Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Očitno le ni takšne krize

Očitno le ni takšne krize

Saj ne morem niti verjeti kaj berem v eni od spodnjih tem.
http://med.over.net/forum5/read.php?151,6696520

Sama sem pospeševalka prodaje za eno slovensko podjetje in se ne morem načuditi, da velika večina ljudi niti ne ve kaj to je.
Jaz to delo opravljam preko lastnega s.p.-ja že četrto leto, delo mi je pisano na kožo, zaslužim pa tudi dobro (plačani so kilmetri+opravljene ure).
Če bi vam opisala moje delovno mesto oz. naloge za katere sem zadolžena, bi povedala takole:
– obiski prodajnih mest po vnaprej določenem seznamu
– zlaganje in sortiranje izdelkov na prodajnih policah
– pisanje naročil
– svetovanje in kontrola promocijskih akcij, pozicioniranja
– dogovori za dobre pozicije izdelkov na polici

Se opravičujem, a res se mi je čudno zdelo, da velika večina v temi sodelujočih ne ve kaj sploh pospeševalci prodaje počnemo. Celo občutek sem dobila, da ljudje znajo le zel ojamrati, delali pa ravno ne bi.

Lep dan še naprej.

Pa ne samo to, znajo biti celo malenkost arogantni, če slučajno česa ne veš (recimo to, kaj zajema njihovo delovno mesto).

en problem je, ker folk rabi met vse do potankosti prinešeno na pladnju, drug problem je ta, da mal preveč “posiljujejo” s temi s.p. zadnje čase. Skor vsak drugi razpis ima pogoj lasten s.p., kam bo to pripeljalo, vprašanje, sigurno ne v rožnate čase.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Em,sam jst tud razmišljam,da bi nekaj začela na svojem pa nimam nekih pravih idej,kaj bi počela!Sam tole pospeševanje ni tako slabo,saj zdi se mi!

Sem pa tudi neki razmišljala:a se sploh splača delat 40 let pa dajat v državno blagajno,če bom potem dobila ven žepnino(sedaj pa fino plačevala prispevke)?Npr.moja teta je delala 17let in sedaj po 63letu prejema 150eur manjšo pokojnino od očeta,ki ima polno del dobo.

Ok… ker ljudje ne vejo, kaj počnejo pospeševalci prodaje, so pa lenuhi in delomrzneži?

Joj no. A pol je nekdo, ki ne ve kaj dela defektolog al pa kaj dela oftamolog, tudi delomrznež? In potem ti sklepaš, da ni krize? adijo pamet, ljudje, res. Česa vsega tu gor ne prebereš.

Edino kar je mene zmotilo v tisti temi je to, da zelo diši na nategovanje. Če človek ponuja delo, ob tem pa o tem delu ne napiše nič konkretnega, pa bi vseeno rad, da ga jaz opravljam… sorry, potem sem tudi jaz delomrznež.

Nam lahko zaupaš, koliko ur in kilometrov narediš in za koliko izstaviš račun? Hvala.

Problem je, da je tole ‘pospeševanje prodaje’ velikokrat tako kot erotična masaža nič drugega kot drkanje.

Folk ne verjame ničemur več – kako bi, če pa se izrazi tudi zlorabljajo. Za takimi oglasi se ponavadi skriva mrežni marketing.

Pospeševanje prodaje v praksi velikokrat tudi pomeni, da dobiš za uturavat firmam oz. trgovinam neke izdelke, ki jih moraš prodajati po nekonkurenčnih cenah, na zasičenem tržišču. Sem sama to počela, konkretno z gastro programom (za gostilne, menze, hotele, lokale itd). Gostinec ima dobavitelja, ki k njemu hodi že 15 let ali več in ga ne bo menjal, pa se ti kot novinec lahko po trepalnicah mečeš zraven. Potem ko parkrat izpadeš bebo, ugotoviš, da ima konkurenca neprimerno nižje cene za boljšo robo, da lahko potnik od konkurence ponudi boljše popuste, pa še kaj zastonj navrže zraven, ti tega ne moreš, ker ti ne dajo niti toliko prostih rok, da bi se lahko pogajal za % rabata s potencialnim kupcem, skratka ugotoviš, da si za brez veze trošil svoj čas in bencin in si uničeval svoj avto za jajcanje od stranke do stranke. Imam prijatelja, ki je lastnik kafiča. Pa mi je rekel, da mu je zelo žal, da čeprav smo prijatelji, robe ne bo kupoval od mene, pa čeprav je morda celo boljša kot tista, ki jo uporablja zdaj. In zakaj je ne bo kupoval? Ker so gostje zadovoljni in konja, ki dobro vleče, ne boš šel menjat na lepe oči. Skratka bul šit če mene vprašaš, je tole pospeševanje prodaje.

No, a ni to mogoče potem samo fancy ime za akviziterstvo?

To je pa zato,ker se za raznimi pospeševalci prodaje skrivajo nasilni prodajalci,knjig ,sesalcev,masažnih aparatov….in vseh drugih vrst nategancij,ki so jih ljudje siti.Polek tega bivši tam zaposleni delajo prav slabo reklamo temu poklicu,ker ponavadi ostanejo brez plačila,po par prodanih komadih robe.
To kar ti počneš je redka izjema,grem takoj za trgovskega potnika…zdajšnjega pospeševalca prodaje.To je bil včasih zelo cenjen poklic.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close