Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev delodajalec odjavil zavarovanje

delodajalec odjavil zavarovanje

delodajalec ne placuje zavarovanje zame… odjavil me je brez da bi mi povedal po dveh mescih dela… pridem v bolnico na pregled k mam vorozo nakar prav zdravnica ja morate placat ker nimate zavarovanja..????? halooo… kaj , kako .. na koga naj se obrnem ?????

Če je delodajalec s.p., je možno, da samo ni pravočasno plačal prispevkov ali pa so lahko na Dursu tudi zaknjiženi. Preveri pri svojem delodajalcu.

kaj to mene briga za placevanje njegovih prispevkov.. to on mora met urejeno ne d se men na cesti kaj naredi pa mi u bolnci izstavijo racun??? halooo????? namrec vozm se 60km u eno stran… no in ce ni to to da pac ni poknjizeno da me je dejansko odjavil da bi lahko profitiral??? kaj potem?

Kakšna svinjarija, pa tako slovijo ta podjetniški duh, fensi šmensi je biti podjetnik danes, potem pa takšne svinjarije. Ti ne znam pomagati, ampak kar se ti je zgodilo, je totalna svinarija. Človek misli, da ima vse urejeno, potem pa tako. Na srečo gre samo za malenkost, pomisli, da bi se hudo poškodoval, potreboval operacijo, več dni ležanja v bolnišnici, ko gre znesek lahko v več tisoč evrov.

ja bognedaj….

pri redno zaposlenih ne preverjajo, niti ne morejo preverjat, ali so prispevki plačani, ali ne. velja samo prijava v zavarovalni sistem. če delavca odjaviš, pač ni zavarovan. in to se je zgodilo tu!

takoj na delovno inšpekcijo – delaš na črno!

JA…nazalost bom res to moru nrdit in iskat novo sluzbo… ni kj,… proklet gnoj….

Pa ne more te eden kar odjavit iz sistema zavarovanja. Mora biti kaka odločba ali podobno. Obrni se na delovno inšpekcijo.

…prepričan, da nisi moral doplačati le razliko, ker morda nimaš dodatnega zavarovanja?

z kartico greš na ZZZS do referenta, ki bo preveril kaj se je zgodilo. če je zavarovanje urejeno in četudi si plačal pregled, lahko izterjaš povrnitev dejansko nastalih stroškov.

poklical sem na delovno inspekcijo kjer sem se lepo pogovoril z gospo kako in kaj je narobe , gospa je vse preverila v sistemu potrdila moje teznje in rekla da se naj enostavno v ponedeljek zglasim pri njej kjer bomo podali kazensko ovadbo zoper delodajalca… do nadaljnega naj ostanem v bolniski ker se enostavno nemorem vozit v sluzbo 120km vsak dan saj je riziko prevelik…

kako in kaj naprej vam povem ko zvem kaj vec… hvala za podporo in misljenja..

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close