bolniško nadomestilo
pozdravljeni,
mene pa zanima kako je s plačilom bolniške. v zdravstvenem domu sem prebrala (na letaku zzzs) da je za bolezni (šifra 1) 90%, klicala sem na zzzs pravijo 90%, klicala sem kar eno računovodstvo pravijo 90%. v podjetju kjer nam obračunavajo plače pa trdijo da je 80% nadomestila. prejšnje podjetje ki nam je obračunavalo plače nam je tudi obračunalo 90% nadomestilo.
naj še omenim da sem v 6. mesecu nosečnosti če to kaj spremeni
prosim za naset vaše izkušnje…..
hvala in lepo pozdravljeni,
Nadomestilo do 30 delovnih dni je odvisno od Panožne kolektivne pogodbe, ki jo uporablja podjetje.
Nad 30 delovnimi dnevi pa so merodajni predpisi ZZZS in le-ti določajo za bolezen 90% osnove leta pred začetkom nastopa bolniške.
To pomeni, da če greš v bolniško npr.danes, se refundirana bolniška izračuna na osnovi dohodninske prijave (vrednost ure) leta 2010.
Bolezen 90 posto, poškodba izven dela in ostalo od 80, 70 posto, Svoje pa res doda Kolektivna pogodba delodajalca. Ter tudi osnova zadnjega pred leta (2010), kakšno osnovo si imel pri plači ali samo izhodišče plače. Načeloma je izplačilo bolezni iz strani ZZZS 90 posto na osnovi predleta tekočega leta.
Forum je zaprt za komentiranje.