Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Kako podati anonimno prijavo inšpektoratu

Kako podati anonimno prijavo inšpektoratu

Delodajalec v primeru nekaterih delavcev krši zakonska določila v zvezi z zaposlitvijo.
Radi bi podali anonimno prijavo pristojnemu inšpektoratu, na podlagi katere bi bil delodajalec primoran zadeve urediti.

Kako to narediti?

Mene pa zanima, zakaj anonimno? Če si prepričana, da imaš prav, pač imej jajca in mu povej, da ga boš prijavila.

Po moje ni stvar v tem, imet jajca al ne, ampak je bolj problem, da lahko zelo hitro človek ostane brez službe, če delodajalec zve, kdo ga je prijavil …

Po moje ni stvar v tem, imet jajca al ne, ampak je bolj problem, da lahko zelo hitro človek ostane brez službe, če delodajalec zve, kdo ga je prijavil …[/quote]

Ja, ampak s tem ko bo anonimna, bo pač v drek porinila vse, tudi tiste, ki nimajo nič pri tem. Inšpektor bo ob prijavi namreč povedal, da je bila stvar prijavljena, tako da bo vedel, da je bil nekdo od znotraj. Torej, v čem je catch?

Recimo, da ima nekdo pogodbo za čistilko, opravlja pa delo samostojnega referenta, čeprav nima ustrezne izobrazbe.
Mislite, da bi se s prijavo kaj doseglo?

če dotičnih ne moti, ne drezaj v osir

Piši in se podpiši, pa bo anonimna prijava. Oh, jej!

In koga hočeš potisnit v drek?

Sebe!

Zato ker od mene zahtevajo, da delam čisto nekaj drugega, kot vsebuje moja pogodba o zaposlitvi!
Stvari, ki mi jih nalagajo, ne znam in nisem sposobna opraviti. Sprejeta sem bila na drugo delovno mesto, brez sklepa in brez česarkoli so me prerazporedili na delovno mesto, za katerega nimam izobrazbe, niti znanja. Samo posedli so me in rekli naj delam ali grem. Dela iz moje pogodbe pa opravljamo vsi zaposleni – kdor ima čas.

Jaz bi rada delala tisto, za kar sem bila sprejeta in kar piše v moji pogodbi.
Ne bi pa rada izgubila zaposlitve.

Sebe!

Zato ker od mene zahtevajo, da delam čisto nekaj drugega, kot vsebuje moja pogodba o zaposlitvi!
Stvari, ki mi jih nalagajo, ne znam in nisem sposobna opraviti. Sprejeta sem bila na drugo delovno mesto, brez sklepa in brez česarkoli so me prerazporedili na delovno mesto, za katerega nimam izobrazbe, niti znanja. Samo posedli so me in rekli naj delam ali grem. Dela iz moje pogodbe pa opravljamo vsi zaposleni – kdor ima čas.

Ne bi pa rada izgubila zaposlitve.[/quote]

nauči se!!!! saj te pa niso dali operirat, madona! načeloma pa se je možno priučiti marsičemu, če imaš za to interes

še kvazidohtarji so uspeli prelisičit sodelavce, da obvladajo stvar, čeprav niso imeli šol.

Sebe!

Ne bi pa rada izgubila zaposlitve.[/quote]

nauči se!!!! saj te pa niso dali operirat, madona! načeloma pa se je možno priučiti marsičemu, če imaš za to interes

še kvazidohtarji so uspeli prelisičit sodelavce, da obvladajo stvar, čeprav niso imeli šol.[/quote]

Lahko je reči, nauči se!
Lahko se delam, da nekaj znam, todas ko moram pokazati rezultate so zelo diletantski in vsebujejo napake, ker žal nimam narejenega ekonomskega faksa ampak samo poklicno administrativno šolo.
Sprejeta sem bila kot administrator za pisanje dopisov in vodenje evidenc, delati moram pa delo računovodje – bilancista – analitika.
Priznam, nimam temeljnih osnov za računovodska analitična dela.
V 30ih letih delovne dobe se nisem srečevala s tovrstnim delom, da bi se ga lahko naučila. Delo iz moje pogodbe ostaja v večini primerov nenarejeno, nezaposlenih ekonomistov je pa kot listja in trave.

In ne glede na potrebe, bodo s 1.2. spet zaposlili nekoga na isti način kot mene. Ena pogodba, delal bo drugo….. Brez primerne izobrazbe, brez primernega znanja.

Skoraj polovica nas je zaposlenih na ta način in se utapljamo v delu in napakah, ker nimamo znanja.
Žal posledic napak ne nosi samo delodajalec, ampak tudi stranke. Smo pa v branži, ki je zelo iskana.
Ne vemo zakaj delodajalec ne zaposluje ljudi s primerno izobrazbo.
Radi bi ga “prisilili”, da ta razmerja uredi, pa ne vemo kako.

Morda s prijavo?

Jaz ti pa dam čisto prav. Naj delodajalec igra pošteno igro. Ne pa da opravljaš dela za katera nisi usposobljena niti bog ve, kako sirotno plačana. V.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close