kako poteka odpoved
A je dovolj, če ti direktor tako na hitro, skoraj mimogrede reče, da te v prihodnosti ne bo več rabil. In ti potem samo nekega dne pove, da zdaj te pa ne rabi več? (tako si misli moj)
Jaz vseeno mislim, da mi mora dati pismeno odpoved.
V pogodbi imam naveden samo odpovedni rok, če jaz dam odpoved. Ni pa nič navedo, če mi mora tudi delodajalec dati odpovedni rok, ali mi to lahko dejansko pove iz danes na jutri.
če si zaposlena za nedoločen čas ti mora najprej dati namero o odpovedi. Potem ti da odpoved delovnega razmerja. Pripada ti tudi odpravnina. Sama ne dajaj odpovedi, ker potem nisi upravičena do odpravnine in nadomestila z zavoda. Zakon o delovnih razmerjih v roke in bodi pripravljena, ker boš samo tako lahko parirala šefu.
Ustna odpoved je nič, nezakonita. Mimogrede, tudi pisna je lahko nezakonita, če ne upošteva vseh predpisov, ki urejajo odpoved.
– prvo ti mora dati PISNO!! obvestilo o nameravani odpovedi
– potem šele pride odpoved PISNO!!, z upoštevanimi vsemi sestavinami, ki jih odpoved mora imeti
Dan po prejemu odpovedi začne teči odpovedni rok, s potekom tega roka ti preneha delovno razmerje.
Tukaj imaš zakon o delovnih razmerjih
http://www.mddsz.gov.si/si/zakonodaja_in_dokumenti/veljavni_predpisi/zakon_o_delovnih_razmerjih/
Preberi si o prenehanju pogodbe o zaposlitvi. Žal je res še veliko takih delodajalcev kot je tvoj, ki si predstavljajo delovna razmerja malo po svoje, ampak tako to ne gre. Če ne pa je pravi naslov delovna inšpekcija.
moj delodajalec si marsikateri zakon in ukrep razlaga po svoje. In ker je bil v petek odsoten, jaz pa ta teden na dopustu, sem mu tudi na mejl napisala prošnjo, če mi lahko odgovori do kdaj sem še zaposlena. Samo z njegove strani ni ne bev ne mev. Sicer nisem prva, ki gre od tam, pa tudi prejšnji si niso bili čisto na jasnem do kdaj bodo delali….
No, upajmo, da se vse dobro izteče in da dobim čimprej drugo službo.
Dati ti mora PISNO odpoved, preberi si Zakon o delovnih razmerjih.
Je pa res, da se čedalje bolj sprašujem, zakaj pri nas sploh imamo zakone, ker jih ogromno ljudi ne upošteva. Vsak dan je po TV, kako delavci mesece hodijo v službo in ne dobijo plače, nezakonita odpuščanja in še kup nepravilnosti. Ne glede na zakone.
Je pa res, da se čedalje bolj sprašujem, zakaj pri nas sploh imamo zakone, ker jih ogromno ljudi ne upošteva. Vsak dan je po TV, kako delavci mesece hodijo v službo in ne dobijo plače, nezakonita odpuščanja in še kup nepravilnosti. Ne glede na zakone.
Zato, ker je na oblasti levica. Levica se bori za delavce, reveže ipd. Prav, da ste jih izvolili, da se vam dobro godi.
Forum je zaprt za komentiranje.