Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev kdaj regres

kdaj regres

Pričetek dela z 23.8.2010 in zaključek dela vključno z 23.2.2010. Po pogodbi mi pripada polovička regresa. Kdaj po zakonu se izplačuje? Z zadnjo plačo ali kako drugače?

Hvala.

Pripada vam sorazmeren del regresa za 2010 in sorazmeren del za 2011. Izplačat vam ga more vsaj z zadnjo plačo. Za 2010 pa bi vam ga moral že lani.

Meni so rekli, da dokler nisi pol leta v delovnem razmerju, ti regres ne pripada in šele potem ga lahko dobiš. Kje ste zasledili, da bi mi sorazmerni del za leto že pripadal?

Hvala

Regres se izplačuje za dopust, ki ti priprada v koledarskem letu. Za dopust 2010 dobiš regres za 2010 in tako dalje.
Šest mesečni rok nima veze z regresom. Ta rok je določen v zvezi s pravico do koriščenja dopusta. Regres pa ti pripada že z njegovo odmero. Zato ga je načeloma treba izplačat do konc aprila, če se ne motim, v izjemnih primerih kasneje.
Po teoriji vašega delodajalca vam ne pripada regres za leto 2010! Torej če bi imeli v 2011 pogodbo do 31.12., bi vam dal cel regres za 2011. Kaj pa za lani? Okrog vas želi prinest!

Grem še malce zakonodajo prebrat in se pozanimat. Hvala za odgovor.

Aha, še nekaj, za nazaj lahko zahtevam, za leto 2010?

lahko. vendar, če prostovoljno tega ne bo želel, bo treba prek sodišča.

Najlepša hvala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close