Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev velika želja..

velika želja..

Ko sem bila mala ,sem govorila: Ko bom velika bom, cvetličarka!
A življenje me je prisililo v drugačno delo,ki ga sicer dobro opravljam.
Še vedno pa sanjam o mojem sanjskem poklicu cvetličarja.
Otroci mi pravijo,kadar doma ustvarjam za svojo dušo in posebne priložnosti.Zakaj ne iščeš dela v cvetličarnah? Saj znaš.
Kako naj napišem prošnjo za delo v cvetličarni,če sem brez izobrazbe?
Ali bi mi kdo dal možnost priučevanja,če lahko nudim samo ročne spretnosti ,samoučno delo,veselje do tega poklica in veliko željo?

Kar se tiče tvojega dela. Čeprav imam jaz podobno naredila sem šolo v kateri me niso naučili dosti in bi rabila nekje mal prakse nabrat, pa nimam te sreče da bi sploh do razgovorov prišla. Jaz ti svetujem poslikaj kar si ustvarila pojdi osebno do cvetličarn in reči da bi rada delala in da te to zelo veseli. Pa ne obupaj že takoj pri prvem.

Vprasati ni greh. Pa saj ves kdor jezika špara kruha strada.

Problem priučitve, v smislu dodatnega izobraževanja, je spet denar vmes.

Ne razumem ravno dobro, ko praviš, da nimaš izobrazbe, čeprav praviš, da delaš in delo opravljaš dobro?

Odpri svoj s.p., je res, da je začetek težak.

Mene od malega veseli slikanje. Lahko je slikanje, kar vidiš, do pred časom nisem vedela, da znam slikati tudi po spominu, whatever. Nekoč sem se odločila, da bi izdelovala ročne voščilnice s slikami, pa me je minilo, ker je večina ljudi tako robotskih, usmerjenih v tehniko.

Recimo, težje bi delala v tej stroki, ker bi mi narekovali, da je po stroki tako. Torej, to ne bi bila več moj najljubši hobi, ki je dan iz srca in bi izgubil čar.

Konj ni beseda, beseda pa je konj. Malo heca, kobila bo bosa ostala, če besede ne bo uporabila. Ali kako že gre hehe.

Naredi se neumno, pa pošlji vsem cvetličarnam ali tem podobnim dejavnikom svojo ponudbo. Morda boš presenečena, pa te bodo vprašali, koliko sama računaš in za koliko si se sama pripravljena pogajati.

Sama pravim, če sem pogumna, včasih tudi kakšen drug nasvet upoštevam. Če ne ga pa vzamem za dobro in ga shranim za naslednjič. Ker pravijo, za vse je potreben čas.

Poskušaj, izgubiti nimaš kaj, če še nič nisi dala v neki službi, ki si jo želiš.

Srečno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close