Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Priloge k prošnji za delo – diploma?

Priloge k prošnji za delo – diploma?

Imam eno vprašanje:

Ko pošiljate prošnje za za poslitev, ali priložite fotokopijo diplome?
Lepo prosim za vaše izkušnje v zvezi s tem.

Hvala

Priloge dodam samo takrat (n natanko tiste), kadar jih zahtevajo. Če ne zahtevajo ničesar, ničesar ne prilagam, ampak samo v Cv oziroma v spremnem pismu navedem, kakšno izobrazbo imam in kaj znam.

Jaz sem povsod pošiljala vse fotokopije, tudi potrdila raznih tečajev in usposabljanj.

Je pa odvisno od delodajalca, ali to rabi takoj, ali pa mu je celo odveč vsa ta solata. Če dobijo 800 prošenj, je najbrž bolje, da so brez prilog. Če pa gre za bolj specifično delo, na katero je manj prijav, pa po mojem priloge niso tako odveč.

Brez, prineseš, ko zahtevajo.

Če zahtevajo priložim, drugače ne.

preveč jim tud ni treba dat v naprej vedet, vsekakor pa tole pošiljanje raznih dokumentov, tud če so kopije nikol ne veš kje kdaj kej ponuca v svojo korist, pa magari poštar 😉

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Glej, če pošlješ vse, česar ni treba, si lahko tudi zapraviš priložnost razgovora, ker vidjo vse, kar rabjo.

Jaz vedno pošljem v prilogi kopijo diplome in potrdila o znanju tujega jezika, včasih še o znanju računalništva. V dveh mesecih sem bila že na desetih razgovorih, tako da se ne strinjam, da te ne povabijo, če vse vidijo.

Marja40 – če si bila na desetih razgovorih… koliko si pa dobila ponudb za službo? Čist tako me zanima, ker tudi sama pošiljam prošnje in kljub temu, da imam zelo dobro sestavljen CV in prošnjo, večinoma niti odgovora ne dobim…

Ker sem službo začela iskati takoj, ko so mi omenili odpoved pogodbe, sem bila malo prezgodnja, saj so vsi želeli nekoga zaposliti čez noč, jaz pa sem še vedno zaposlena…
Npr. 15. decembra sem imela razgovor, rabili s 1.1. , osebo zbrali 20. decembra. Je bilo skoraj v vseh primerih tako in sem sama rekla, da žal še ne morem (čakam odpravnino!).
Prejšnji teden sem bila spet na štirih razgovorih in spet se je to ponovilo – a zdaj se mi že izteka odpovedni rok, tako da bom videla, kaj bo.

@reka kaj maš ful denarja da špehe okol pošiljaš? 😛

Jaz sem vedno pošiljala samo prijavo, spisano glede na razpis in življenjepis. Nikoli ni nikjer pisalo nič o dokazilih. Sem pa bila na mislim, da 6 razgovorih, dobila sem dve ponudbi za delo, bila sem še absolventka, pisala sem diplomo. Pri obeh ponudbah je pretehtal študij, izkušenj nisem imela.

Jst sama že nekaj časa pošiljam prošnje naokrog,žal pa še odgovora ne dobim.Mogoče naredim kaj narobe,bi pa res rada videla kako izgledajo vaše prošnje in kako obsežne so.Lahko poveste približno kaj in kako pišete.Hvala za vse informacije….

Ena stran kot dopis – ponudba za zaposlitev, kjer navedem, kje in kaj trenutno delam ter napišem nekaj o mojih osebnostnih lastnostih ter znanjih (odvisno od delovnega mesta, na katero se prijavljam).

Priložim življenjepis (narejen po vzorcu Europass) – 2 strani.
Priložim še diplomo in potrdilo o znanju angleščine.

To je vse.

mene pa zanima, če priporočila kaj pomagajo? pred kratkim sem dobila priporočilo od bivšega delodajalca in me zanima ali je dobro pošiljati ali mogoče šele na razgovoru omeniti?
drugače pa pošiljam tako kot aneja, dopis+europass cv
hvala za odgovore

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close