Kaj dela poslovni sekretar?
Gre za pisarniško delo bivših tajnic, le da je sedaj naziv drugačen in se zahteva IV.stopnja izobrazbe. Odvisno od velikosti kolektiva, šefa in okoliščin. Sama sem bila že v dveh firmah posl. sekretar, v prvi deklica za vse, tudi čistila sem, vse papirje urejala, …. v drugi pa bila zadolžena za poslovno komunikacijo med dir-zaposlenimi-zunanjimi, vse kadrovska urejanja, sestavljanje, knjiženje in odprema pošte, sodelovanje z bankami….
Največkrat dela vse našteto. Od pospravljanja, kuhanja kave, skrbi za zalogo WC papirja, pa do poslovne komunikacije s partnerji, bankami, veliko sodelovanja pri sklepanju poslov, desna roka direktorja, urejanje direktorjevih privatnih zadev, vodenje knjig, arhivov, priprava za računovodstvo, pošta, itd.
Skratka vse.
Največkrat dela vse našteto. Od pospravljanja, kuhanja kave, skrbi za zalogo WC papirja, pa do poslovne komunikacije s partnerji, bankami, veliko sodelovanja pri sklepanju poslov, desna roka direktorja, urejanje direktorjevih privatnih zadev, vodenje knjig, arhivov, priprava za računovodstvo, pošta, itd.
Skratka vse.[/quote]
Bravo, “največkrat” in “v bistvu”!
Vse ostale nesramne “drek mešalke” ala “mesa” in “japek f.”, ki popate tule gor nebulozne in žaljive komentarje, pa razmislite, kdo bo pucal v službi vašo lenuharsko meglo in drek, ko med delovnim časom morda visite na forumu insproščate svoje nesramne ventile…..Sprijaznite se že enkrat in ne počutite se no tako ogrožene, ko vidite ali sodelujete s kakšno poslovno sekretarko, ki dobro izgleda, vam s tem zelo spodkopava vaš načeti ego, povrhu vsega pa opravi dostikrat tudi vaše delo, ker ga ve ne uspet, ker visite in tipkarite po forumih….
p.s. – pa nisem poslovna sekretarka, denarce služim presneto trdo na svoje, ampak me dostikrat zjezi žaljenje pisočih, ker pišejo tako samo zato, ker vedo, da so na javnem forumu in ne gledajo sodelujočim v oči in so polne kompleksov, nesramnice!
Velja zgoraj napisano tudi zate…..[/quote]
Moj komentar ni plod nesramnosti, zakompleksanosti ali česa podobnega, ampak je to, kar sem napisala, dejstvo. Kot je dejstvo tudi, da je tale naša PS strašno površna (dostikrat popravljam njene napake), nerazgledana, neinventivna …, ampak vse te svoje minuse prekrije (žal) z drugimi plusi. Pa da ne bo spet kak komentar, da sem ji fouš, ne, tud slučajno ne, jezi me le, ker nekateri dobivajo plačane “neslužbene” zadeve, nekateri pa tudi tistega, kar nam pripada, ne.
v bistvu
Gre za pisarniško delo bivših tajnic, le da je sedaj naziv drugačen in se zahteva VI.stopnja izobrazbe. Odvisno od velikosti kolektiva, šefa in okoliščin. Sama sem bila že v dveh firmah posl. sekretar, v prvi deklica za vse, tudi čistila sem, vse papirje urejala, …. v drugi pa bila zadolžena za poslovno komunikacijo med dir-zaposlenimi-zunanjimi, vse kadrovska urejanja, sestavljanje, knjiženje in odprema pošte, sodelovanje z bankami….
Skratka vse.
Js bi vse to delala…a kdo išče poslovno s.?
Forum je zaprt za komentiranje.