Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev do kdaj po bolniško za otroka?

do kdaj po bolniško za otroka?

A je jutri še ok, da dvignem bolniško za otroka, ki sem jo imela marca? Ne vem, ali je do konca meseca (marca) ali do 5. oz 8. v mesecu? Je že dolgo, kar sem imela bolniško..

zakaj pa nisi vzela bolniškega lista, ko si zaključila bolniško?

V službo jo moraš prinesti do 5. v mesecu, torej do 5. aprila za mesec marec. Ne vem pa, do kdaj ti jo lahko natisnejo v ambulanti.

mi moramo prinesti bolniško zadnjega v mesecu…bolniško pa dobiš, če se ne motim…za največ tri dni nazaj…če se motim, me popravite

Meni je sestra v ambulanti razložila, da se bolniško lahko odpre največ za tri dni nazaj. Da pa to naredijo, pa potrebujejo zdravstveno kartico pacienta. Brez da vtakne kartico v čitalec, ti bolniške ne more več odpreti.

Pri nas v službi moram prinesti do zadnjega v mesecu. Običajno grem potem zadnje dni v mesecu do sestre pri pediatru otrok, da mi izpiše bolniške. Včasih ena za nekaj dni, včasih samo za dva dni, včasih več po dva, tri dni.
V glavnem. Vmes ne jemljem izpisov, ker nisem pri zdravniku, ko se otrok pozdravi. K zdravniku grem v začetku bolezni, potem samo povem, za koliko časa rabim bolniško.

Moj primer: Otrok je bil bolan od 21.-25.. V čet sem poklicala da jo mi jo napiše, danes jo grem iskat. kartic nisem prej nesla. In običajno tako naredim. Mi običajno zaključimo po telefonu. Včasih sploh ne grem do zdravnika, dokler ne rabim listov. Če je pač viroza, itak nimamo kaj tam delat.

Jaz sem prejšnji mesec dvignila bolniški list za februar šele nekje 7. ali 8. v mesecu. Sicer sestra ni vedela ali ji bo program sprejel ali ne, ampak je vseeno uspelo. Je pa rekla, naj drugič vseglih pridem prej. 🙂

Za službo je čisto odvisno, kdaj imate plačilni dan.

Če je plača 15., je še 10.čisto dovolj časa, če pa je plača jutri, pa je že panika, če ga še danes nisi prinesla.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close