Kako do s.p.?
Mene je Barca že postavila na realna tla – odpreti s.p. je sicer preprosto, ampak za seboj potegne kar precej stroškov. In če živita od ene same plače – nikar v s.p.
Raje delo na črno (ja sej vem, da me bodo zdej vse mone grdo gledale – ampak hej, to je realnost, če želiš preživeti!). Čiščenje hiš, stanovanj….
Mene je Barca že postavila na realna tla – odpreti s.p. je sicer preprosto, ampak za seboj potegne kar precej stroškov. In če živita od ene same plače – nikar v s.p.
Raje delo na črno (ja sej vem, da me bodo zdej vse mone grdo gledale – ampak hej, to je realnost, če želiš preživeti!). Čiščenje hiš, stanovanj….[/quote]
Ja imaš prav samo eni hočemo živeti, eni pa samo preživeti!
Bodoča zaposlena, če imaš dobro idejo, ki je izvedljiva, pa v akcijo.
Raje delo na črno (ja sej vem, da me bodo zdej vse mone grdo gledale – ampak hej, to je realnost, če želiš preživeti!). Čiščenje hiš, stanovanj….[/quote]
Bodoča zaposlena, če imaš dobro idejo, ki je izvedljiva, pa v akcijo.[/quote]
Veš, tudi dobra poslovna ideja v teh časih NI zagotovilo za uspeh. In kaj bo potem, ko ne bo mogla plačevati prispevko, pa ko ne bo imela niti za kruh?
Jaz bi (bom) najprej delala na črno oz. po pogodbi, da razpredem lovke, šele potem, ko bo gotova, da bom lahko pridelala toliko, da ne bo samo za prispevke, ampak bo ostalo še za življenje, bom pa šla v s.p. Kar tako iz danes na jutri pa – NO GO.
Če imaš res dobro idejo, za katero si prepričana, da bo šla v promet, se loti podjetništva. Če dvomiš, še naprej išči službo. Ker podjetništvo za sabo potegne veliko odgovornosti in stroškov, mislim, da so trenutno minimalni prispevki okoli 280€, ampak tu so še druge stvari in naenkrat je lahko stroškov na mesec vsaj dvakrat ali trikrat toliko.
Jaz sem imela lepo službo, ampak sem dala odpoved, ker sem si vedno želela biti samostojna in sem bila prepričana, da mi bo uspelo. In zaenkrat mi gre v redu, boljše kot sem si drznila upat.
Torej – dober načrt, pametna dejavnost ali nič. Srečno!
S. p. lahko odpreš na točki VEM, registracija je brezplačna. Minimalni mesečni prispevki so trenutno okoli 280 evrov. Če si računov ne boš vodila sama, nekaj deset evrov na mesec vzame še računovodja. Konec leta si država vzame še davek na dobiček.
Druge osnovne informacije lahko prebereš tukaj:
http://mladipodjetnik.si/podjetniski-koticek/ustanovitev-podjetja/ustanovitev-s.p
Bodoča zaposlena, če imaš dobro idejo, ki je izvedljiva, pa v akcijo.[/quote]
Veš, tudi dobra poslovna ideja v teh časih NI zagotovilo za uspeh. In kaj bo potem, ko ne bo mogla plačevati prispevko, pa ko ne bo imela niti za kruh?
Jaz bi (bom) najprej delala na črno oz. po pogodbi, da razpredem lovke, šele potem, ko bo gotova, da bom lahko pridelala toliko, da ne bo samo za prispevke, ampak bo ostalo še za življenje, bom pa šla v s.p. Kar tako iz danes na jutri pa – NO GO.[/quote]
Se popolnoma strinjam z vsem navedenim. Če ni dobre ideje in zvez nikar odpirat s. p. Boste potonili celo družino. Mesec namreč zelo hitro mine, prispevke je treba plačat, DURS je neusmiljen in zna se zgodit, da človek potone v še večje dolgove in brezizhoden položaj.
Veliko tistih, ki je vzelo 4.500 od zavoda zadevo že krepko obžalujejo, tako, da premislit 100 x.
Imaš idejo?
Imaš trg?
Znaš to narediti? Bolje od drugih?
Koliko je konkurence, po kaki ceni?
Narediš ti to bolje in ceneje (te res pridejo tvoji stroški nižji?)
Imaš pri izdelku/storitvi tako razliko v ceni, da boš lahko pokrila vse ostale stroške (prispevki, elektrika, telefon..) in ti bo ostalo za plačo?
Te “pokoplje”, če kaka stranka ne plača?
Če res na vse z lahkoto odgovoriš da, potem lahko začneš razmišljat o odprtju.
Ne odpiraj s.p.-ja:
-če nimaš poslovnega načrta in odlične ideje
-ne veš kaj točno bi delala in ne poznaš tržišča
-nimaš prihrankov, ki ti omogočajo vsaj 1 letno poslovanje neodvisno od prihodkov s.p.-ja
-če nisi pripravljena delati po cele dneve, sobote, nedelje in praznike.
V kratkem, s.p. ni šala in ,ko se enkrat začnejo kopičiti dolgovi ti durs hitro zablokira račun in pobere ves denar! Poleg tega pa računaj še na prispevke 285, računovodjo vsaj 40, kilometrino, telefon, prehrano.Sicer je seveda vse odvisno od dejavnosti vendar računaj v grobem vsaj na 500 eur fiksnih stroškov, raje več kot manj! Tako, da po mojem mnenju se ti ne splača odpirati s.p-ja, če nimaš vsaj 2000 eur prihodkov(RVC-ja).
Res je, da moraš imet nekaj denarja na zalogi za premostitev začetnih težav ampak če si prepričana v to, kar bi delala predvsem pa pripravljena trdo delat in se odrekat prostemu času, potem se tega loti.
Vzemi si čas za razmislek, pobrskaj po spletu, naredi si izračun koliko moraš zaslužit, da poravnaš vse mesečne obveznosti, to ti pove, koliko mesečno moraš prodat produktov ali storitev. V glavnem, naredi si naprej finančni plan in predvidi negativne plati, kako jih boš obvladovala.
Pa obkroži se s pozitivnimi ljudmi, uspešnimi, ki ti lahko dajo pametne nasvete in te vzpodbujajo na novi poti. In zapomni si: IDEALNE POSLOVNE IDEJE NI! Torej, vedno obstaja tveganje ampak sej poznaš ono kdor ne tvega…
Veliko uspeha!
Bodoča zaposlena, če ste še vedno brez službe in želite delati, se mi oglasite na e-mail:
anjahlmiha@gmail.com ali pokličite na tel.št. 040/634-237.
glede odprtja s.p. ali d.o.o. je najbolje iti na VEM točko. Tam se lahko dogovorite za sestanek kjer vam brezplačno odprejo s.p.
stroški pa so visoki cca 280 eur prispevkov je potrebno plačevati.
Forum je zaprt za komentiranje.