Koliko imate plače proizvodne delavke?
V veliki večini minimalne plače. Edino v res super firmah morda za odtenek višje. Popoldansko delo da zelo malo dodatka. Edino nočno delo se pozna. Drugače pa je še delavna doba in vsi dodatki v minimalni plači. Le potni stroški in malica ( če seveda ni organizirana v firmi) je še denarni dodatek.
Poznam veliko ljudi, ki delajo v proizvodnji, pa imajo vsi minimalno plačo. Pa naj gre za okolico LJ ali CE.
Bom vesela , če bo kdo dal podatek da se kje zasluži več. 🙂
pri nas dobimo od 700 + prevoz (malica organizirana) pa do 1200 eur
gre za proizvodnjo kjer je ročna obdelava ,dela se praviloma samo dopoldne ( mogoče dvakrat letno tudi popoldne ,cirka 14dni letno po 10 ur na dan ) in dve sobote na mesec
plača je redna ,regres tudi…
je pa dejstvo da NOBENA delavka pri nas ne bo priznala javno koliko ima plače
so vse na minimalcu ,ker so v proizvodnji 🙂
Imam fax. Stroka, ki trenutno ni prav posebej dobro zaposljiva. Živim tam, kjer lahko pomagam staršem. Delam zdajle pozimi sicer malo manj, od 15.2 in potem celo pomlad pa od8h oz7h do 19h oz 20h. Sobote razen ene na mesec delovne. Delam ko budala. Res delam! Plača – zame ste tele iz prizvodnje prave carice!!!!!
Jaz tudi nikakor ne priznam koliko imam zares plače. Ker vse mislijo, da s faxom in pri takem delavniku se pa že mora poznat!
Vem pa, da si je zaslužim veliko več. Ker delam, ker je delo odgovorno, ker je veliko strokovnega dela in ker je vmes tudi fizično, če je treba vskočit.
Po pravici povedano pa mislim, da več kot še kakšno leto enostavno ne bom več zmogla tega tempa. Samo kljub stalnemu iskanju in kljub kar razvejani socialni mreži služb ni. Branža je pa MOJA – tisto, kar sem si od vedno želela in v samem delu uživam. Zdravje pa malo nerga zraven…
Forum je zaprt za komentiranje.