Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev so nas nasrali

so nas nasrali

Sedajle je bilo pri tedniku, kako bodo vsi tisti, ki jim do pokojnine manjka cca 3 leta in so se lani prijavili na zavod za zaposlovanje, morali nazaj na trg dela in se spet zaposliti, ker jim zavod ne bo več(tako kot je to bilo prej) plačeval prispevkov do upokojitve.
Pa je ena gospa z Zavoda tako suvereno zatrdila, da to ni problem, ker se tudi starejši(cca 60 letniki) lahko zaposlijo oz. lahko najdejo zaposlitev. Ja pa ja de!!!!

Kje pa, lepo prosim? Sama iščem delo(ne službe- delo) že kar nekaj časa, stara pa sem 55 let- pa ni nič, razen nekih welnwsov in mrežnega marketinga.
Kdo še zaposluje starejše?
Evo lepo prosim, javite se mi delodajalci, ki bi me lahko zaposlili. Imam izkušnje v trgovini, financah, administraciji…

Imamo kar nekaj strank, ki izrecno želijo starejše dame, tako da….oglasi se na Tržaški

Kdo vam je pa kriv, da ste dajali odpovedi in špekulirali. Točno zaradi takih so vsem pristrigli peruti.

Čisto prav, goljufije se ne izplačajo. Pa bi ostala v službi, kjer si bila. Kot zaščiteno delavko te ne bi mogli odpustiti, ker te zakon varuje. Zdaj pa res s službo ne bo nič, je še mlajših, sposobnejših preveč.

Ja, pa kdo je rekel, da sem jaz med temi? Sama nisem dala odpovedi, ampak sem na zavodu že od stečaja firme, tako, da….
Ja in nova pokojninska reforma me bo krepko udarila, ker se mi bo pokojnina oddaljila za kakšnih 6 let.

Res, najlepša hvala za “dobre” želje…

tako to je tukaj na forumu…samo tolcejo nekateri in pametujejo. ne vedo vsega in so kar pametni….

lep vecer

No, potem se pa zahvali tistim, ki so množično dajali odpovedi in pričakovali, da jih bo tri leta živela država. So naredili sranje za vse.

Pokojninska reforma pa sploh vprašanje, če bo sprejeta.

Podpis za referendum proti pokojninski reformi si dala?
Na referendum boš šla?

Ja in nova pokojninska reforma me bo krepko udarila, ker se mi bo pokojnina oddaljila za kakšnih 6 let.

Veliko vprašanje, če boš teh 6 let preživela?

Ja, na referendum bom šla, seveda.

Predraga,

Preostanek življenja lahko preživite tudi v enem od samostanov ali sicer v kakšni od redovnih skupnosti. V torek ste lepo vabljeni na:

02.02.2011: Cerkev na Slovenskem

Papež Janez Pavel II. (1987 – 2005) je želel, da bi na praznik Gospodovega darovanja v templju (2. februar) Cerkev praznovala poseben dan posvečenega življenja, ki je bil prvič 2. februarja 1997. Darovanje Božjega Sina, ki ga simbolizira njegova predstavitev v templju, je vzor vsake posvečene osebe, ki posveti svoje življenje Gospodu.

Namen tega dneva je trojen. Predvsem je zahvala Gospodu za dar posvečenega življenja. Na drugem mestu naj bi Božje ljudstvo bolj spoznalo in cenilo posvečeno življenje. Ta dan vabi vse, ki so svoje življenje posvetili evangeliju, da bi slavili čudovita dela, ki jih v njih izvršuje Gospod (prim. govor papeža Benedikta XVI. na večer pred dnevom posvečenega življenja 2010).

V sredo, 2. februarja 2011, bomo v Cerkvi na Slovenskem praznovali 15. dan posvečenega življenja po naslednjem razporedu:

•ob 15.00 v župnijski cerkvi sv. Miklavža v Sevnici – maša z nagovorom in obnova redovniških zaobljub (škof Stanislav Lipovšek);

•ob 15.00 bo v župniji Nova Gorica – Kapela (Kostanjevica) – maša z nagovorom in obnova redovniških zaobljub (škof Metod Pirih);

•ob 15.00 v župnijski cerkvi Kristusovega učlovečenja v Dravljah – maša z nagovorom in obnova redovniških zaobljub (škof Anton Jamnik);

•ob 15.00 v Mariboru pri sv. Jožefu (Studenci) – maša z nagovorom in obnova redovniških zaobljub (nadškof metropolit Franc Kramberger);

•ob 10.00 v župnijski cerkvi sv. Ladislava v Beltincih – maša z nagovorom in obnova redovniških zaobljub (generalni vikar Franc Režonja);

•ob 10.00 v Šentjerneju – maša z nagovorom in obnova redovniških zaobljub (škof Andrej Glavan).

——————————————————————————–

Besedilo je pripravila koordinatorka Komisije za duhovnost pri KORUS-u s. Polonca Majcenovič ŠS.

