Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Takšne krivice pa še ne

Takšne krivice pa še ne

Prijavila sem se na razpis za delo, šla na razgovor… Bilo mi je rečeno, da bodo v treh dneh obvestili, kako so se odločili. Ker niso poklicali niti pisali, sem jih danes poklicala sama in dobila odgovor, da sem bila v ožjem krogu treh izbranih, da so se nas odločili preveriti na zavodu in tam izvedeli, da sem konfliktna oseba in, da se pač zame niso odločili. Takoj sem poklicala svetovalko, ta pa mi je dala vedeti, da nima nobenih negativnih podatkov o meni in, da me pri njej nihče ni preverjal. Ponovno sem kontaktirala ” delodajalca “, mu to povedala a mi je rekel oz. rekla, da je poklicala nekoga od bivših delodajalcev in, da mi ne more izdati koga. Kdorkoli je bil, napravil mi je krivico. In niti zamisliti si ne morem, koliko možnosti za zaposlitev mi je ta dotična oseba že zapravila. Nisem konfliktna oseba, prej nasprotno. Res ne vem, zakaj bi me katerikoli prejšnji delodajalec takole črnil. Res sem žalostna danes.

Ja, krivice se dogajajo.
Verjamem, da bi se kaj takega znalo zgodit tudi meni, če bi potencialni delodajalec preverjal pri sedanjem, s katerim (ne po moji krivdi) nisva v najboljših odnosih.
Prvi dve firmi, kjer sem bila zaposlena in se s šefi super razumela, pa žal ne obstajata več.

Se mi pa zdi tak način preverjanja malo sporen. Večina nas o tem, da išče novo službo, glih ne obvešča svojih delodajalcev in verjamem, da za marsikoga ni fajn, če njegov trenutni delodajalec to izve.

NO, glede na napisano prav nedolžna ovčka že nisi. Jaz ne bi klicala ne na zavod, ne na firmo. Če niso poslali, pa nič. In konfliktne osebe niso nikjer zaželene.

Hvala za tale post. Tudi jaz iščem delo že dobro leto dni- VII.stopnja izobrazbe. Moj bivši delodajalec je moj bivši mož, s katerim sva v zelo konfliktni situaciji. Če sprašujejo njega glede mene, verjetno nikoli ne bom dobila službe! Res lepo.Banda pokvarjena!

Po moje je moral biti en tvoj bivši oboževalec, ki si ga držala na hladnem zato pa se ti
sedaj takole maščuje! Razmisli malo mogoče se ga boš spomnila kdo je bil.

Ne, nisem konfliktna oseba, če bi bila in bi preverili in to izvedeli, me ne bi ganilo. So pač izvedeli, bi si mislila. Ker pa vem, da sem pri vseh delodajalcih bila pridna in v dobrih odnosih, me je to res prizadelo.

Zakaj sem poklicala sama od sebe? Ker bi že včeraj morala odgovoriti drugemu delodajalcu ali sem na voljo za nadomeščanje nekoga na bolniški, to del. mesto, ki mi je takole zaradi laži spolzelo med prsti, pa je bilo za določen čas z možnostjo podaljšanja, a ker sem včeraj rekla, da bom šele danes vedela kako in kaj, sem zapravila tudi to opcijo.

ne žalostna, jezn@, zate pa mora biti res še huje, če jih večina takole preverja. Zoprno, res. Držim pesti, da čimprej dobiš službo tudi ti.

Zdaj ne moreš spremeniti več ničesar.

Raje se poglobi v to, če je kaj resnice na tem. Včasih sebe drugače vidimo kot nas vidijo drugi. Mogoče si samo kolerična in močna po značaju, tvoj bivši šef pa ne trpi takšnih ljudi in si ga mogoče na nek način zelo odbijala kot oseba.

Govorim zato, ker imam kolegico, ki jo je mož pustil zato, ker je po več letih izbruhnilo iz njega, da s takšno kolerično osebo, ki hoče da je vse po njeno, ne more več živeti. Ona se praktično sploh ne zaveda kako je odrezava in groba do ljudi okoli sebe. Na zelo lep način smo ji povedali drugi. Šele zdaj se vsaj malo spreminja.

Držim pa pesti, da boš takšna kot si, dobila nekje službo! Srečno!

Zelo možno je tudi, da so si to enostavno izmislili. Ker tega zdaj nikakor ne moreš preveriti. Tudi med kadrovniki so vseh sort pokvarjenci, ali pa samo ne znajo elegantno speljati naročil, ki jim jih dajejo šefi, pa takole nerodno okrog lažejo.

