Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev do kdaj mora biti nakazana odpravnina?

do kdaj mora biti nakazana odpravnina?

dobila odpoved iz poslovnih razlogov, tam je navedeno da mi pripada tudi odpravnina v tem in tem znesku…. kdaj pa to bo pa ne piše. Zadnja plača je bila izplačana, odpravnina pa še ne, odpovedni rok se je iztekel. Je kakšna določba ki bi to urejala?

odpravnina mora biti izplačana pri zadnji plači, prav tako sorazmerni delež regresa

Odvisno pod katero kolektivno pogodbo spadate. Recimo kol.pog.za trgovino predpisuje, da mora biti odpravnina izplačana v 45 dneh po prehanju delovnega razmerja.

Jaz sem jo dobila pri zadnji plači, trgovina.

Ja pa saj nikjer ne piše, da ne sme biti PREJ kot v 45 dneh!!

45dni je pač zadnji rok, lahko ti jo izplačajo pa takoj ob odpovedi ali pač kadarkoli v teh 45 dneh po prenehanju delovnega razmerja.

žal ničesar nism našla ne v ZDR in ne v KP MDZD…..roka za izvedbo nisem nikjer našla

Kako je s tem regresom?
A ti ga izplačajo sorazmerno na koriščen dopust, ali sorazmerno na dopust, ki ti pripada?

Npr. če imaš 24 dni dopusta, delal si 4 mesece (1/3 leta), dopusta si pa koristil 2 dni (1/12 leta) koliko ti pripada regresa? Ker nisi koristil dopusta si pač dobil več za vožnjo in prehrano.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close