Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev koliko dobite za malico in prevoz

koliko dobite za malico in prevoz

Dobila sem prvo službo in me zanima, koliko dobim za prevoz (mestni avtobus LJ) in malico, če kdo ve? Se mi zdi, da je pri malici nek razpon, tako da me zanima od-do potem, če je tako… hvala 🙂

nic.

0,18 eur po kilometru. Pa 6,21 eur za malico. Sem zadovoljna.

Čestitam za malico. JU?

Čestitam za malico. JU?[/quote]

Ja. Zakaj te zanima?

Ja. Zakaj te zanima?[/quote]

Kakšno vprašanje, ajoj :))))))))))))

Plače in bonitete v JU bi morale OBVEZNO slediti trendom plač in bonitet v gospodarstvu. Pa da potem vidimo, kako je biti v istem čolnu 😉

Jaz sem tudi v Ju pa nimam malice 6 eur, ampak je okoli 3

Plače in bonitete v JU bi morale OBVEZNO slediti trendom plač in bonitet v gospodarstvu. Pa da potem vidimo, kako je biti v istem čolnu ;)[/quote]

Privoščim tudi v gospodarstvu tako nadomestilo. In tudi poznam, nekateri tudi izplačujejo. Tisti, ki jim za svojega delavca ni vseeno. Kaj ti ni jasno?

Nam so znižali potne stroške na minimum (strošek mesečne karte za bus), kolikor dopušča Zakon, malico pa smo imeli že prej zakonsko minimalno.

Drugače pa za razpon pri malici poglej v Kolektivno pogodbo vaše branže – se razlikuje po branžah oz. dejavnostih. Za trgovinsko dejavnost je najnižje povračilo za malico trenutno 3,56 eur.

Plače in bonitete v JU bi morale OBVEZNO slediti trendom plač in bonitet v gospodarstvu. Pa da potem vidimo, kako je biti v istem čolnu ;)[/quote]

Privoščim tudi v gospodarstvu tako nadomestilo. In tudi poznam, nekateri tudi izplačujejo. Tisti, ki jim za svojega delavca ni vseeno. Kaj ti ni jasno?[/quote]

Mi, ki smo na raznih (ne po svoji volji izbranih) avtorskih že več kot desetje, se pač bolj slabo spoznamo na tele vaše malice in potne stroške :))))

za malico 6,10 evra, ampak samo od ponedeljka do petka, za 8 do 10 urni delovnik. Delati pa moram še vse sobote in dve nedelji na mesec (ob nedeljah 4 ure, ob sobotah 6 ur). Za prevoz pa v naši firmi nič,oziroma dobijo 0,30 evra na km tisti, ki so oddaljeni več kot 20 km. Je pa d.o.o.

Čuden delavnik. S čim pa se ukvarjate, da imate tako nemogoč delavnik?

6,20 € za malico, 0,30 €/kilometer, privat firma.

Kaj pa če delavec je v gostilni npr. in stane malica 4 eur. Mu date potem razliko do 6,20?

V šolstvu je pa malica 3e.

Briga firmo, če ti ješ v Hiltonu. Dobiš kot vsi ostali, ne glede na to, če si se ti futral za 1 ali 20 ojrov!

V tem primeru mora delavec vrniti delodajalcu 2,20…..:)

Ja. Zakaj te zanima?[/quote],

Nikakor, malica je zakonsko omejena na točno 3,73 € http://www.uradni-list.si/1/content?id=101916.

Mi v JU dobimo za malico točno 3,73 EUR.

Za prevoz mesečno vozovnico glede na dneve prisotnosti.

Samo kako si to delodajalci (oz. zakonodaja) predstavljajo? Če na primer jaz 3 tedne delam, 1 teden pa sem na bolniški ali dopustu, moram vseeno kupiti celotno mesečno vozovnico, ker tedenske ne dobim. Delodajalec pa mi povrne stroške za samo 3/4 mesečne vozovnice. Kje je tu logika / pravica?

Samo kako si to delodajalci (oz. zakonodaja) predstavljajo? Če na primer jaz 3 tedne delam, 1 teden pa sem na bolniški ali dopustu, moram vseeno kupiti celotno mesečno vozovnico, ker tedenske ne dobim. Delodajalec pa mi povrne stroške za samo 3/4 mesečne vozovnice. Kje je tu logika / pravica?[/quote]

Pa ne spet na delodajalce, tako je predpisala država s svojimi zakoni. Delodajalec ti v tem primeru ne sme izplačati tega.

Če v resnici kupiš mesečno vozovnico, jo (ali fotokopijo) predložiš v obračun plač in potem ti ne glede na prisotnost povrnejo celoten znesek.

Čeprav ne vem, kako je zdaj, ko je urbana …

LP

Malica v JU je mislim da 3,73 eur/dan, povrnejo pa ti najcenejši javni prevoz – razen, če si v službi manj kot 10 dni v mesecu (imaš dopust, bolniško), ti povrnejo dnevno karto – kar pomeni, če si v službi recimo 11 ali 15 dni ali pa 23 dni – dobiš povrnjeno mesečno karto, če pa 10 ali manj kot 10 krat, pa dnevno vozovnico (seveda krat št. dni prisotnosti). Povračilo prevoza na delo je urejeno je posebni vladni uredbi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close