Denarno nadomestilo pri samozaposlitvi
Pozdravljeni.
4 leta sem bila samozaposlena. Pridno sem plačevala prispevke.
Delam v branži, kjer je sodelovanje projektno in te v veliki večni ne želijo zaposliti.
Lani se je neplačevanje tako razbohotilo, da sem za prispevke, najemnino in stroške plačevala že iz prihrankov. Zato sem od 1.1.2011 na Zavodu za zaposlovanje.
Danes sem dobila pismo, da moram za denarno nadomestilo dostaviti dohodninsko odločbo za leto 2010. Halo, februarja. Gospa z zavoda mi je rekla, da bo dokler ne dobijo vse potrebne dokumentacije postopek na čakanju. Pa da naj pokličem na Dursu in rečem, naj pohitijo z odločbo. Na Dursu ne dobim nikogar.
Sem ostala kar brez besed. Spet.
Kakšni konstruktivni predlogi dobrodošli, da se naučim živeti v Republiki Sloveniji.
Hvala.
F
Tudi jaz ostajam brez besed.
Tudi sama sem od 1. 1. 2011 prijavljena na Zavodu za zaposlovanje. Če ti je kaj v tolažbo ;), sem bila zaposlena prek delodajalca, pa tudi jaz še nimam odločbe, ker je menda toliko se jih prijavilo, da ne morejo sproti pisati odločb. Pa sem ob prijavi dostavila vse papirje. 🙂 In kolikor mi je znano, je njihov zakonski rok 30 dni, če se ne motim.
Kot kaže, niti do 15 marca ne bom videla nobenega denarja. 🙁 Ker mora biti odločba vsaj 15 dni prej izdana, da dobiš denar ali 15. v mesecu ali konec meseca, ko so izplačila.
Dobro, jaz sem dobila še vsaj v januarju plačo, ne predstavljam pa si revežev, ko gredo s stečajem vsi veseli končno na zavod, da bo vsaj nekaj denarja dobili, ker že npr. 3 mesece niso plače, potem pa še zavod tako “mučka”, da čakajo še tri mesece.
Saj dobiš potem za nazaj, samo sposojati si za položnice je pa res mimo.
Forum je zaprt za komentiranje.