kako reagirate, če morate v službi opraviti kako dodatno nalogo?
Z dobro voljo, veliko energije in z velikim veseljem opravljam tisto, kar moram narediti.
Če je včasih treba še kaj več, se zadeve lotim in jo opravim. Če želiš v kolektivu dobro delovati, je včasih potrebna tudi kakšna osebna “žrtev” (??? upam, da ne bo narobe razumljeno). In če vidijo da dobro deluješ v kolektivu (torej občasno narediš tudi kaj, kar ti niti ne bi bilo treba), bo sigurno prišlo tudi kakšno priznanje.
Če pa iz dodatnega dela naredimo celo dramo, potem se ne smemo čuditi, da ne dobimo priznanja (takšnega ali drugačnega).
Kakšno malenkost moram včasih opraviti tudi potem, ko sem že izstavila račun. Ampak ni problema.
Bolj me jezi, ker jaz nikoli ne pridem na vrsto za kako tako brezplačno malenkost. Evo, pečar mi je še ostanek lepila vzel – brez vprašanja, ali lahko -, pa mi je mastno zaračunal, ni imel drobiža za vrnit in je ostanek gladko vzel kot tringeld … Sem dejansko ostala brez besed.
Če mi le čas omogoča, vedno pravzamem še kako nalogo, pomagam sodelavcem ipd. Kadar so zadeve nujne, pa ostanem tudi do večera, če je treba.
Pa ne dobim za to nobenih finančnih spodbud ali kake posebne hvale, imam pa “sloves” zavzetega in odgovornega sodelavca, na katerega se nadrejeni lahko zanesejo. Meni je to dovolj.
Seveda pa ne grem v drugo skrajnost, da bi sodelavcem “odnašala rit” ali se puščala izkoriščati. Nimam težav reči “ne”, če pride do kakih takih poskusov.
Verjemi, da bi ti čez čas presedlo, da nimaš nobenega časa zase. Sem delala v taki službi, pa si je ne želim več. Kljub vsej požrtvovalnosti, odnašanju riti lenuhom in podrejanju privat lajfa službi, sem pristala na cesti.[/quote]
Tudi jaz sem mislila, če bom še dodatno delala, da bo to kaj cenjeno. Napaka, po mojih izskušnjah iz zadnjih let je to, da najboljše prideš skoz, če delo naložiš sodelovcem, sam pa hvališ kaj si vse naredil in vsa hvala gre tebi!
Nazadnje pa dobiš odpoved ti, ki si vse naredil, po možnosti iz krivdnih razlogov, tako da tudi na zavod ne moreš, oziroma nisi upravičen do nadomestila.
Forum je zaprt za komentiranje.