Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Plača, otrok s PP, koliko…?…

Plača, otrok s PP, koliko…?…

Čisto nič se ne poznam na te vrste številk, vem pa, da tukaj ene (Barca in še katere) obvladate te scene, zato prosim za pomoč.

Oddala sem vlogo za delno plačilo za izgubljeni dohodek, na podlagi tega, da imam otroka s težjo gibalno motnjo in v tem smislu tudi prejemam višji dodatek za nego. V kolikor mi ne bodo odobrili vloge za delno plačilo za izgubljeni dohodek, bom oddala še vlogo za krajši del. čas.

Zdaj pa me zanimajo številke. Plače imam bruto 1800 eur, neto dobim okoli 1100 (nikoli toliko pravzaprav, ker sem vsak mesec na bolniški za katerega od otrok).

Plačilo za izgubljeni dohodek je, po mojih podatkih, 526 eur za osem ur, se pravi, če službo kar pustim in ostanem doma. Jaz bi želela delati za 5 ur (službe ne upam kar pustiti, ker bi kasneje sigurno težko dobila drugo, ustrezno odločbo za otroka imam pa le za tri leta). Sklepam, da dobim za “izgubljene” tri ure sorazmerni delež od onih 526 eur? Bo tako držalo? Itak ne znam zračunat, koliko bi to zneslo?… Kakšna bi bila potem moja plača? Kaj se zgodi, če bom na bolniški? Se mi bo obračunavala za 5 ali 8 ur? Mož ima zdaj manj plače kot jaz, po novem bi jo imel pa sigurno več kot jaz. Bi se torej po novem bolj splačalo, da on prijavi otroke pri plači? Kaj pa pri dohodnini?

Če mi te vloge ne odobrijo, bom šla vseeno delat za 5 ur, vendar mi država za izgubljene ure plača le prispevke. Kaj to pomeni? (v številkah mislim).

Predvidevam, da se mi pri manjši plači povečajo tudi otroški dodatki (imamo še dva zdrava otroka). Moram to sporočiti takoj, ali ob oddaji nove vloge za otroški dodatek?

Pri vseh teh izračunih sem “gola in bosa”, zato mi prosim pomagajte, ker se ne znajdem. Bi pa rada vedela, da se kaj ne nategnem pri kreditih.
Najlepša hvala.

V vsakem primeru bo denarja manj, ampak to tudi nekaj odtehta da si več doma, ali ne?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close