Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev kdaj dopust – pogodba za določen čas 6 mesecev

kdaj dopust – pogodba za določen čas 6 mesecev

Ali kdo ve, res šele po 6 mesecih dobim pravico do izrabe dopusta? torej če me zaposlijo za 6 mesecev, ne morem na dopust?

Če te zaposlijo za točno 6 mesecev, imaš pravico do dopusta takoj, pripada pa ti sorazmeren del dopusta in regresa (torej polovica), seveda ob pogoju, da prej nisi bila zaposlena.

Hvala za odgovor. Sem bila redno zaposlena, ampak vmes pol leta ne. Torej grem kar lahko na dopust, neomejeno? Se mi zdi predobro. Tudi ne vem, koliko dopusta bom dobila, verjetno polovico od tega, kako ima to delovno mesto sicer?

Ja, če pred to zaposlitvijo nisi bila zaposlena, torej samo menjavala zaposlitve, ti pripada dopust takoj (v zakonu ni časovne omejitve), polovico tega, kar bi ti drugače pripadalo za to delovno mesto.
Pripada ti tudi polovica regresa, ki ga bo podjetje izplačevalo.

Se bom še jaz pridružila tej temi, kako je pa z dopustom in regresom, če se redno zaposlim iz s.p. v redno delovno razmerje za eno leto, obdržim pa pop.s.p.?
Imam neprekinjeno , s.p. za 40 ur tedensko imam pa že 7 let!
Hvala!

Če se redno zaposliš iz rednega s.p. nekam drugam, je to samo menjava delodajalca.

Dopust pripada takoj, dopust in regres pa se porazdeli med starega in novega delodajalca (sorazmerno po času) oz.po dogovoru (vendar skoraj noben nov delodajalec ne bo pristal na to, da izplača regres in daje še dopust za čas, ko delavca še ni imel zaposlenega).
Star delodajalec (torej sama sebi) pa mora dati potrdilo, koliko je bilo izkoriščenega dopusta in koliko izplačanega regresa.

Hvala Barca! Si bom pač napisala koliko dopusta sem porabila in regresa si pač nisem nikoli izplačala.

Kot s.p. itak nimaš ne plače po plačilni listi in ne regresa…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close