Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Policistka

Policistka

Pozdravljeni!

Nekaj me zanima, pa če ima kdo info iz prve roke, mu/ji bom hvaležna.

Stara sem 36 let in moja želja že precej časa je postati policistka.
Imam narejeno srednjo ekonomsko šolo.

Kaj mislite, sem “prestara” za tak izziv ?
Je bil kdo na meni enakem mestu? Koliko časa je trajalo izobraževanje oz. kdaj začenš opravljat delo policista, že med izobraževanjem oz po zaključku le tega?
Hvala!

Nisi prestara. Sem bila starejša ko sem šla v poskus.
Ravnokar potekajo razgovori, potem so še zdravniški in nato začetek šolanja. Za splošnega policista.
Javit se moraš na razpis, potem opravit vsa psihofizična testiranja, razgovore in zdravniškega.
Na strani policije pa so razpisi, ko so.
Mogoče ti bo uspelo. Men ni, in sicer zaradi ene brezvezne vsakodnevne bolezni v preteklosti, ki je minila brez posledic. Zdravniški je v nulo – odvisno kateri zdravnici prideš. Ena komplicira, ena pa je super.
Pogum in v akcijo.

Daj, preberi si malo tukaj, kak forum in boš vedela kako in kaj.

http://www.policija.si/index.php/delovna-podroja/druga-podroja/654-zdravstvene-in-psihofizine-zahteve-

40 letne policajke – hahahaha.
Začetnice!

A 40, 45 letna baba bo lovila in red delala med čapci?? Hahahaha.
Da bojo pol policaji še na njih merkal, ko bo tepežka? hahahaha.

A si ti iz Rakove jelše? Al pa iz Žabjeka? Al pa iz Lublane? Ja to bo! Se boš z biciklom vozila po Prešercu?

A mislš da boš kr prec ena šefica? Hehehehe.

Komot si predstavljam marsikateri postopek, ki bi ga bolje od enga smrkavega komajizplenic naduteža speljala zrela 40 letna policistka. Za v oštarijo popisovat pijančke in pretepače so nedvomno najboljši mlečnozobci. Za ukvarjanje z žrtvami družinskega nasilja bo pa vsaka ženska in otrok čutil več zaupanja do zrele ženske, kot do prej omenjenih fantičev.

Seveda so različne naloge v policiji.
Samo ena “začetnica” pri 40-tih letih se mora isto izkazat najprej na terenu.

Ne pozab, da bo ženska štartala pr 40-letih! 5 let terena….izobraževanje (mimo grede, s tem kar ti omenjaš se ubadajo kriminalisti)…..

Zihr lohk proba – sam tut fizičnih testov nau nardila. Lohk je pa superbabica ….pa ma šanse, he he.
Pr nas je vse možn!

Komot si predstavljam marsikateri postopek, ki bi ga bolje od enga smrkavega komajizplenic naduteža speljala zrela 40 letna policistka. Za v oštarijo popisovat pijančke in pretepače so nedvomno najboljši mlečnozobci. Za ukvarjanje z žrtvami družinskega nasilja bo pa vsaka ženska in otrok čutil več zaupanja do zrele ženske, kot do prej omenjenih fantičev.[/quote]

se strinjam…da ne govorimo o tem, da je ogromno policist v prometni policiji
avtorci želim, da je pogumna in uresniči svojo željo

Kako ste optimistični.
Kljub vsem šalam na račun policajev – žal ne more biti vsak.

Ena mama pri štiridesetih – pa naj se prijavi. Bo policajem naredila malo veselja.
Če že ne folku na terenu….

jaz v nobenem pravilniku nisem zasledila starostne omejitve za prijavo na razpis za policista kot npr. za zaposlitev v SV (25 let), da ne govorimo o tem, da pozivajo upokojene policiste naj se zopet aktivirajo. Si kdaj opazil koliko zavaljenih policistov je v Sloveniji, hm, dvomim, da so pri preganjanju za barabami kaj boljši kot 40-letnica, ki je pravkar opravila vsa psihofizična testiranja 🙂

Starost ni ovira. Moj kolega se je izobraževal v skupini, v kateri sta bili mati in hči 🙂 Ženska je razturila. Če si kolikor toliko v fizični kondiciji, se ti ni treba ničesar bat. Kar se je za naučit, pa ne more bit neka višja matematika (navsezadnje govorimo o policajih, a ne).

Praviš ena mama pri štiridesetih. Pa verjameš, da je veliko 40 letnic bolj fit kot kakšne najstnice. Pravzaprav je to zelo žalostno, ampak resnično.
Si pihnila mimo.

jaz v nobenem pravilniku nisem zasledila starostne omejitve za prijavo na razpis za policista kot npr. za zaposlitev v SV (25 let), da ne govorimo o tem, da pozivajo upokojene policiste naj se zopet aktivirajo. Si kdaj opazil koliko zavaljenih policistov je v Sloveniji, hm, dvomim, da so pri preganjanju za barabami kaj boljši kot 40-letnica, ki je pravkar opravila vsa psihofizična testiranja :)[/quote]

Denarja jim manjka, pa sedaj vzamejo vse, ki so sposobnipoložnice pisat.

