dohodnina-kako ce si bil brezposeln
Prosila bi ce mi lahko pomagate?Z mozem sva bila skoraj celo leto brezposelna-oba dobila odpoved pogodbe..sedaj me pa zanima kako je z dohodnino za lani?Sva imela nekaj plače se,pa pol nadomestila,pa socialne.. sedaj pa me zanima a je kaksna meja (navzdol) ko se dohodnina ne racuna?Kot naprimer pri studentih ko recimo presezejo cenzus in morajo plačati?No mene zanima ravn obratn?Koliko je najnizji dohodek ko se racuna?Kako je pa potem z olajsavo za otroke?
Hvala vsem za pomoč
Predvidevam, da bosta oba padla v razred do 10.200 skupnega dohodka, kar pomeni olajšavo dobrih 6.120 (na seveda neto znesek, se pravi, brez prispevkov). Ko bosta uveljavljala še otroke, bosta na ničli, kar se dohodninske obveznosti tiče, in vama bodo vrnili akontacijo.
Srček s čim naj si nekdo plačuje delovno dobo, če ne dela oz to kar dobi na zavodu porabiš za preživet…
kje ti živiš?????[/quote]
v svetu, kjer ji delovno dobo plačujejo starši.[/quote]
vse lepo in prav če so finančno zmožni, ampak ne morejo pa tega vsi, žal, tako da pač poskušaš
preživet danes, jutri… in ne moreš razmišljat kaj bo čez 30 let
upajmo da bo boljše
lep pozdrav vsem
men so rekli da je brez veze si plačevat najnižje, ker dnarja za več nimam, ker bom itak potem dobila starostno pokojnino
isto vsoto kot če si plačujem najnižje…kok pa moraš bit star, da dobiš starostno pokojnino
del. dobe imam samo 8let, pa trije otroc, še niso not upisan, kok pa še za njih dobim. ene dve let ne …stara pa sem 56
Vsi, ki ste bili zaposleni v letu 2010 vsaj en mesec, bi morali dobiti nazaj akontacijo dohodnine, ki je bila plačana ob obračunu plače. Ampak pazite, DURS vam ne bo poslal odločbe o odmeri dohodnine, saj ne presegate zneska, ki je določen za odmero dohodnine (za 2010 leto ne vem, kakšen je), tako morate sami vložiti napoved na durs, da potem dobite povrnjeno akontacijo. Npr. jaz sem bila zaposlena 6 mesecev, na minimalni plači, nisem dobila odločbe (govorim za leto 09), potem sem pa vložila sama in sem dobila nazaj preko 200 EUR, če ne bi vložila napovedi sama, bi ostal ta denar državi!!!
itak sama več nič ne oddajaš ane, dobiš od davčne na dom, oni imajo vse podatke, nič bat, torej počakaj kaj boš dobila od njih in nato preveri, če je vse okej in nato ukrepaj. če pa ne dobiš dohodnine, pa najprej sploh poglej, če jo moraš oddat, ker če ni bilo dohodka, ki je določen za oddajo dohodnine, nimaš kaj oddajat! Tudi sebe ali otrok nimaš komu dajat za olajšavo, če sta oba brezposelna…edin, če vse sebe daste v olajšavo rečimo kateremu od vajinih staršev, kot da so vaju to leto živeli tudi oni…
odštejejo se vsi dohodki, ki sta jih imela iz naslova sociale…
Ne upoštevaj tega nasveta. Preberi si še enkrat odgovor od vračilo, ker ima popolnoma prav.
Ker lahko se ti zgodi, da ti dohodnine sicer res ni treba oddat, samo če je ne boš oddala, tudi ne boš ničesar dobila nazaj. Glede na to, da si dobivala tako plačo kot nadomestilo, je bilo od vseh teh prejemkov državi nakazana akontacija dohodnine. In, ker je bilo teh prejemkov malo, dobiš sedaj to akontacijo nazaj. Ampak samo, če prijaviš dohodnino. In če si pod cenzusom ti država ne bo poslala, boš morala kar sama vložiti
Se pravi ne glede na to, kako nizke dohodke ste imeli v leto 2010, če je od teh dohodkov bila plačana akontacija dohodnine (in od večine dohodkov je plačana), se vam splača dohodnino prijavit, ker boste dobili to akontacijo nazaj.
Forum je zaprt za komentiranje.