Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev zavod za zaposlovanje in bolniška

zavod za zaposlovanje in bolniška

Mož je ostal brez službe in je prijavljen na zavodu; nadomestilo mu je poteklo.
Prejšnji teden se je precej poškodoval (nekaj zlomov in precej udarnin – upam, da brez trajnih posledic) in je seveda nezmožen za delo.

Mu pripada bolniška – glede na to, da do nadomestila za brezposelnost ni več upravičen? Še je vedno prijavljen v evidenci kot aktiven iskalec zaposlitve.

Hvala za pomoč.

Ne, bolniške ne more več “odpret”.

Upam, da je vsaj dobro nezgodno zavarovan.

Lahko še jaz pristavim svoj piskrček? 😉

Kaj pa če se bolniška začne pred iztekom nadomestila? Recimo da gre nezaposleni na bolniško 14 dni pred iztekom nadomestila, bolniška pa potem traja par mesecev?
A kljub temu nisi upravičen do bolniške, ker se ti je v vmesnem času izteklo nadomestilo?

ma….mene pa samo nekaj zanima: bolniško nadomestilo je za tiste, ki hodijo delat in če so bolni, pač ne morejo hodit delat. Na kakšni podlagi pa bi nezaposlenemu pripadalo nadomestilo? Prosim, če mi lahko kdo objasni, hvala!

Po moje je bolniško nadomestilo za brezposelne zato, ker v času bolezni/poškodbe ne morejo aktivno iskati službe + če se jim slučajno ponudi zaposlitev, je ne morejo sprejeti – če niso zmožni za delo.
Ne vem, no, moja kmečka logika.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close