Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Zamenjati službo ali ne

Zamenjati službo ali ne

Prosim za vaša mnenja. Sem v veliki dilemi. Že 10 let sem v podjetju, ki ga je tako kot veliko podjetij prizadela recesija. Ker smo imeli nekaj mesecev zapovrstvjo težave ob izplačilu plač, ko ni bilo denarja, sem začela pošiljati svoj življenjepis in ta teden grem v drugi krog v eno podjetje, kjer mi ponujajo sicer za 200 eur večjo plačo, kar je meni ogromno denarja, zatrdili so, da so plače redne, da vsak od zaposlenih poleg plače dobi še določen procent stimulacije, skratka, že na razgovoru sem se zelo dobro počutila. Zdaj sem pa v veliki dilemi. Že po telefonu mi je gospa rekla, da sem ji zelo všeč in da bi me ona takoj izbrala, zato imam zdaj še razgovor z direktorico. Vendar pa trenutno delam od 7-15, če pa bi izbrala to službo, pa je delovnik od 8-16. Vem, to je še ok delovni čas, ker je vedno več podjetij, kjer je delovnik od 9-17, tako da ne smem jamrat. Ampak mi ogromno pomeni tista ura, ki jo lahko več preživim s svojo družino. Po drugi strani mi pa tudi večja plača diši. Moram pa povedati, da se v tem podjetju kjer sem zdaj zaposlena zelo dobro počutim, imamo zelo dobre odnose z vsemi sodelavci in mi je grozno težko v novo službo. Po drugi strani pa imam dva majhna otroka in si ne želim imeti vsakomesečnih težav zaradi neizplačanih plač.

Lepo prosim svetujte mi. Saj vem, da na koncu bom sama izbrala, ampak kaj vi mislite o vsem skupaj me pa res zanima.

Hvala vsem.

Joj jaz ti težko svetujem. Jaz sem šla sicer iz 3. izmenskega dela na samo dopoldansko delo, za pol manjšo plačo, ker sem hotela imeti bolj kvalitetno življenje. Ampak glede da v sedanji službi ne veš kako bo v naprej s plačo, bi jaz verjetno zamenjala, ker tale ena ura ni toliko razlike. Nevem odločitev je samo tvoja. Jaz bi zamenjala.

Zamenjaj takoj. Službe treba menjat, jaz zamenjala po 28 letih, pa dala sama odpoved. Preveč si komot in cincaš. Takšno dobro priliko boš težko zopet dobila

Kdo pa danes dela do 15? :-))))
kako pa sedaj kaže tvojemu podjetju?
Če je vprašanje samo delavnik, bi jaz menjala takoj.

Vprašaj moža, kaj pa on pravi?

Bi rekla, da ti manjka nekaj poguma, ker sprememba službe vsekakor pomeni nekaj novega, neznanega.

Kar pogumno.

tisti ki delamo v dveh ali več izmenah, od drugih pa administracija v kakem podjetju, ki ima delavce zaposlene v več izmenah.

tisti ki delamo v dveh ali več izmenah, od drugih pa administracija v kakem podjetju, ki ima delavce zaposlene v več izmenah.[/quote]

vprašanje je bilo retorično in mišljeno kot spodbuda avtorici :-))

Se strinjam, manjka mi poguma. Sem človek, ki ne mara tvegati, ki ne mara prevelikih pretresov, pa veliko mi pomeni, da se dobro razumem s sodelavci in tudi počutim dobro v službi. Kako bo za naprej v tem podjetju ne vem, zaenkrat je bolje, kako bo naprej pa ne vem.
Mož, jah, on me ne podpira preveč. Sam ima precej dela, ker ima popoldanski s.p. in s tem bi ga prikrajšala za delo. Ja vem, totalni egoist. Me grozno jezi in žalosti, da me ne podpira pri mojem poklicu in napredovanju v karieri.
Hvala vsem.

