Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Plačilna lista/dejansko nakazilo

Plačilna lista/dejansko nakazilo

Ne spoznam se na te zadeve, ker še nisem zaposlena, moj fant pa je sedaj zaposlen od 1.1.2011.

V pogodbi ima zapisano neto plačo 1.000€/mesečno.

Nakazano je dobil januarske plače 700€ in februarske 400€, marčevska plača bo 20.4 (če bo:S).
Šef se jih izogiba s vsakim odgovorom.
Na plačilni listi ima obračunano in prikazano, kot da bi dobil 1.000€ – na ta znesek so obračunani prispevki itd.

Zanima me, ali lahko konec leta dobi za plačat dohodnino tudi če bo šlo tako naprej?

Jaz bi vzela obe plačilni listi in takoj šla v računovodstvo po razlago. In ja, seveda bo dobil za plačat dohodnino, če bo obračun tako nanesel. Je bilo lansko leto pri mojem znancu enako. Njemu so še regres prijavili, kot da ga je dobil, pa ga ni.

v pogodbah morajo vedno biti bruto zneski!
drugače pa, kolikor je napisano na plačilni listi, vsaj toliko mu je podjetje dolžno izplačat.
bo treba verjetno vložit tožbo, če se šef izogiba odgovorom, verjetno tudi računovodkinja ne bo imela kaj več za povedat….

Ja bruto ima zapisan okoli 1.500.
Računovodkinje nima smislna spraševat.

Šef je dal firmo v stečaj. TRR imajo blokiran.To so videli sami – šef jih ni še nič obvestil o tem

Najbolj me trenutno zanima glede dohodnine – ali jo bo moral plačati kljub temu, da ne dobi več kot 400€? Če je na plačilni listi prikazano, kot da je dobil 1.000 neto oz 1.500 bruto?

A bomo lahko to drugo leto ugovarjali in dokazovali “dejansko plačo” z izpiski iz TRR, če bo res moral plačevati?

mislim, da se na take stvari lahko ugovarja.

drugo vprašanje je, ali jim je sploh prispevke plačal….
naj gre na delovno inšpekcijo in se pozanima, kako je s terjatvami do podjetja v stečaju. če ima namreč prikazano, kot da so bile plače izplačane, potem sploh njegovih terjatev ne bo v stečajni masi.

Pokliči na inšpekcijo za delo za nasvet. V osmih dneh moraš sprožiti delovni spor, sicer velja, da se strinjaš.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close