Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Zaposlitveni razgovor – vprašanja o družini

Zaposlitveni razgovor – vprašanja o družini

Danes se mi je zgodilo na razgovoru v priznani mednarodni kadrovski agenciji, da me je oseba, ki je vodila razgovor spraševala o družini. Natanko je hotela vedeti, koliko otrok imam in koliko so stari. To me je zelo presenetilo in sem ji kar rekla, da menim, da ta vprašanja niso dovoljena. Še celo na vprašalniku je bilo to napisano!

Ker se mi je to zgodilo prvič, me zanima, če vas na razgovorih kar tako direktno sprašujejo po družini in otrocih?

Jaz jih sicer nimam in če me vprašajo, to povem.
Ko me pa sprašujejo o načrtih v prihodnosti, pa rečem, da sem trenutno osredotočena na iskanje službe in da o njih ne razmišljam.
Po drugi strani pa si mislim tako, da če so oni v prekršku, ker me to sploh sprašujejo, se lahko tudi jaz zlažem karkoli hočem nazaj.
Že tako je problem, ker sem stara 28 let in se vsi bojijo, kako bom šla na porodniško, dve, tri.
Strahu ne razumem, ker so itak vse pogodbe za določen čas.

Tudi mene so že presenetilli s tem vprašanjem. Si bom morala pripraviti en diplomatski odgovor v smislu, da moje družinske razmere ne bodo vplivale na moje delo.:):):)

Meni se ta vprašanja zdijo nesmiselna. In točno tako, kot je ena že napisala… če si oni jemljejo pravico, da sprašujejo tako osebna vprašanja (ki se jih niti najmanj ne tičejo), imam mirno vest, če se zlažem. Če bi mene kdo tako direktno spraševal in bi vedela, da je to ključno vprašanje, sem pripravljena tudi lagati, da sem neplodna ali kaj podobnega. Kako bi pa bilo, če bi se vse mlade ženske morale bati in se izogibati družini zaradi službe?!? Kam pa pridemo? Že tako ali tako živimo preveč stresni tempo in je vedno več neplodnih ljudi zaradi tega… Res žalostno!

Jaz do sedaj še nikjer nisem doživela, da me tega ne bi spraševali. Pri mlajših se bojijo porodniške, pri tistih ki pa majo otroke pa bolnišk. Podn zmeraj dobim občutek da moram živeti samo za službo in da moja družina sploh ni pomembna.

Na koncu pa itak prineseš domov minimalca.

Oprostite drage dame ampak KAM TO PELJE.
V eni firmi tega je že sicer 10 let nazaj so jim na zdravniškem prepovedali imet otroke naslednje tri leta. Lej v tej prekrasni državi se posameznikom, ki nimajo dobrega zaledja marsi kaj stori in marsi kaj rece.

Želva….imaš prav…

Jaz sem pa zaposlena na CSD že 15 let kot socialna oskrbovalka…..V tem času sem končala visoko izobrazbo in vpisala celo magisterij….Naredila vse možne izpite iz ZUP-a, dobre komunikacije. TA, HOSPIC-a……Delala sem 10 let na kriznem telefonu….Imam Certifikat EU v oklicu socialni oskrbovalec……

in vsemu navkljub so za vsako novo delovno mesto direktorji pripeljali svoje znanke……. Čeprav po Zakonu morajo prvo izrabiti notranje rezerve……pa vseeno….

Zakon je v rokah nadrejenih in ne na papirju…..Dela se, kar hočejo….

Jaz imam že velike otroke in kljub temu se zataknejo ob njihovo število, ker štirje otroci so pa neeeeekaj problematičnega za katerokoli službo…..Čeprav vedo, da na bolniško še nikoli nisem šla….

Nič ne morete…..Slovenija ni pravna država…..

Toplo priporočam, da zbežite na sever……Skandinavija…..Ali na Nizozemsko…….Ali pa na jug, Novi Zeland, Avstralija…….Kanada…..

Svet je velik…..

Srečno..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close