Vzeli so pač tistega, za katerega jim je šef naročil, naj ga vzamejo.

Ne sekiraj se toliko, ker ni vredno. Pa veliko sreče.

Daj, ne seri.Koleriki so zelo ustvarjalni in hkrati zahtevni ljudje. Po moje je ona pustila njega, ker ji do kolen ne seže.Ritolizniki se pa tko ali tko prilizujejo tistemu, pri katerem imajo še kanček možnosti za uspeh.
Občudujem Svetlano Makarovič, ki je takim gobcem, da je kolerična več ali manj zaprla usta. Katero pa ne razpizdi en “butast slovencelj”, lepo te prosim!!!!

Zakaj se tako braniš kritike, da si konfliktna oseba? Mogoče si res, pa da še sama ne veš. Zato hvala bogu, da ti je en xy to lepo odkrito povedal.

Očitno imaš veliko še na sebi za spremenit, tako kot še mnogi drugi izmed vseh nas….

Hvaležna bodi in išči dalje novo službo….prej ali slej jo boš našla, če se boš tako ozirala na te komentarje in prelagala krivdo na druge, bo možnosti vsakič manj, namesto več…..

Sem vse prej kot konfliktna oseba, še posebej ko gre za odnos v službi. Nikoli z nikomer nisem bila sprta, nikoli nikomur niti žal besede nisem rekla. Če je že med kom prišlo do konflikta se nisem vmešavala, le svoje sem si mislila. Res se nikoli nisem z nikomer kregala. Ali pa si konfliktnost narobe razlagam?
Aja, in noben xy mi to ni odkrito povedal, ker ta oseba, ki mi je to povedala, o meni ne ve nič. Tisti/tista, ki ji je to povedal/a pa definitivno laže.

Vem samo nekaj – če je oseba priljubljena in prijetna, ne bo nikomur prišlo na misel, da bi kaj slabega rekel o njej. Zakaj pa imaš toliko bivših delodajalcev? Če bi bila taka, kot sama praviš, bi bila sigurno še v eni od prejšnjih služb.
Človek gre stran, ko se nekje slabo počuti in menja. Zamenjaš tudi zaradi boljše plače, ampak v teh časih so itak vse plače enako zanič. Torej zakaj ne zdržiš dolgo pri eni firmi? Ti niso podaljšali? Je moral že biti razlog.
Delodajalci pa res velikokrat vprašamo prejšnje za mnenje in ne boš verjela – vsi človeka opišejo na isti način. Torej je nekaj na tem. Konfliktnost pa ni samo to, da se glasno kregaš. Lahko se sploh ne kregaš. Konfliktnost je zelo širok pojem.

Običajno ti hodi v lonc srat glih tisti, za katerega si najmanj misliš, da je lisica.

Daj, ne seri.Koleriki so zelo ustvarjalni in hkrati zahtevni ljudje. Po moje je ona pustila njega, ker ji do kolen ne seže.Ritolizniki se pa tko ali tko prilizujejo tistemu, pri katerem imajo še kanček možnosti za uspeh.
Občudujem Svetlano Makarovič, ki je takim gobcem, da je kolerična več ali manj zaprla usta. Katero pa ne razpizdi en “butast slovencelj”, lepo te prosim!!!![/quote]

Ti že veš …
Si tudi ti kolerik? Tipični koleriki žal niso priljubljeni!

Ah, dej no … kaj ti sploh veš?

Ne poznaš ženske, pa ji pripisuješ kar nekaj.

Ne veš nič o njenih bivših službah, še tega ne, kaj je delala, pa pametuješ, kot da ti je vse to kot na dlani.

V tvojih besedah jaz zaznam veliko zaletavosti, konfliktnosti in nevednosti. In taki ljudje potem o drugih sodijo? Potem je vendar vse jasno :)))

Kdaj pa si ti zadnjič iskala službo? Edino pravilno, da je poklicala in vprašala za razlog. Verjemi, da včasih delodajalci to vzamejo kot dobro. Moj mož velikokrat vodi razgovore in kadar sem jst iskala službo, me je vedno bodril, da naj mi povedo, zakaj me niso izbrali. A ti veš kako je grozno doma čakat, kaj je z razpisom, ko že tri tedne ni odgovora, obljubili pa so ga v par dneh? Sej če ne obljubijo je ena- ko pa obljubijo in potem ne pokličejo….

Verjamem, da si žalostna. Življenje je marsikdaj nepravično.

