Kako bi zmajšali brezposelnost
Mislim, da bi bila ena dobra varianta ta, da bi bila trenutno minimalna plača 800€ neto (+ prevoz, malica, nagrede …) in bi tudi tisti, ki so prijavljeni na zavodu in dobivajo nadomestilo raje šli v službo in delali kot pa prejemali razna nadomestila, socialne, ….
S tem bi se socialni status povečal, človek bi postal nekaj vreden za oprevljeno delo in vrste na zavodih bi se zmanjšale.
Zakon o delu na črno podpiram, vendar ne tako strog, kot ga predstavljajo (sosed ne sme pomagati sosedu, sam ne smeš zidati hiše, ….) in striktno bi se morali vsesti na gostince, ker velikokrat zaračunajo storitev brez računa (no, tu bi se našla še kakšna panoga, ki je podvržena temu).
Kaj pa misit vi?
Imejte se lepo.
Jaz mislim, da ali še nikoli nisi bila brezposelna ali pa si na tvojo veliko srečo se izobrazila v eni od redkih smeri, kjer zaposlitev kljub krizi JE.
Jaz ne prejemam nadomestila niti ne vlečem socialne. Pa sem vseeno doma. Brezposelna. Misliš da na mojo lastno željo? Ker je doma čičat pa se v rit brcat eno samo veselje, a ne!
V teh časih bluzit o tem kako “večina doma čiča, pa vleče socialno pa se mejo fajn” je bolano. In totalno nerazgledano.
O ja…. delovnih mest je res 2400 prostih. A pa se ti slučajno sanja kloliko nas je takih, ki iščemo delo?Vsaj 5x več (v to niso všteti tisti, ki so na zavodu, pa si tam grejejo riti).
Misliš, da me bo vzel kdo v Novem mestu, če sem pa sama iz Prekmurja? Pa ustrezam vsem pogojem. Misliš, da me bo kdo vzel, če se javim na razpis za delovno mesto s 5. stopnjo izobrazbe, sama pa imam 7. stopnjo?
Mesta so prosta, očitno vsi razmišljajo kot ti…raje se ne prijavim, saj me gotovo ne bodo vzeli…to je že kar malce perverzno….verjetno pride z 7.stopnjo…[/quote]
Prijavljam se na vse živo, tudi za veliko nižjo izobrazbo do moje, poslala sem samo v zadnjem mesecu vsaj 200 prijav. Dobila sem točno 2 odgovora.
Na zavodu je 2400 delovnih mest, brezposelnih je 110.000! Na vsako delovno mesto po 45 komadov! Malo premisli preden kaj blekneš![/quote]
In zakaj so prosta? Ker se pač 110.000 ljudem ne da delat in raje vlečejo državno pomoč…..[/quote]
A se ti delaš norca iz nezaposlenih! Da te ni sram! Zakaj so prosta delovna mesta?! Sram te bodi in naj te Bog štafne za vso to tvojo nesramnost!
Misliš, da je meni lepo brez dohodka?! Kredit plačujem iz prihrankov, ki izginjajo! Prijavljam se na vse živo, a ne dobim nič! Za tvojo informacijo, oglasi se tedensko spreminjajo! Sram te bodi, da se delaš norca iz ljudi!
In zakaj so prosta? Ker se pač 110.000 ljudem ne da delat in raje vlečejo državno pomoč…..[/quote]
A se ti delaš norca iz nezaposlenih! Da te ni sram! Zakaj so prosta delovna mesta?! Sram te bodi in naj te Bog štafne za vso to tvojo nesramnost!
Misliš, da je meni lepo brez dohodka?! Kredit plačujem iz prihrankov, ki izginjajo! Prijavljam se na vse živo, a ne dobim nič! Za tvojo informacijo, oglasi se tedensko spreminjajo! Sram te bodi, da se delaš norca iz ljudi![/quote]
Vsekakor je nekaj brezposlenih, ki bi želeli delati, večina jih pač razmišlja drugače in dokaz za to je 2400 prostih delovnih mest.
Misliš, da je meni lepo brez dohodka?! Kredit plačujem iz prihrankov, ki izginjajo! Prijavljam se na vse živo, a ne dobim nič! Za tvojo informacijo, oglasi se tedensko spreminjajo! Sram te bodi, da se delaš norca iz ljudi![/quote]
Vsekakor je nekaj brezposlenih, ki bi želeli delati, večina jih pač razmišlja drugače in dokaz za to je 2400 prostih delovnih mest.[/quote]
Ampak ti se resnično norčuješ! Naj ti Bog izstavi račun za tole! Sram te je lahko! 2400 prostih delovnih mest je zate dokaz, da 110.000 ljudi noče delati?! Ko boš zaposlila 2400 ljudi, boš še vedno imela 107.600 nezaposlenih! Kaj boš pa z njimi?! Sramuj se!
Ne oziraj se na tepko, ki sedi na varnem delovnem mestu in nima pojma, kakšne je dejansko stanje na trgu delovne sile. Saj bo mogoče kdaj na istem.