Pol pa čakaj, do kdaj tale služba še bo … Mogoče splavate, mogoče ne. Če ne, se boš potem prisiljena odločit za novo službo. Samo vprašanje, če ti bo kar priletela z lufta, ko jo boš rabila.

Sama se še danes včasih mal jezim nase, ker sem pred več kot 10 leti (ker sem se tko fajn razumela in dobro počutila v takratni službi, pa je kmalu vse šlo k vragu) odklonila super službo, ponujeno takorekoč “na krožniku”. Bi bila danes fajn gospa, namesto da se spet tresem, da bo šla sedanja firma v maloro, jaz pa pri petdesetih na zavod.

Pravijo, priložnost zamujena ne vrne se nobena …

Mi imamo sicer uradni delavnik tudi ob 8:00-16:00 ampak hodi polovica firme od 7:00-15:00.

Hm. Težka izbira, ampak jaz bi verjetno zamenjala. Ker od 8h do 16h je za današnje razmere super delovnik (zahteva pa seveda vsaka sprememba nekaj prilagajanja družinske logistike). Ti pa močno priporočam, da preveriš reference podjetja, kamor bi šla – bilance, če so plače res redne, itd… Mi imamo namreč zelo slabo izkušnjo z moževo menjavo službe – je menjal ravno zato, da bi bil lahko več z družino, pa zaradi zmanjšanja plač zaradi recesije. No, zdaj gre vsak dan ob 16h lahko domov, ampak plače dobiva s trimesečno zamudo, da neplačila prispevkov in regresa sploh ne omenjamo 🙁 Iščemo novo službo in tudi nas skrbi, ali bo moral za ljubi kruhek spet v službo z delovnikom, ki je groza za družino.

Držimo pesti, da bi se vse dobro izteklo!

Ostani kjer si. Nisi zrela za menjavo sluzbe, se sama ne ves, kaj bi rada in imas vec teza sz mozem, kot si upas sama priznati.

Sem zamenjala že 13 služb in še jih bom, dokler ne bom zadovoljna!

Jah no, sori, samo vsega pa pač ne moreš imeti. Jamr jamr, da ni rednih plač, tule je več denarja, ki ga kao ful rabiš – mislim, a je sploh še kaj za razmišljat, no?

Urnik od 7-15 je itak utopija, otrok pa ne bo konec, če boš eno uro kasneje doma. Morda je v nekaterih primerih to še bolje, da matere tako blazno ne visite na svojih potomcih, jim še dihat ne date. Imate še kako drugo življenje kot samo svoje gnezdo doma? Mulariji boš slej ko prej dojadila, včasih ni boljšega, kot da se mame malo odmaknejo stran od njih – in tu govorimo o eni uri, no. Ne bi rekla, da bi bil urnik do sedmih zvečer, a ena ura? Dej no mir. Kaka dilema neki, vse, kar je, da moraš v glavi razčistiti, da ti pač ni treba 100 % viseti na družini.

Joooooj, eni ste pa pametni da se mi kar smilite. “Ah daj no”, v bistvu te nisem prosila za nasvet glede vzgoje mojih otrok in nikjer nisem zasledila vprašanja ali preveč visim na njih. Spraševala sem samo glede zamenjave službe. V dilemi sem predvsem zato, ker ne vem, če bi kaj profitirala, če bi zamenjala, razen večje plače, ki pa tudi ni vse. Kaj pa če sploh ni rednih plač, kaj pa če le ni vse tako oh in sploh super, kot je videti na prvi pogled. Danes moraš imeti prekleto srečo da dobiš dobro službo, zato sem vas vprašala za mnenja. Zato se prosim vzdržite komentarjev, ki se tičejo otrok. Vprašanje je bilo namenjeno čisto drugi tematiki.
Hvala vsem za odgovore.

hja, če nisi ziher, da je nova firma boljša, od stare, pol res ne profitiraš kaj dosti.

