Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Dobila službo ,kaj zdaj

Dobila službo ,kaj zdaj

Imam prvič službo za 6 mesecev. Zanima me kam moram javit,kaj naredit?Imam 2 otroka v vrtcu.Kaj potem je treba znova dat za otroški dodatel,znižano plačilo vrtca?kako je z zavarovanjem?Zavarovanje si vse sama plačujem ( dodatno ijn obvezno) Kaj še?

Hvala za pomoč

javit na csd…obvezno ti bo služba plačevala, dodatno pa naprej sama…

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Don't cry, just say "f°ck you" and smile ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺

Zakaj bi pa javila na csd?

če imaš otroške dodatke ti piše, da vsako spremembo javiš na csd (zaposlitev, nezaposlenost itd.)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Don't cry, just say "f°ck you" and smile ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺

Jaz pa nism javila na csd pa sem zaposlena že skoraj pol leta. Saj to ničesar ne spremeni, ker se podatki itak upoštevajo za leto 2009.

Če v času prejemanja otroškega dodatka pride do sprememb/e, ki vpliva/jo na priznano pravico do otroškega dodatka, njegovo višino in obdobje prejemanja, je prejemnik otroškega dodatka dolžan to sporočiti centru za socialno delo v 8 dneh od dne, ko je sprememba nastala oziroma je zanjo zvedel.

Spremembe, ki jih je potrebno sporočiti centru za socialno delo, so:
– sprememba števila družinskih članov,
zaposlitev ali izguba zaposlitve enega od vzdrževalcev družine,
– začetek opravljanja samostojne dejavnosti,
– zaposlitev otroka po 15. letu starosti,
– namestitev otroka v rejniško družino ali drugo obliko institucionalnega varstva.

Upoštevajo spremembo, če prejemnik DOBI službo, posledično se otroški dodatek zmanjša. Ne upaštevajo pa, ko jo izgubi. Vsaj pri meni je bilo tako. Takrat so upoštevali podatke predpreteklega leta, sem zato leto in pol dobivala precej manjši otroški dodatek, kot mi pripada :(((((

Doživela oboje v razmaku pol leta. So mi dodatek takoj, ko sem spet dobila službo, znižali.

Pokliči in reci, da je prišlo do spremembe v finančnem stanju. Potem ti odo pa naprej povedali

za otroške javi, kaj vem napiši dopis, boš že dobila domov navodila kako in kaj naprej. itak pa preden ne dobiš prve plače ne bodo mogli preračunavat. osnovno zavarovanje nehaš plačevat sama, ker ti ga plačuje delodajalec. se pa moraš če se ne motim najprej sama odjavit oz. prijavit na ZZZS, pojdi tja, ko boš imela v roki pogodbo. dodatno zavarovanje plačuješ še naprej sama. za vrtec pa isto, glede na to da imaš sedaj zaposlitev, vprašaj kako je, če se prav spomni, ma tega je par let, sem morala prinest tri plače na podlagi tega so potem izračunali nov razred. če si urejala v vrtcu ti bo znala povedat tajnica, če si na občini pa vprašaj tam.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close