Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev pogodba_sprememba naziva delodajalca

pogodba_sprememba naziva delodajalca

Več glav več ve….

Sem zaposlena pri s.p. pred letom dni je moj delodajalec odprt še eno firmo d.o.o. za opravljanje iste dejavnosti.
Sedaj me je obvestil, da bo s.p. zaprt ter mi dal novo pogodbo o zaposlitvi. V tej novi pogodbi, ki je seveda za nedoločen čas, začetek dela pa 1.6.2011. V pogodbi se ne omenja, da sem tu zaposlena že 8 let.

Menim, da bi moralo pisati delovno razmerje sklenjeno od 2002 ter napisano, da se sklene nova pogodba zaradi spremembe naziva firme.
Kaj menite?

novi d.o.o. je pravni naslednik prejšnjega s.p. ja. tudi če v pogodbi izrecno ne piše, da imaš sklenjeno razmerje že od leta 2002, bi vsakem primeru to moralo veljati v odnosu do tebe – kar se tiče eventualne odpravnine recimo.

mora se pa seveda sklenit nova pogodba, to pač. in ne zaradi spremembe naziva, ampak zaradi spremembe organizacijske oblike.

Ni se spremenil samo naziv firme, ampak so tebe prenesli od enega delodajalca k drugemu (od s.p. k d.o.o.).
Nimaš kaj, še leto dni ti sicer ne smejo zmanjšati pravic,kar pa se tiče odpravnine ob morebitni odpovedi (iz d.o.o), se ti bo štela samo delovna doba v d.o.o.

Koliko časa si zaposlena v s.p., ne rabijo napisati v pogodbo, ker ne gre za istega delodajalca….

ne širi krive vere.
Glede na dejstvo, da se dejavnost ne zaključi ampak se spremeni samo pravnoorganizacijska oblika, se na novo obliko prenesejo pravice in obveznosti iz prejšnje pravno organizacijske oblike. Tako boste zaposleno prezaposlili v novem podjetju in s tem se bodo prenesla vse obveznosti in pravice iz pogodbe o zaposlitvi.
iz podobnega primera
http://mladipodjetnik.si/podjetniski-koticek/novice-in-dogodki/novice/strokovnjak-odgovarja-preoblikovanje-v-d.o.o.-odgovarja-verlag-dashoefer

[Glede na dejstvo, da se dejavnost ne zaključi ampak se spremeni samo pravnoorganizacijska oblika, se na novo obliko prenesejo pravice in obveznosti iz prejšnje pravno organizacijske oblike. Tako boste zaposleno prezaposlili v novem podjetju in s tem se bodo prenesla vse obveznosti in pravice iz pogodbe o zaposlitvi.
iz podobnega primera
http://mladipodjetnik.si/podjetniski-koticek/novice-in-dogodki/novice/strokovnjak-odgovarja-preoblikovanje-v-d.o.o.-odgovarja-verlag-dashoefer%5B/quote%5D

Glede na dejstvo, da se dejavnost ne zaključi ampak se spremeni samo pravnoorganizacijska oblika, se na novo obliko prenesejo pravice in obveznosti iz prejšnje pravno organizacijske oblike.

Iz vprašanja ni razvidno, ali se je dejavnost zaključila 8v tem primeru ni nikakršnega nasledstav), ali pa gre za statusno spremembo.

neee, kje pa
isti delodajalec (oseba), ki opravlja isto dejavnost… ni razvidno iz tega, a ne da ne… verjetno tudi v isti pisarni z istimi sredstvi.

Če je nekaj nam logično, to še ne pomeni, da je tudi potem v življenju vsem drugim logično in resnično. Če ni nikjer nobenega dokumenta, kjer bi bilo napisano, da je ta novi d.o.o. pravni naslednik ugašajočega s.p.ja, pač tega ne moreš kar tako na pamet sklepati, še manj pa se zanašati na pravice, ki bi ti, če bi to bilo tako, na osnovi tega pripadale. Najmanj kar je, lahko pričakuješ dolgo in drago, še najbolj pa negotovo sodno pot do uveljavitve teh pravic, če ti jih ‘novi’ delodajalec ne bo pripravljen priznati.

Poskusi se zmeniti z delodajalcem, da ti v novo pogodbo o zaposlitvi napiše, da je ta d.o.o. pravni naslednik ugašajočega s.p.ja, pa boš videla, kako je s tem.

neee, kje pa
isti delodajalec (oseba), ki opravlja isto dejavnost… ni razvidno iz tega, a ne da ne… verjetno tudi v isti pisarni z istimi sredstvi.[/quote]

kar si naštel, ni relevantno pri ugotavljanju dejstev, ali je šlo za prenehanje sp na podlagi statusne spremembe ali iz kakšnega drugega razloga.

hvala vsem
v pogodbo je dodal, da je d.o.o., pravni naslednik s.p.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close