Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Razpisi za delo – pomoč prosim

Razpisi za delo – pomoč prosim

Nekaj stvari mi ni jasnoh pri razpisih za delo.

Izpis iz kazenske evidence in potrdilo o nekaznovanosti – a je to vse eno in isto?

Kaj pomeni, če moram priložit izpis iz SPIZ-a? In kje to dobim?

Hvala.

Izpis iz kazenske evidence in potrdilo o nekaznovanosti – eno je iz sodišča drugo iz pravosodja , ne ni isto

Kaj pomeni, če moram priložit izpis iz SPIZ-a? In kje to dobim?-prvič slišim

zdajle sem v googla vtipkala oboje, najprej potrdilo iz kazenske evidence, nato še potrdilo o nekaznovanosti. Pri obeh sem pristala na strani ministrstva za pravosodje.

Kaj je zdaj s tem? je isto ali ni? Ker po dobljenih zadetkih bi lahko sklepala, da je to vse isto.

izpis iz SPIZ-a : greš na pristojni ZPIZ, oddaš vlogo za potrdilo o delovni dobi, čakaš nekje 14 dni do 3 tedne, da ga dobiš in to je to

Jaz sem šla na ZPIZ in čakala 3 minute. Mi ga je referentka sprintala na licu mesta.

Jaz sem na ZPIZ poslala po mailu in dobila v treh dneh.

potem pa so pri vas bolj ažurni. pri nas sem vložila na Ptuju, potem pošljejo v Maribor, kjer so si vzeli čas – očitno, nato pa se dobila domov 16. dan od oddaje vloge. Tak to je pri nas. Sem rekla, da je nujno, da rabim zaradi razgovora za službo, pa nisem nič dosegla.

Eno je potrdilo o nekaznovanosti(dobiš na MNZ), drugo pa je potrdilo, da nisi v postopku (to dobiš na sodišču).

Potrdilo o nekaznovanosti izda Ministrstvo za pravosodje. Je brezplačno.
Pojdi na njihovo spletno stran http://www.mp.gov.si in izpolni vlogo ter si oglej, na kakšen način lahko oddaš vlogo.
Jaz sem jo skenirala in poslala po mailu in sem potrdilo dobila v dveh dneh.

Za prvi dve opciji so razložili, ampak nisem v tretjem delu na tekočem – kakšno evidenco potrebujejo od ZPIZ, mi zna to kdo povedati? Na podlagi česa. Malo interpretacije potrebujem, če je kje dobra duša, da vem, zakaj gre. Hvala.

Glede ZPIZa:
Odkar ni več delovne knjižice delovno dobo izkazuješ s podatki s ZPIZa – plačani prispevki.

Hvala za info. Za del. knjižice sem vedela, da se vodijo samo elektronsko, nisem pa vedela glede ostalega, kar se tiče ZPIZ-a.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close