Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev kam prijaviti kršitev??

kam prijaviti kršitev??

Ali morda kdo ve, kam se poda prijavo kršitve povrnitve stroškov prevoza na delo (delavec prejema povnitev stroškov prevoza na delo iz oddaljnega kraja, kjer je prijavljen (150 km stran), v resnici pa živi čisto blizu službe )?
Gre za javni sektor – bonišnico.

Spet ena k je fouš…ccc

me pa tudi zanima, kakšni bedaki so, da mu verjamejo, da nardi 300 km na dan

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Don't cry, just say "f°ck you" and smile ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺

Če ni tole provokacija, jaz bi te fental, če bi ugotovil, da bi me prijavila…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

podpis 😉

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Don't cry, just say "f°ck you" and smile ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺

Vesna, jaz sem pa s tabo.
Taki vsem nam kradejo. Nižji potni stroški bi lahko pomenili hitrejši nakup kakšnega aparata, krajšo čakalno vrsto….
Z lopovi je treba obračunat! Z majhnimi in velikimi!
Morda prijaviš na upravo bolnišnice?

V naši firmi je en kup zaposlenih iz NM, Jesenic, MB ali še dalj, ki dobijo za vožnjo 400-450 € mesečno, živijo pa v npr. LJ, po možnosti pri partnerju ali skupaj s cimri…
Po eni strani se jim folž, ker so se znajdli, po drugi strani mi pa tud na misel ne pride da bi koga prijavil…

Sej je samo v vojski, policiji, železnici, KC-ju ogromno štajercev, ki takole vleče vožnjo….

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

nižji potni stroški bi pa res pripomogli k krajšim čakalnim vrstam…ta pa je bosa…
potem naj jim čisto ukinejo potne stroške, saj imajo dohtarji dobre plače in bodo lahko s tem denarjem kakšen aparat kupili

ki delamo v privat firmi – veliki so pa pred časom v kadrovski šli v akcijo kjer so zahtevali podajo pravega naslova bivanja (ne prijavljenega stalnega bivališča) ravno zato ker gre za kršitve po nevemkaterem zakonu ali pravilniku že. Nam so zagrozili z nekimi kaznimi in preverjanjem. Tko da…tudi vse te javne ustanove bi MORALE počet enako. Poskusi s prijavo na delovno inšpekcijo ali kaj na temo neracionalnega trošenja javnih sredstev. Bi bilo korektno, da jim ukinejo te neupravičene dodatke!

Ti pa si zmešana kura!! Če je tam prijavljen, mu nič ne moreš, pa če znoriš od zavisti. Sram te naj bo!!!!

Ti pa si z lune. Nam krade država ne pa posameznik!!!!!!!!!

Ti si mal zamešala…najbrž so zahtevali po pravici napisan podatek, ali vam je bližji vlak ali avtobus..ker tam so kar konkretne razlike v ceni povrnjenih potnih stroškov….noben zakon pa ne podpira kršitve kot je opisan….v naši firmi so zdaj omejitve na 100 km na dan plačanih potnih stroškov, to je pa tud vse kar so lahko naredili…

Ok kradejo vsi. Od prvega, ki utaji pravi kraj bivanja do zadnjega, ki ukrade celo firmo. A se eno sme, drugo pa ne? Edina rešitev je ničta toleranca do kradljivcev. HT in podobnih cvetk ne morem prijaviti, kdor krade v moji prisotnosti ali pa z mojim vedenjem, bo pa nasankal. Moj prispevek k izboljšanju sveta. Najprej pometeš pred svojim pragom, pol greš pa še k sosedu pomest. Ko končaš, je celo mesto čisto.

Pa saj nič ne pridobi… Mora vendar tu plačevati najemnino, pa stroške…In porabi denar za prevoz.Kaj ste mu nevoščljivi za čas?

Špec kahle, zakaj ne prijavite tiste, ki so pokradli podjetja in si nagrabili denarja. Butelni.

Ma kaj ga zasleduješ, da veš kje živi?

