ultimat
Po več kot pol leta zezanja in psihičnih vojn, mi je dal danes ultimat. Ali grem v turnus – vsak drug dan 12 ur ali pa adijo…
V turnus ne gre, ker imam tudi svoje življenje poleg službe. Plača, kot da bi bila brez izobrazbe, ne pa VI stopnja.
Vse sli lahko dovolijo……
Tolažim se samo s tem, da se znebim teh primitivnih ljudi, s katerimi moram bit 8 ur.
Tvoj delovnik je 40 ur na teden in kar je več mora biti izplačano kot nadure. Tudi število nadur je zakonsko omejeno: na teden največ 8 ur, na mesec največ 20, na leto največ 180.
Pripada ti dodatek za izmensko delo, dodatni dan dopusta zaradi izmenskega dela.
Če delodajalec tega ne izvaja, potem je v prekršku in je zrel za delovno inšpekcijo.
Drži se!
Če boš tako vzvišeno povdarjala svoje življenje izven službe, ti bo pa več kot očitno to življenje izven službe ostalo edino kar boš imela.
Ne razumem v čem je štos, da 3x na teden ne bi delala po 12 ur. Poznam ogromno ljudi, ki VSAK dan delajo po 12 ur in več, in so plačani tako-tako. Misliš, da nihče drug nima svojega življenja izven službe al kako?
Zakaj bi pa nekdo bil zaradi takih pogojev primitiven? je pač njegova pravica, da delo v svojem podjetju razporeja tako, da bo imel čimvečji učinek in čimmanjše stroške. Torej, vzemi ali pusti, glede na dejstvo, da je zunaj cela armada ljudi, ki čaka na kakršnokoli delovno mesto, se bo za tvoje delovno mesto potegovalo vsaj 50 drugih.
Ti pa bodi doma in pasi lenobo……….
kako vezo ima to s temo?
saj piše, turnus vsak drugi dan 12 ur – če dela ponedeljek, sredo, petek po dvanajst ur, še ne doseže niti 40 ur na teden.[/quote]
Jaz sem pa razumela tako, da bo morala delati en dan 8 ur, drugi dan 12, tretji dan 8, četrti 12, peti dan 8 …
Vsak drugi dan po 12, vmes pa po 8…
Naj avtorica razloži.
meni se tudi zdi ta način dela “preseravanje” delodajaca.
Če ima toliko dela, da bi morali zaposleni delati več kot 40 ur tedensko, potem naj zaposli dodatnega delavca. Lahko tudi za skrajšani delovnik.
to bi bilo pošteno!
mislim, da obstaja kar nekaj zakonodaje s tega področja:
-pogoji za andure,
-zakonodaja, če imaš otroka starega do 3 let ti ne sme dat takega urnika.
jaz bi plačala 1 uro pri odvetniku- okrog 50 evrov in bi povprašala o pravicah, al ap na delovno inšpekcijo pokliči, naj ti priporočijo zakonodajo s tega področja, karkoli, le ne pusti se….
Forum je zaprt za komentiranje.