Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Odškodnina – delodajalec

Odškodnina – delodajalec

Lansko leto sem dobila odpoved. Delodajalca sem tožila, sedaj imam na sodišču poravnalni narok. Mogoče kdo ve, če lahko od delodajalca zahtevam odškodnino in v kakšni višini.

Hvala.

Premalo si napisala. Zakaj bi dobila odškodnino ker te je odpustil???????

Ker me je odpustil iz osebnih razlogov, pod krinko poslovnega razloga. Kaj misliš, da so vse odpovedi upravičene? Malo morgen.
Zato pa delodajalci mečejo folk na cesto, ker nihče ne upa do it konca.

Kako pa si dokazala, da je bil poslovni razlog le krinka? To se mi zdi, namreč, izredno težko.
A ni poravnalni narok to, da se poravnata, torej da ti zahtevaš neko odškodnino, on ti jo plača in te ni dolžan vzet nazaj?

Ne vem, kako točno zgleda poravnalni narok, zato sprašujem, če lahko zahtevam odškodnino. Normalno, da se ne želim vrniti v firmo, kjer so tri leta iskali način, da se me znebijo, ker nisem ritoliznica. Očitno je sodišče pripoznalo, da je bila odpoved larifari, ker bi verjetno v nasprotnem primeru že razsodilo v korist delodajalca.

Pozdravljena,

v vsakem primeru ti priporočam, da poiščeš nasvet odvetnika. Sicer so s tem povezani stroški, a le tako boš dosegla največ kar se doseči da.

Sicer na trgu obstaja zavarovanje, ki ti krije vse odvetniške in sodne stroške v primeru spora z delodajalce. Mesečna premija je minimalna – 7,99 EUR, pa še 1 brezplačen nasvet odvetnika je vključen vsak mesec za katerokoli področje.

Sama sem imela že 2 primera, ko sem uporavila zavarovanje. Po nasvet pa se obrnem večkrat – zaradi občutka varnosti in sigurnosti.

Stvar deluje kot obljubljajo.

Skleneš lahko na: www.arag.si

Lep pozdrav,
Nuša

Ne vem, kako točno zgleda poravnalni narok, zato sprašujem, če lahko zahtevam odškodnino. Normalno, da se ne želim vrniti v firmo, kjer so tri leta iskali način, da se me znebijo, ker nisem ritoliznica. Očitno je sodišče pripoznalo, da je bila od

Poravnalni narok je v vseh tožbah in ne pomeni, da delodajalec nima prav. Sodišče da možnost, da se dogovorite -poravnate še pred obravnavo. Če vam uspe, dobite vplačano sodno takso nazaj in sodišče nima več dela z vami. Lahko pa se ne poravnaš in greš naprej v tožbo in izgubš ali dobiš.

EQ, je že mimo narok? kako ste rešili zadevo?
pri meni gre za podobno zadevo, tožila sem delodajalca, ker me je odpustil malo pred koncem leta

čez tri tedne imam narok na sodišču, dobila sem poziv za mediacijo ali nekaj takšnega, da se skušamo dogovoriti brez sodišča, tako mi je razložil odvetnik…

tudi jaz se v firmo ne bi vrnila, lahko računam na odškodnino?

Tudi mene mečejo iz službe zaradi osebnih razlogov…..ker sem se boril za delavske pravice….moje in sodelavcev…. Delodajalec mi je v faco reku, da me bo zaradi tega vem vrgu, odbil mi je cca. 250€ od palče, s tem nakazuje svoj namen……. tako si je sam sebi jamo skopal…. zddej me pa samo še zanima, katerga odvetnika bi za to najel oziroma, če bi sam vložil tožbo….

Dejte mal poročat, kako se bo pri vam razpletlo!!! Bo vsem v pomoč…. Thanks!

Narok je že mimo. Zaradi nesposobnega odvetnika sem dosegla samo to, da me je delodajalec moral prijaviti za nazaj, pa še to sem dobila po težkih pogajanjih samo 70% plače, tako da nisem po vračilu nadomestila Zavodu prav nič v plusu. Sedaj sem ponovno za 9 mesecev na Zavodu in iščem novo zaposlitev.

Zato pa še enkrat vsem toplo priporočam zavarovanje pravne zaščite.

www.arag.si[/url]

Če si zavarovan, si lahko izbereš spodobnega odvetnika, ki te bo tudi spodobno zastopal… Pa še brezplačen nasvet lahko koristiš vsak mesec.