če pa si ziher (vsaj v prvem postu si tako trdila), potem pa nimaš kaj razmišljat… pustiš staro in greš v novo. kaj ti pomaga služba, kjer delo ni plačano.

ajajajaj, kako je poskočila:)) gor pa jokcanje, da kako hoče biti še tisto eno urico s svojo družino.

nič se ne bomo vzdržali komentarjev, ki se tičejo otrok, ker si to temo sama odprla, ko si jamrala, koliko ti pomeni tista ena ura več. tako da se pritožuj predvsem sama sebi.

in očitno si ena tistih, ki hoče samo take odgovore, ki so ji všeč. nezrelo itak.

Mi pa od 7. do 15., ampak ob 15. nobenemu še na misel ne pride, da bi šel domov (pa ne zato, da bi nam bilo tako fajn….)

Kdo ti pa garantira, da ne bo tudi v tej novi službi prišlo do težav s plačo? To se pa ja hitro lahko zgodi, nam se tudi trenutno dogaja, in kaj naj? Saj vem, da je drugod še slabše. Bom potrpela in bomo splavali.

Urnik od 7h do 15h, pa to je amerika!! Kje pa to še obstaja??

Če nimaš drugih argumentov za zamenjavo, kot samo trenutne težave s plačo, jaz na tvojem mestu ne bi zamenjala. Še sploh, ker praviš, da imate dobre odnose. Tega ni za zametovat.

Če si do zdaj ti otroke tudi spravljala v vrtec zjutraj, sprememba niti ne bo tako problematična. Lahko boste skupaj eno uro dlje, v miru pojedli zajtrk ali pa bodo hodili spat pol ure kasneje.

Tudi če bosta v vrtcu do 16.30 jima ne bo hudega. Razen da sta bila zjutraj v združeni skupini, bosta zdaj popoldan. Načeloma bodo tako zunaj.

Ampak če ti ne veš, kaj bi rada oziroma ali menjat ali ne, potem ti tudi mi ne moremo pomagat.

Pri 10 letih delavne dobe sem zamenjal 7 rednih zaposlitev, vmes pa še ene tri po “pogodbi” , nikjer nisem dobil odpovedi, vsakič je lažje zamenjati, prvič pa je res hudo.
Odločiti se moraš sama, kaj ti več odtehta, čas ali denar.
Daj vse skupaj na tehtnico Služba A +,- / služba B +,-.

Rabiš v bistvu samo nekoga, ki te bo v rit brcnil(v pozitivnem smislu), da se premakneš.
V novi službi je lahko težak začetek, ker ne veš kaj te čaka, po drugi strani pa zna biti zanimivo, nove izkušnje in od začetka te bodo malo tolerirali saj si “ta nova”, no pa kaj ti bodo obesili, kar se drugim ne da, ker si ti “ta nova”, ampak to so le prednosti pri katerih se lahko izkažeš, in si nabiraš izkušnje, ki so po mojem mnenju bolj pomembne, kot pa sama izobrazba, meni trenutno bolj malo pomaga diploma, ki jo imam, za izkušnje pa sem zelo hvaležen.

Najboljši nasvet: preveri, kako je z izplačilom plač. Govorim iz svoje izkušnje. Lani zamenjala službo, šla iz večje firme v manjšo. Boljša plača, spodbudno okolje. Nato udari recesija, nisem vedela, kdaj bo plača. Nato so odpustili pol kadra. Sedaj gledam za kaj bolj sigurnega ( v teh časih je to samo JU). Ampak, če potegnem črto, mi kljub vsem šokom ni žal,da sem zamenjala, ker so odnosi v tej firmi vsaj zdravi (to je bil glavni razlog menjave službe). Bivša sodelavka pa še vedno vztraja in se pritožuje.

Dobra si, ker vem, da pri nas taki odpadejo že v štartu. Koliko menjate druge? Jaz si skoraj ne bi upala, ker že čudno zgleda.

Seveda menjaj. Saj ne boš eno uro več odsotna, samo urnik se bo premaknil. Boste lahko pa zjutraj dlje spali. Gospod se bo pa tudi prilagodil, saj je starš ali ne?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close