kdaj odpoved?
Pozdravljeni.
V maju mi poteče pogodba za določen čas. Obljubljena mi je pogodba za nedoločen čas. V tem času pa sem dobila ponudbo za delo pri drugem delodajalcu, in sicer z delom bi pričela s septembrom. Moj odpovedni rok je 3 mesece. Naj povem še, da sem imela že drugič podaljšano za 1 leto in me zato delodajalec namerava zaposliti za nedoločen čas. Glede na to, da delam na delovnem mestu, bi za uvajanje nekoga potrebovali vsaj 5 mesecev. Zanima me, ali je možno, da mi delodajalec na mojo željo pogodbo podaljša le do septembra, torej za dodatne 4 mesece, kljub temu, da je preteklo 2 leti zaposlitve za določen čas na istem delovnem mestu? Kako je z zaposlitvijo na drugem delovnem mestu, glede na to, da smo majhno podjetje z zelo natančno določeno sistemizacijo?
Po drugi strani, če dam sedaj odpoved, lahko tvegam, da mi delodajalec ne bo želel podaljšati do septembra in se mi s tem prekine delovna doba, česar pa ne želim. Je morda bolje, da podpišem pogodbo za nedoločen čas in dam potem odpoved v roku enega meseca od podpisa?
Najlepša hvala za vaš odgovor.
Ne delajte računov brez krčmarja. Počakajte na novo pogodbo, če bo, potem boste pa vidli kako naprej. Če poveste sedaj kaka je situacija, po vsej verjetnosti ne bo nič s podaljšanjem.
V vsakem primeru bodo sitnosti, saj boste v primeru podpisa pogodbe morali dati takoj odpoved, če pri delodajalcu ne bo posluha za vašo menjavo službe.
Forum je zaprt za komentiranje.