšanju pogodbe.
Ko sem se zaposlila, so me zaposlili hkrati s petimi drugimi kandidatkami. Vse bodo zaposlili za NČ, razen mene ne. Pogodba se mi izteče par dni pred rokom. Ali je zakonsko to dovoljeno? Kaj lahko storim?

Popolnoma obupana in razočarana

Seveda je dovljeno. Če pač ne želi z vami pogodbe je ne želi. Diskriminacijo boste težko dokazali.

V vašem primeru bi ravnala tako:

1. ne zapenjajte z delodajalcem in poskusite doseči, da vam podaljša delo za en mesec oziroma do PDPja, če je to mogoče.

2. (mogoče lažja varjanta) ginekologinja naj vam na papirje za CSD napiše PDP na datum izteka pogodbe – če je samo par dni razlike to ne bi smel biti problem.

…ker v nasportnem primeru boste brez polne porodniške!

Po porodniški se boste pa že znašli.

Hvala za odgovor.

Glavo pokonci in ne sekiraj se! Uživaj v nosečnosti in prvem otrokovem letu. Potem pa se bo že kaj našlo, saj naši vrli gospodarstveniki napovedujejo izboljšanje na trgu dela.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close