Potek zaposlitve za določen čas med porodniškim dopustom
Spoštovani,
pišem vam v zvezi s potekom zaposlitve za določen čas med porodniškim dopustom.
Zaposlena sem v javni upravi, že dvakrat so mi podaljšali pogodbo o zaposlitvi za določen čas. Zdaj sem drugič noseča, roditi pa bi morala kmalu po poteku pogodbe o zaposlitvi. Pri zdajšnjem delodajalcu ne nameravam več ostati, zanima pa me, kaj se zgodi s porodniškim dopustom in dopustom za nego in varstvo otroka, kako je s prispevki za zavarovanje po poteku zaposlitve in nadomestilom za brezposelnost. V prihodnosti se bom samozaposlila ali iskala novo zaposlitev.
Za odgovor se vam iskreno zahvaljujem in vas lepo pozdravljam,
Ljiljana
Vse je odvisno od tega, koliko delovne dobe imaš. Glede na to ti pripada na Zavodu za zaposlovanje določeno število mesecev nadomestila za brezposelnost.
Po novem je osnovni pogoj za prijavo na Zavod in upravičenost do nadomestila, da si bila v zadnjih 24 mesecih pred nastopom brezposelnosti zaposlena najmanj 9 mesecev.
In seveda ne smeš dati sama odpovedi, ampak ti jo mora dati delodajalec oz. ti poteče pogodba za določen čas.
Če ti pogodba za določen čas poteče pred nastopom porodniške, se takoj prijavi na Zavod za zaposlovanje. Ko pa nastopiš porodniško (papirje ti mora izpolniti sedanji delodajalec), to sporočiš na Zavod in v času dobivanja nadomestila za porodniško ti nadomestilo za brezposelnost miruje, po koncu porodniške pa se spet javiš na Zavod, če ne boš imela službe in naprej uveljavljaš preostanek nadomestila za brezposelnost (v mesecih).
Vse te podatke še bolj natančno najdeš na spletni strani Zavoda za zaposlovanje.
Forum je zaprt za komentiranje.