Drugače pa – malo denarja malo muzike… žal je danes pač tako.

LP

nusa

Zanimivo, da je vsega kriv nesposoben odvetnik.

No, iz osebnih razlogov te nihče ne more odpustiti. Četudi bi bila ljubimca na primer. Za odpust mora biti vedno v ozadju nekaj v zvezi z delom ali organizacijo.

EQ vprašam, kako bo sedaj to funkcioniralo in koliko težav “osebnih” si si nakopala, če naj bi šla nazaj – je šlo res za osebne razloge, ali si jih sama vzela kot osebne?

Prav zares me zanima, kakšni so bili osebni razlogi? Zaupaš za boljšo predstavo, kako zgledajo osebni razlogi pri delodajalcu? Hvala.

Roman Veliki, včasih je bolje, da vas je več skupaj, ko štrajkate proti delodajalcu, ker, kot si opazil, si malo spušil, ostali so pa lepo ostali tiho. Odv. Šafar je dobra, ampak draga, vendar za ta denar marsikaj stori in doseže, tudi odv. Štrobelj je zelo dobra za te stvari.

Ja, razlogi so bili osebni, ampak pravno lepo zaviti v celofan. Sem dober psiholog, zato vem, če me kdo ne želi gledati v kolektivu in vztrajno išče način, da se te znebi. Zgodba s to firmo je zame končana in ne bom več razpravljala o tem.

Seveda je kriv, ker bi lahko iztržila precej več, če bi se znal postaviti za stranko, tako kot je treba. Nekaterim je v interesu samo to, da dobijo primer. Sem šla po mnenje k drugemu odvetniku in mi je povedal, kaj vse bi lahko dosegla. Sicer pa mojega primera ne poznaš, zato ne moreš presojati o tem, koliko je kateri odvetnik sposoben. Če ne bi bila prepričana v to, da je bila odpoved nezakonita, se sploh ne bi spuščala v tožbo. Štekaš?

Ma slovencelni se itak tožijo za vsako malenkost, tako da to ni glih argument.

No, da te kdo načrtno zabriše iz službe za nedoločen čas, ni ravno malenkost. Vsaj zame. Zate mogoče je.

Ja,ja..tale Arag, dokler jim mesečno plačuješ (mož jim je dve leti plačeval za firmo 23€) so “sladki”, ko pa pridedo “srannja” pa so sposobni za en K…!! Še sama bi moža znala bolje braniti (zagovarjati) kot pa njihov odvetnik. Moram povedati še to, da mogoče sama firma Arag ni slaba, ampak imajo pa same slaaaabe odvetnike!

Kaj pa bi pričakovali od topshop odvetniške firme.

Mani so samo denar pobrali, ko pa bi morali oni nerediti nekaj zame pa so se umaknili. Raje pojdite strano od njih.

EQ, kako ti naj pomagamo, če ne želiš razpravljati?

Štefka, post je že star, marca sem na sodišču že vse uredila. Nekdo ga je potegnil iz naftalina, da je naredil malo reklame. Vseeno hvala za pomoč :))).
Mimogrede, se ti kaj svita o nepremičninskem pravu?

@ nateg: kar se tiče ARAG-a. Tudi sama sem zavarovana pri njih. Pa sem imela primer in sem si lahko sama izbrala svojega odvetnika- njim je vseeno, katerega si izbereš, plačajo pa po odvetniški tarifi.

Odvetniki so pa na trgu, slabi in dobri. Če si si izbral slabega odvetnika, je to tvoj problem, ni pa to njihova krivda. Oni samo plačajo, nimajo pa veze s samim postopkom.

Tako da jaz vseeno priporočam zavarovanje ARAG. Samo ozrite se okoli, koliko ljudi danes potrebuje odvetnika in koliko za to plačujejo, pa vam bo odgovor o smotrnosti na dlani.

Ma šalajzerji so dokler plačješ je ok, ko pa hočeš kaj od njih pa se začnejo komplikacije.

Bajsi99 – a to govoriš iz lastnih izkušenj?

Sama nikdar nisem imela težav z njimi. Pa tudi kolegica je imela zahtevnejši primer na sodišču, pa je vse bilo kot obljubljeno.

Toliko z moje strani.
čav

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close