Če policaj vsak teden zakasira samo enemu, ki je skoz naselje peljel 61km/h, je svojo plačo zaslužil.. Kar naredi več je pa čisti plus v državno blagajno.

Obrni se na Simono Bogataj iz Škofje Loke. Ona je najprej naredila Varstvoslovje, nakar je ugotovila, da ji ta diploma prav nič ne pomaga. Je začela pa teči ….

Glede na motiv filmov Policijske Akademije me prav zanima, kakšen film bi posneli v Sloveniji in iz Slovencev. Menim, da prav v ničemer ne zaostajamo, ne pri osebah, ne pri lokacijah, hi, hi.

ti se pa čim prej obrni na eno strokovno osebo za konkretno pomoč.

vsem tistim, ki ste podali normalen odgovor oz. mnenje na moje vprašanje, še enkrat hvala.

Tistim parim pametnjakovičem, popolnežem, pa sam “bog pomagaj”( če je sploh še kakšna šansa, čeprav močno dvomim;) Brez skrbi, odločila se bom že sama, tako da me tud negativizem ne odžene…. da bo le možnost, volja je pa itak.

Pa tistemu brihtnežu, ki je podvomil v kondicijske sposobnosti ene 40- letnice….. verjemi, da ima marsikatera 40 letnica precej več kondicije, med temi lahko rečem da sem tud sama, kot ena 20 letnica. Tako pač je.

nikjer ne najdem, kje naj bi pisala da bi bila rada kakšan šefica, tako da… verjetno si kaj zamešal ali zamešala, a ne?!;)
Iz kje pa sem, pa niti ni pomembno, kajne?!? Tud če bi bla npr. iz Kočevja, bi se ravno tako lahko vozila s kolesom:) Resda pa ne po pRešercu:)

Ti nimaš čisto razjasnjenih pojmov, kaj vse obsega delo v policiji.

Zato ti svetujem, da se obrneš na najbližjo Policijsko postajo (če se boš najavila te bo sprejel komandir) in se v pogovoru otreseš vseh dvomov.

Možda vas bo strah snemanje obešencev, vlečenje trupelc novorojenih v sekretu, drzanje ispod avtomobila, slaganje na tirih, nabuhnjeni u vodi, plin

Prav nič od tega ne počnejo policaji, ampak to delajo komunalci (deloma tudi gasilci in reševalci) – vsi za manjšo plačo, kot jo dobi policaj.

čisto možno, da imam glede obsega del v policiji bolj razjasnjene pojme od tebe, veš.

Pa super, da si povedal, da naj se obrnem na najbližjo postajo, ker se tega res nisem spomnila….;).če verjameš.

In kakšni so ti fizični testi? Sicer sem nekaj mlajša, a stavim, da bi jih naredila.

Fizcni test zajema skok v daljino, premagovanje ovir nazaj, vesa v zgibi, tek na 60 metrov, tek na 2400 metrov… pol pa menda tockujejo glede na cas oz. uspesnost…

Kot je ze bilo zgoraj omenjeno, vse te info objavijo na http://www.policija.si, kadar dajo ven razpis.

Sliši se zanimivo …
Bi se prijavila na testiranje, “za foro”, da vidim, kje sem. Me zanima, če bi mi npr. dodatne točne pri eni od disciplin pomagale pri tisti, v kateri sem slaba (vesa v zgibi). 🙂

Ce se prav spomnim (par let nazaj), imajo tud pri vsaki disciplini minimalni pogoj/rezultat, da te spustijo skozi. Ta je bil za moske za veso v zgibi okol 37 sekund. Za zenske pa mal spustijo kriterij, niti laufat jim ni treba na 2400m, temvec zgolj 1600m. Lahko, da je po novem kaj drugac, ampak najbrz ni.

Redko katera ženska je za v policijo – skoraj nobena, ker zaradi takih nasrkajo moški – policisti, ki skupaj delajo z žensko. Nikoli ne delata dve ženski skupaj, kar bi morale biti, da bi okusile, kaj je policija, ker vedno zraven ženske dajo moškega in ta vsa težja dela opravi. Me zanima, ko se v neki gostilni, dva močna moška pretepata in prideta na kraj dogodka ženska (policistka) pa moški (policist), ženska nikoli ne bo šla tja, da ju spravi narazen oz pričakuje, da gre moški – to se dogaja. Ko je treba iz toplega avta iztopiti, sredi zime na mraz, ženska pričakuje, da gre moški, ker njej je grozno mraz.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close