Ti si mal zamešala…najbrž so zahtevali po pravici napisan podatek, ali vam je bližji vlak ali avtobus..ker tam so kar konkretne razlike v ceni povrnjenih potnih stroškov….noben zakon pa ne podpira kršitve kot je opisan….v naši firmi so zdaj omejitve na 100 km na dan plačanih potnih stroškov, to je pa tud vse kar so lahko naredili…[/quote]

Nope, po zakonu ali pravilniku, ki določa povračanje teh stroškov v naši preljubi bananarepubliki so delodajalci dolžni plačevat stroške prevoza na delo iz naslova od koder zaposleni dejansko prihaja na delo (se pravi prespi oz. dejansko preživlja večino časa) in ne iz naslova kjer so ljudje prijavljeni. Za kršitve lahko najamejo detektivske agencije in jih sankcionirajo, se pravi, če kdo ne da pravih podatkov. Tko naša pravno-kadrovska služba v privatni firmi s preko 1000 zaposlenimi. Jaz sem na to še posebej pozorna, ker sem v zadnjih treh letih zamenjala tri bivališča – začasna, ki sicer sploh ne vplivajo na višino potnih stroškov, vendar je vsakokratna prijava tega naslova nujna, ker bi bila drugače v prekršku, ki bi ga firma lahko sankcionirala (tudi odpoved delovnega razmerja…). Pravim BI, ker v mojem primeru je to seveda brezpredmetno in se tega tudi ne bi lotili ampak v primeru, da bi se pa koga hoteli znebit bi bila pa tudi taka kršitev dovolj.

Se pa vidi,d a delate v javnem sektorju, ko vam je poraba denarja in metanje le-tega skozi okno nacionalni šport in tiste, ki bi zahtevali držanje predpisov za vse zmerjate s špeckahlami :))) Privatni sektor je hudičevo občutljiv na to!

Ma point je v tem, da plačujejo najemnino&stroške tudi tisti, ki dobijo realne potne stroške in so npr zaposleni v gospodarstvu, kjer pač ne morejo nategovat sistema…

Odgovor na vprašanje
V kadrovsko ali direkt vodilnemu v podjetju

Neumna si, res. Raje še ti kaj ukradi, da se malo maščuješ državi. A ne vidiš, da ti krade na vsakem koraku? A to pa toleriraš ali kako??? Ma, čudni ste ljudje…..

Točno tako. Tudi sam stojim za takšno izjavo 100%. Začeti je treba pri sebi, ne pa se zgovarjat da “vsi…”

Ampak ste pa od hudiča, folk. Včeraj ste mene živo požrli, ko sem samo vprašala, ali se bolj splača da jaz oddam vlogo za otroški dodatek ali partner, pa sem bila že vse, samo človek ne, še celo obtožili ste me, da bom hlinila samohranilstvo. Da ropam državo in nevemkajševse. Zdaj se pa vsi družno strinjate, da nas država krade in da je fino če jo malo pokrademo nazaj.
Ma folk je res čedalje bolj pokvarjen in dvoličen. Če takole pogledam, se ta svet še prekleto dobro drži, glede na to kaka golazen vse hodi okoli.

To pa je foušorija.In to čiso izvorna.
Naredi ti isto,pa ti ne bo nič odveč ta denar!

Za Si neumna
V opisanem primeru, če kršitelj dela v bolnici, krade nam vsem, saj mi skozi davke financiramo bolnice.
Ne razumem pa od kod ti ideja, da država krade. Država je samo pojem in ne rabi ničesar zase, tudi krasti ne. Mi vsi dajemo v skupno vrečo, iz katere se plačujejo reči, ki jih rabimo. Če v tem koraku nekdo vzame, kar mu ne pripada – recimo prevelike potne stroške ali pa kupnino za tovarno, zgrajen vikend v sklopu gradnje avtocest- je treba takega po prstih, saj krade nam vsem.
Jaz, hvala za nasvet, raje ne bom kradla.

Ne meči vseh v isti koš. Jaz ti nisem nič pisala in te ničesar obtoževala. Pomagaj si kolikor si lahko. Zaradi mene se lahko tudi zlažeš, če boš zato bolje prišla skozi.
IN tukaj se strinjam, država nam krade, na veliko, čisto prav je, če ji kdo kaj ukrade nazaj. Tisto, kar lahko ukradeš ti ali pa jaz, je kaplja v morje proti temu, kar nam krade ona.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close