Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev koliko je zakonsko določeno, da dobiš za potne stroške in malico?

koliko je zakonsko določeno, da dobiš za potne stroške in malico?

kolikor vem je z zakonom določeno koliko dobiš pri delodajalcu za malico/dan, kot je tudi z zakonom določen znesek centov/km za potne stroške.

delala bom v javnem sektorju.

zanima me, če katera ve koliko so ti zneski?

vse je odvisno od KP

Odvisno od KP (komunistične partije)?

kp=kolektivne pogodbe.

ja, vem, vendar, a je z zakonom določen kakšen minimum? da mi delodajalec ne more ravno reči, da je plačilo potnih stroškov 0,01evra/km…pa malica 10centov/dan…

lej v JU dobiš povrnjeno mesečno karto, če delaš vse dni v mesecu (delavne), enako velja za mestni in primestni promet, koliko je znese na km glede na oddaljenost od prve avtobusne postaje pa ne vem točno, ma to ne pride v poštev če je delo v mestu in živiš v mesu.

za malico, pa ne vem točno.

jaz ne morem dobiti povrnjene karte javnega prevoza, ker javnega prevoza iz mojega kraja in okolice sploh ni… (v hribih živim…)

potni stroški so ca. 0,18€ na km, malica pa od 4-6€

Ne, nič ni določeno z zakonom. Vsi zneski so določeni s kolektivno pogodbo, ki velja za tvojega delodajalca.

Od delovnega mesto do zadnje avtobusne postaje (ali tiste z vlakom) pred tvojim domom javni prevoz. Od zadnje postaje do tvojih hribov pa po kilometrih. Vsaj tako imajo pri nas.

ampak pri nas v tisto smer javnega prevoza dejansko ni. noben avtobus ne odpelje v tisto mesto. ga pač ni:-) če bi hotela z javnim prevozom iti v službo, imam do avtobusne postaje sicer res 4 km, vendar bi me avtobus potem odpeljal v mesto oddaljeno 25km, potem pa iz tega mesta nazaj v drugo mesto oddaljeno od prvega mesta 40 km. torej bi v tem primeru dobila več potnih stroškov:-D če grem z avtom pa imam nekje 15km do mesta kjer bo moje delovno mesto:-) pač do tistega mesta ni prometne povezave, sploh:-) no, saj bomo videli:-)

Koliko pa znaša sedaj kilometrina, ne mislim za prevoz na delo ampak za prevoze, ki jih s svojim avtom narediš med službenim časom za delodajalca?

Si imel v mislih potne?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close