Dodatni informacije dobite v tajništvu KORUS-a na Poljanski cesti 6 v Ljubljani, na tel. 01/433-53-23 ali e-mail naslovu: korus@rkc.si.

Nameravam živeti še najmanj, ponavljam- najmanj 20 let.
Sveti duhovnik- hvala za predlog- vendar zaenkrat se res ne vidim v samostanu.
Pa saj nisem posvečena v nuno? A to kar greš v samostan in rečeš.da boš pa sedaj tam živel? jasno mi je le to, da moraš “bivališče” odslužiti z delom, kajne?

Ne, ne, nisem še za v staro šaro, še ne umiram na obroke;zato pa me to zelo jezi, da se mi pokojnina izmika – se pravi sem premlada; za delodajalce pa sem prestara?!

sem študirala, da bi komu kuhala kosilo- zelo rada kuham(pravijo, da dobro).
Dajte mi kakšno idejo, kako preživeti?

Saj v samostanih niso samo duhovniki, redovniki in redovnice. Je tudi osebje, ki skrbi za nas.

sem študirala, da bi komu kuhala kosilo- zelo rada kuham(pravijo, da dobro).
Dajte mi kakšno idejo, kako preživeti?

Bi kuhala za nas?

Ja bi; pa bi s tem tudi kaj zaslužila?

Jojmene, ne pusti se zajebavat. A ne vidiš, da se dela norca iz tebe?

no, saj vidiš, v tem je problem
do 25 leta v šolah, pa 25 let v penziji je že skupaj 50 let. koliko let imaš pa delovne dobe?
tak sistem, kot ga imamo žal ne bo preživel. mi, mlajši, smo itak še na slabšem.

Še nihče, kdor je delal za nas, ni ostal praznih rok. Pri nas nihče ni revež!

V tej državi je ena velika svinjarija. Če bom mogla jaz tako delat, kot vse kaže do 65. leta – bom imela 50 let delovne dobe, ker sem mogla začeti mlada delat, da smo preživeli. In kaj bom imela od življenja, samo delam in to težko delo, ne bom jih dočakala 65let, če bo šlo tako naprej. Je velika razlika, a se dela na toplem v pisarni, ali se dela fizično – ne rečt, da sem se mogla učiti, sem se tudi, študirala ob delu do VII stopnje – a dela ne dobim. Najebali bomo/bodo delavci.

Se opravičujem, kako pa naj bi zgledala upokojitev s polno delovno dobo in leti, če ne v razmahu hkrati službe? Vi bi po načelu, nekaj bom delala, Zavod me bo pa financiral, ker imate tako vsaj nekaj zagotovljenega? In ta takšen račun nato zmanjka povsod v proračunu države, ker bi se vsi nekaj švercali.

V naslednjem pa pozivate delodajalce, da bi naj vas zaposlili, ja kako, če ne želite službe?

Kot ste v dveh različnih “dejstvih” zapisala, delo bi, a ne službe, a delodajalec vas naj pa zato, ker mu ne boste pripadala in vam bo dal samo delo in plačilo, brez vaših odgovornosti, pa zaposlil? Tako nekako se bereta obe poudarjeni opciji, ki ste jih navedla.

Ampak, ne sekirajte se preveč tisti, ki ste tri leta pred upokojitvijo. Pri nas mlajših bomo toliko časa delali, da bomo morda dva dni pred upokojitvijo že z eno nogo six feet under, da ja penzije ne bo potrebno izplačati nikomur. Torej, nekako tako gre v smeri, delaj kot osel, zato bomo mi delali, osel pa lepo počival. Pri bivši sodelavki je bilo tako, ona je šla s prvim v pokoj, mož bi šel pa čez dva dni, pa je šel prej v višavogorje. Pa sta oba imela mnogo manj delovne dobe ali let, kot jih napovedujejo sedaj s pokojninsko reformo.
Vprašam se le, komu plačujem in odvajam davke že 20 let in kot marsikateri, a je blagajna močno v minusu? Če bi država bolj racionalno razporejala denar na račun davkoplačevalcev, do takšnega stanja sploh ne bi prišlo. Tako pa, z luknjami delajo nove luknje, zato ne more niti priti do vsaj možne zamašitve, da ne bi prihajalo kar naprej do odtokov denarja.
Raje, kot da bi ustvarjali dialoge, dopušča država, da prihaja do referendumov. Ali sploh kdo ve, koliko miljonov se izteče na ta račun in gre morda tudi v prazno, če referendum ne uspe? Da ne govorim o drugih izdatkih, ki gredo v prazno, čeprav za luksuzne hotele, večerje, polete, ki si jih privoščijo na račun davkoplačevalcev naša država. Pri nas bi pa najraje videli, da bi davkoplačevalci hodili peš, stradali in jim ne bi nič priplačali, kar jim pripada po zakonu. Skregano z logiko.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close