jutri moram v službo
Sem noseča, proti koncu 4. meseca. Že od konca 2.meseca full bruham, res vsako jutro vsaj enkrat, slabost pa občutim celo dopoldne, tako da tja do 12. ne morem ničesar pojest, niti se normalno uredit ali karkoli počet. Ko se mi slabost preneha, pa postanem nenormalno lačna in če ne pojem hitro nekaj postanm čist omotična.
Zdaj sem bila v bolniški 2 meseca, zdaj mi niso več podaljšali, verjetno mi ne verjamejo, da pri meni slabosti še trajajo, čeprav sem že v 4. mesecu, ampak mene je res strah, kako bom jutri delala, kako se bom sploh zjutraj privlekla do službe. Delam pa kot učiteljica v srednji šoli in sami veste, kakšni so najstniki, moram bit 100% pri stvari, da kaj ne ušpičijo.
Saj vem, da nimam kaj, jutri moram v službo, ampak prosim za kakšno besedo tolažbe, mogoče kakšno podobno izkušnjo.
Lep večer!
zjutraj se zbruhaj, itak ti ne preostane nič druga, pol pa probaj nekaj malega pojest, sama boš morala ugotovit kaj ti dela slabo in tekom dneva po malem pij tekočino, po požirkih. saj bo. sem v zadnjem mesecu in jutranje bruhanje še kar ostaja. za spodbudo pa: ja prve tedne sem bila doma, pa ne v staležu, na dopustu,je tako sovpadlo, ko je bilo najhuje, pol pa sem delala, no ja se mi zdi da bi še lahko, le pozno popoldan bi hrbtenico z kom menjala….
če bruhaš ko si umivaš zobe, pol si jih najprej umij in šele potem jej, druge ni.
Jaz sem bila v podobni situaciji in res nisem zmogla delat, pa drugače ne jamram pogosto in preživim marsikaj. Sem šla v službo, zdržala sem 4 dni, peti dan sem na delovnem mestu padla skupaj, potem sem dobila spet bolniško za dva meseca, potem so se mi je pojavile še druge težave in sem dobila bolniško do konca.
Pogumno in veliko sreče!!!
Jaz sem sicer učiteljica v OŠ (razredni pouk). Jaz sem tudi bruhala do konca 4. meseca, ampak sem kar nekako hodila v službo. Zjutraj sem ene 3x bruhala (obvezno vsaj enkrat med umivanjem zob), pojedla zajtrk in ga izbruhala, ko sem prišla v službo. Potem sem pa pila vodo z limono (mi je edina odgovarjala) po požirkih in jedla wasa kruhke, ki so mi “rešili življenje”. Ko sem prišla domov, sem pa šla itak spat do večera. Kakšno kuhanje. Jaz nisem jedla nič kuhanega ves ta čas (živela samo od wasa kruhov in limonade). Najhujši se mi je zdel vonj čistil, ko sem prišla zjutraj v šolo (sem bila takoj na wc-ju). Saj bodo minile tudi slabosti. Potem boš pa kot rožica.
Takšna je bila moja prva nosečnost, a takrat sem bila na srečo še študentka. Slabost, slabost,hujšanje za 7 kg… Potem sem ugotovila, da mi pomaga, da zjutraj poližem Vitergin bonbon, torej nekaj , kar vsebuje glukozo, ki gre res hitro v kri in ti da nekaj energije. Morda poskusiš.
Glede dijakov pa sem po lastnih izkušnjah prepričana, da prisluhnejo, če imaš zdravstvene težave ii jim to poveš. Vso srečo!
Forum je zaprt za komentiranje.