Vsekakor je nekaj brezposlenih, ki bi želeli delati, večina jih pač razmišlja drugače in dokaz za to je 2400 prostih delovnih mest.[/quote]
Ampak ti se resnično norčuješ! Naj ti Bog izstavi račun za tole! Sram te je lahko! 2400 prostih delovnih mest je zate dokaz, da 110.000 ljudi noče delati?! Ko boš zaposlila 2400 ljudi, boš še vedno imela 107.600 nezaposlenih! Kaj boš pa z njimi?! Sramuj se![/quote]
Ne sekiraj se za tepko, ki sedi na varnem delovnem delovem mestu in nima pojma, kakšno je dejansko stanje na trgu delovne sile. Mogoče bo kdaj na istem, pa bo videla, kako je najti delo, če je 80% objav fiktivnih.
Mesta so prosta, očitno vsi razmišljajo kot ti…raje se ne prijavim, saj me gotovo ne bodo vzeli…to je že kar malce perverzno….verjetno pride z 7.stopnjo…[/quote]
Hm, očitno me poznaš bolje kot jaz sama sebe, če veš, da se ne prijavljam na taka in drugačna delovna mesta.
No, glavn da si ti najbolj pametna in srečna v tej svoji pameti.
pizda ste budale sploh glu glu glu, bo teb enkrat tud začel delat glu glu glu, boš pa ta prva k bo vekala kolk si boga revca. Najlažje je rečt da je tolk prostih mest, 90% jih žlahta pa frendi poberejo ostalo je pa tko, al nategovanje z s.p. al pa splošno nategovanje al pa izpolnjuješ vse pogoje, sam si predaleč doma pa te ne vzamejo. Drug ekstrem so pa delodajalci k so se odločil iskat folk, delovno mesto je pa nekje v vukojebini.
Zmanjšanje nadomestila za brezposelne in skrajšanje obdobja prejemanja nadomestila.
Zaposliti 1000 DOBRO PLAČANIH inšpektorjev, (ki se ne bodo prodali za “500€”) za nadzor dela na črno: Gradbinci, frizerji, malarji, varuške, tortopeki-piškotarji, taxisti, prevozniki…
Kdo bi pa uradno delal, če na zavodu dobiš podporo+še kakšno socialno podporo, olajšave pri otrocih(plačilo vrtca), doklade… zraven pa še MALO po 10-12 uric na dan fušaš. Plačuješ si pokojninsko in pa dodatno zdravstveno, pa je problem rešen, nadzira te pa itak noben, sam sem bil na zavodu več, kot eno leto, vsake tri mesece sem se moral pokazat ob točno določeni uri, za katero sem vedel tri mesece naprej. In to je nek nadzor?
Dokler pa je tak sistem, da dopušča iznajdljivim brezposelnim, da iz trgovin vozijo prepolne vozičke vsega, kar rabijo in kar ne se pa nimamo kaj pogovarjat.
Pa ne mi pametovat, da vsi brezposelni životarijo s podporo in prihranki.
Vsem, ki ne spadajo v skupino iznajdljivih pa se opravičujem, ker so pošteni in resnično životarijo, (na srečo nimam ne prijatelja in ne znanca, soseda, ki bi se komaj, da prebijal skozi mesec, sem pa prepričan, da takšni obstajajo).
Eni se norčujejo iz nezaposlenih. Ne vem ali ste res toliko glupi ali še niste bile v tej situacije ali pa ne veste zakaj je 2400 prostih delovnih mest.
Primer 1:
Vam citiram en odgovor na mojo prijavo na delovno mesto, ki je bilo objavleno na zavodu.
“Obveščamo Vas, da je razpisano delovno mesto na spletni strani Zavoda za zaposlovanje že zasedeno.
Delodajelec mora v skladu z novim Zakonom o urejanju trga dela izpolniti zakonsko obvezo, kar pomeni, da mora vsako novo zaposlitev sporočiti Zavodu za zaposlovanje, kljub temu, da dejansko ne gre za prosto delovno mesto.”
In kdo se zdaj dela norca iz nezaposlenih? Zavod ali podjetje? Glavno, da sem zbirala/fotokopirala dokumente, se zafrkavala s prijavo 2 ure, plačala poštnino za prazen nič. Boljše bi bilo, da zavod ni objavil prosto delavno mesto, ti vsaj ne vzbudijo lažnega upanja.
Primer2:
Javna uprava, iščejo pripravnika, se prijavim, povabljena na pisno preverjanje (pozabim na to, da se bi iz Bela krajine preselila v LJ in živela pri teti, vse samo zaradi zaposlitve, pa čeprav imam vse v Beli krajini)
Posodim avto od fanta (ima pač vinjeto) grem v Lj na preverjanje tam še 30 ljudi, ki so ustrezali pogoji. Napišem kar znam in grem. Čez en mesec dobimo odgovor, da niso nikogar sprejeli. Čaz 2 dni je ponovno na zavodu razpis. Se še 1x prijavim na ta razpis. Spet isti postopek (lj, pisno preverjanje, 20 ljudi, (ena skupina je imela prej preverjanje, ne vem če je bilo ravno za to del. mesto).
Zopet odgovor, da niso sprejeli nikoga.
Se pravi, da je država na račun davkoplačevalcev 2x organizirala preizkus znanja in nikogar zaposlila. Vrjamem, da je bil vrjetno še kdo izmed številnih, ki se je pripeljal od daleč, da ga bi zaposlili. Na koncu pa nič od nič.
Forum je zaprt za komentiranje.