Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev 1€ bruto

1€ bruto

Mi je soseda povedala, da eno podjetje v Ljubljani (trenutno ne želim izdati ime firme) ponuja svojim delavcem ta hip stimulacijo v višini 1€ bruto za vsak prvi ogled stranke ali na prvi nakup stranke, ki jo kontaktira zaposleni, fizično ali po telefonu, kot dodatek k plači in stranko vpišejo v njihov CRM.

Kaj si vi mislite o takem delodajalcu?
Se vam zdi stimulacija 1€ bruto zafrkancija ali resna zadeva do zaposlenega?

Miren večer brez razburjanja.

Odvisno od storitve oz. izdelka!

Če je možno dobiti 3 stranke na uro, znese to 500 € bruto dodatka na mesec. Odvisno, za kakšno delo gre.

Ni možno dobiti 3 stranke na uro, 3 stranke dobiš če imaš srečo v celem tednu.
Gre pa za prodajo pisarniškega materiala.

No, ma po telefonu lahko pokličeš 3 ljudi v eni uri, a?

Glede na to, da smo pri nas dobivali nagrado za uspešnost (ko smo jo še dobivali) v višini nekje od 1 do največ 20 EUR na mesec (bruto), se mi to ne zdi nujno neka zajebancija. Evro je evro in težko ga je danes zaslužiti. To mislim na delavce in srednji razred, ne na gornji postkomunistični sloj.

No, to bi pa jaz mislila, da je zajebancija! Stimulacija 20e na mesec?! Ma, jo vrnem takoj nazaj sefu, pa naj si rit brise z njo!

Drugace pa, 1e na stranko, katero kontaktiras, je lahko spodobna stimulacija. Ce je pa to 1e na stranko, kateri prodas, potem je skoda racunovodkinje, ki bo to stimulacijo obracunavala ob placi…

1 € je bil včasih 240 tolarjev. S tem si si lahko takrat že nekaj kupil. No, danes si lahko kupiš pol od tistega, če ne še manj. 🙁

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close