Samohranilka brez službe s podporo (nič novega)
Eno je nadomestilo za brezposelnost, drugo je pa socialna podpora.
Nadomestilo za brezposelnost ti pod določenimi pogoji pripada za nek določen čas, za socialno podporo pa lahko zaprošaš toliko časa, dokler zanjo izpolnjuješ pogoje.
Za otroka najbrž da dobivaš tudi otroški dodatek, in če nisi res dobesedno samohranilka (se pravi, da je oče otroka umrl ali neznan), potem je treba od očeta otroka izterjati tudi preživnino. Za plačilo položnic lahko kdaj poprosiš tudi na Karitas ali Rdeči križ, pa seveda si tam ‘nabavljaš’ tudi obleke zase in za otroka. Seveda pa je treba čim prej najti kakšno delo, ker životarjenje od podpore na dolgi rok je čista beda.
Greš čistit stanovanja, sprehajat pse, varovat otroke, urejat vrtove, negovat starejše ljudi…
Kar nekaj dela se najde, če se pogleda okrog…[/quote]
Res me razejzi, ker se zmeraj najde eden pameten-na.
Ja, v LJ se že najde, pa nismo vsi iz LJ.
Da ne bo pomote, jaz sem kljub temu našla novo delo. A se zvedam, da sem imela srečo.
Greš čistit stanovanja, sprehajat pse, varovat otroke, urejat vrtove, negovat starejše ljudi…
Kar nekaj dela se najde, če se pogleda okrog…[/quote]
Katarinca imaš toliko časa da revežem trosiš laži, da bi imela čistejšo vest zaradi MIlana? Pojdi sama delat to, pa boš videla kako se da od petih eurov na mesec, kolikor se lahko na tak način zasluži, preživeti.
Forum je zaprt za komentiranje.