Po porodniški ostala brez službe
No danes 1 mesec pred iztekom poroniške sem izvedela da me služba ne čaka več ker gre kao podjetju bolj slabo in tako naprej.
Predno sem odšla na porodniško smo se dobro razumeli tudi rekli so mi da me služba čaka,sedaj pa šok….pogodno imam do konca porodniške tako da tukaj nimam kaj,
Sedaj pa me zanima kaj mi sploh pripada na zavodu? Delovne dobe imam vse skupaj 2 leti in pol ,…bom sploh dobila kakšno nadomestilo?
Saj bom poklicala tudi na zavod, me pa zanima če je bil kdo v podobnem položaju kaj mu pripada saj zelo močno dvomim da bom dobila zaposlitev v teh krutih časih :-((((
Mislm, da ti pripada nadomestilo, glede na to, da nisi oz. ne boš brez službe po lastni krivdi ampak zarad zmanjšanega obsega dela ipd. kolk točno ti pripada in kolk časa, boš pa zvedla na zavodu.
Nadomestila omejena na od 350 do 1.050 evrov
Nadomestilo za prve tri mesece znaša 80 odstotkov osnove, ki je povprečna plača posameznika v zadnjih osmih mesecih. Najnižji znesek denarnega nadomestila ne sme biti nižji od 350 evrov, najvišji pa ne višji od 1.050 evrov.
Podatki so v bruto zneskih mende.
gunnar hvala
LENUHI!!!!!!A si ti sploh še pri sebi človek
Že predno sem izvedla da bom ostala brez zaposlitve ( so mi namignili sodelavci) sem začela pošiljat prošnje,..moj seznam je zelo dolg in vsak torek in petek ko so novi oglasi na zavodu takoj začnem pošiljat!!
Sram te je lahko da tako grdo obsojaš ljudi ki bi delali,..misliš da mi je luštno ko imam majhnega otročka in bom ostala brez dohodka????
Mogoče ni res ? Veleumni zdravi plodni mladci samo jamrajo cele dneve v virtualnih forumih, obvladajo socialne transferje in bogaboječe udrihajo po izkoriščevalskih kvazisužnjelastniških delodajalcih, kdo bo pa delal za vas ? Jaz mogoče ? E ne bo šlo, še pol miljončka naberem in nesem V E N od tu. V tople kraje :)))
razočarana28, ne oziraja se na komentarje od “Lenuhi”…uživaj s svojim sončkom in sem prepričana, da si boš našla lepo službo…vem da je težko z majhnim otrokom in brez dohodkov, ampak zdrži..še vedno je posijalo sonce za dežjem 😉
želim ti vse lepo
hvala vsem za spodbudne besede
ja imam moža ki naju bo preživljal kolikor se bo le dalo saj nima visoke plače
Bomo zmogli, ampak vseeno mi je hudo za službo saj sem delo rada opravljala,…
No zanimivo je tudi ta pogled da je bil oglas oddan v petek,pošljem prošnjo v petek in v petek zvečer dobim odgovor da imajo kandidata že izbranega. Kaj vam to pove? Da imajo verjetno v 90% že izbane delavce ampak morajo oglas oddati zaradi zakona.
Jah no potem pa najdi službo :-(((
Ne maram, ko nekdo tako vehementno maha ljudem pod nosom z oznako: Veste, jaz sem pa nedotakljiva, saj sem vendar Mamica, imam celo majhnega otročka! Pa kaj potem?
Tudi jaz sem bila na istem kot ti, sem pa za dodatek bila še sama (samohranilka). Sem pa, za razliko od tega sproti spremljala dogajanje v firmi, in vedela, da bom po vsej verjetnosti po vrnitvi s porodniške brez službe, saj je firmi slabo kazalo. Tako nisem bila nič šokirana niti presenečena, pa čeprav sem imela službo za nedoločen čas! Jaz sem pa ravno obratno ravnala, vseskozi sem skrivala da imam tako majhnega otroka, da bi mi ja dali priložnost. Zagrabila sem prvo, kar mi je bilo odobreno….
res misliš da hodim s takšno oznako okoli?
Jaz pa imam v prošnji napisano da imam otroka saj ne mislim it na delovno mesto z lažjo,…
kaj potem ko bi me pa zaposlili pa naj povem da imam kar naenkrat otroka?eh daj no ,…
aja tudi jaz sem spremljala dogajanje ampak ni nič kazalo na to, oziroma mi niso hotli nič povedat in so puščali vrata odprta!
To si menda ti napisala: .”misliš da mi je luštno ko imam majhnega otročka ..”???
Nisem napisala nikjer, da sem skrivala da imam otroka, le to nisem nikjer, nikoli izpostavljala, koliko je otrok star ali je velik ali majhen…
In ja, mislim, da si ena od tistih “mami-žrtev”, ki se dela pred celim svetom uboga….ker nima službe in ima majhnega micenega otročička…..
Kot da so večji, pa greh al kako, pa nenazadnje en najstnik stane 33x več kot dojenček, kaj naj potem mamice porečejo, ki ostanejo brez služb s 3 najstniki?
Malo se hecam, nisem nič jezna, samo preveč se špilaš žrtve, išči službo, zraven boš tud dobila info o vseh tvojih pravicah….in če verjameš da boš dobila službo jo tudi boš.
Srečno!
Nikoli se ne vtikam v take zadeve, ampak ti pa si napisala da si ga skrivala (je črno na belem 😉
Tudi sama sem ostala brez službe po 1. otroku, ker je bilo moje mesto zasedeno. Ker je bila služba za nedoločen čas, mi je pripadalo še 6 mesecev staleža ” na čakanju” + odpravnina.
Pri tebi domnevam razočarana 28 je bilo verjetno, da si imela službo za določen čas. Seveda je prav da poveš, da imaš majhnega otroka. Mene so spraševali kako bom uredila ko bo bolan in kdaj mislim imeti naslednjega in podobno… Rekla sem da imamo babi, ki bo rada vskočila in da ne mislim imeti zaenkrat še enega otroka, v končni fazi kaj jih pa briga kdaj se bom odločila kako naprej v življenju. Upam da imaš varstvo (vrtec) že urejeno, ker ti bo zelo pomagalo pri iskanju službe. Drugega ti ne preostane kot da si ves čas na preži in pišeš prošnje do onemoglosti, nekaj nadomestila bo na zavodu in upam, da se ti kmalu nasmehne sreča. Vse lepo z otročkom
Kakšni tirani so tukaj. Ženska bo ostala brez službe, pa jo samo napadate. Kaj potem berete te forume, če ste takega mnenja? Pač delajte kaj drugega, ne pa da napadate brezposelne. Nimajo vsi sreče, da takoj po porodniški dobijo novo službo, zato jo pač zanima če dobi kakšno nadomestilo. Vi pa jo obravnavate kot da je naredila kakšen zločin. Razočarana 28, ljudje, ki takole napadajo druge so sami s sabo nezadovoljni, zato se ne sekiraj, Raje vprašanja postavljaj direktno na zavod oz. se za taka vprašanja obrneš na strokovne forume, kjer na take odzive ne moreš naleteti.
Forum je zaprt za komentiranje.