Glede tega delodajalca pa poglej še z druge plati. Kličeš in se ti zlažejo, da so dobili informacijo na zavodu. To zame ni noben odnos. Vprašanje je sploh kaj je res, morda je tudi druga informacija laž in se ti zdaj po nepotrebnem sekiraš kdo in zakaj. Čimprej pozabi na to izkušnjo.

Je pa res škoda, da si zaradi tega zapravila možnost drugje.
Vendar sem mnenja, da ne sediš križem rok. Torej boš slej ko prej našla delo. Veliko sreče. Lp

Na tvojem mestu bi jaz malo ožje sorodnike in prijatelje prosila, da mi iskreno povedo, če sem konfliktna. Če bodo začudeni in odgovorili, da ne, bi vzela pot pod noge in šla na bivšo firmo ter razčistila v čem je stvar. Ker, če se je to enkrat že zgodilo, ne pomeni, da se ne bo več!

Dajte no. Kateri delodajalec pa bo drugemu delodajalcu kaj lepega povedal o podrejenem. Če ga ceni, ga bo dobro plačal in ga ne spustil iz rok, če ga ne ceni, bo pa gotovo o njem rekel, da je lenuh, konflikten, kolerik, mogoče sanjav, melanholik ali karkoli že negativnega, samo da sprosti svoj stres.

Dejstvo je, da je na trgu kljub krizi cel kup slabih, nesposobnih in lenih delavcev in popolnoma logično je, da delodajalec bodočega zaposlenega preveri kolikor se le da.
Moraš razumeti, da je situacija takšna, da na vsako delovno mesto pride vsaj po par sto prijav in nima smisla tvegati, ter zaposliti nekoga, ki je morda konflikten, neresen, stalno na bolniški, išče ovinke, lenuh, priznava samo svoje pravice, nezanesljiv itd..
Torej, čim se pojavi najmanjši dvom, se pač takšnega človeka ne zaposli in se raje izbere drugega. Delodajalec rabi delavca, ne pa težav in problemov. Seveda se dogajajo krivice, a vendar vedi, da je cilj bodočega delodajalca dobiti dobrega delavca, ne pa razčiščevati, ali se je nekomu zgodila krivica.
Tudi nas kličejo in sprašujejo o bivših zaposlenih in tisti, s katerimi smo bili zadovoljni vedno dobijo dobra priporočila, drugi pa verjetno ravno zato niso dobili zaposlitve.

Da te je bivši delodajalec očrnil pred novim, ti ni treba bit konfliktna osebnost. Dovolj je, da te ena oseba pri bivšem delodajalcu ne mara, in da ravno ona sporoči svoje mnenje novemu delodajalcu.

Sama imam službo za nedoločen čas, sem velika srečkovička v sedanjem času, upam, da tako tudi ostane. Večina kolegov me ima radih – z enimi se izvrstno razumem, z drugimi malo manj, a v povprečju se trudim bit prijazna do vseh in mi je prijaznost vrnjena.

Z eno izjemo – nikoli se nisem zastopla z vodjo kadrovske – in mi ni jasno zakaj. Karkoli sem na sestankih z njo rekla, je bilo narobe, pogledala me je tako, kot da bi padla z lune. Pa nisem bila nikoli neprijazna, vedno sem bila mirna, tiho, ponižna v odnosu do nje. Sčasoma sem se sprijaznila s tem, da so eni ljudje, ki me ne bodo nikoli marali, karkoli naredim – da si pač ne sedemo, da smo na različnih valovnih dolžinah. Saj to je življensko dejstvo – nikoli ne moreš bit vsem všeč. Navadila sem sem, da se takim ljudem izogibam in da iščem družbo ljudi, s katerimi se dobro razumem. Šefi me imajo radi, vedno dobim odlično oceno pri ocenjevanju – pa dvomim da zato, ker sem ekstra fajn, bolj je to, da imam svoje delo rada in da se to pozna.

A pomisli na to – če bi tukaj izgubila službo, in bi bodoči delodajalec telefoniral sedanjemu, bi bila ravno vodja kadrovske tista, ki bi imela čast sporočat mnenje o meni novemu delodajalcu. In zagotovo ne bi dobila službe, ne glede, kako super pridna sem tukaj v službi.

Zato pomisli. Kdo od vodilnih ali s kadrovske je bil tak, da se z njim nisi razumela, in te je očrnil (ni treba, da je bilo kaj v povezavi s tvojim delom narobe, dovolj je že to, da ti je ta oseba kaj zavidala).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close