Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev moja šefinja

moja šefinja

Že nekaj časa imam problem s svojo šefico. Je kar naprej tečna in nadira vse po vrsti, mene pa malo bolj, ker sem vodja. Vedno brez razloga in se samo spogledamo in ne vemo, kaj bi sploh rada. Če ji kaj poveš nazaj, ima takoj pripravljen odgovor in ti zapre usta, da samo gledaš, od kje jemlje. Z ostalimi sodelavci se zastopimo. Posebno hecna pa je takrat, ko nekaj naroči in naredim točno tako in spet ni zadovoljna in pravi, da je sploh ne poslušam, kaj je naročila. Saj preslišim, ampak me to vedno bolj jezi in me dela živčno. Ima pa tudi žaljivke za vse, da smo butasti, kreteni, da ji dol visi, če kaj prosiš in še se najde. Ima bogat besedni zaklad. Sem že povedala v kadrovski pa je bilo nekaj dni mir, potem pa vse po starem. S sodelavci se sprašujemo, kako jo naj utišamo, saj imamo vsi radi to delo, le ona vse pokvari. Tudi v našo družbo se noče vklopit in pravi, da samo klepetamo in ni nič od nas. Ali je imel že kdo tak problem in kako ga je rešil?
LP

Predlagam:
1. da ji poveš, da opažaš, da se dostikrat nekako ne razumeta kaj in kako naj bo kaj narejeno in zato prosiš, če za navedeno začne uporabljati mejl – potem ne bo več nesporazumov in bosta obe zadovoljni
2. če bo izjavila, da se ji ne da pisat, potem napiši ti in spodaj pripiši, a si prav napisala, a je to to
3. ob naslednji zmerljivki je zgroženo resno poglej in mirno tiho reci, da po tvojem menju take besede ne sodijo v delovno okolje, da ne pustiš (nikomur) da te žali in da bi se dalo reči, da je to že mobing in da jo prosiš, da v bodoče več ne uporablja zmerljivk. Bodi mirna, malo dramatična in skrajno resna.

ok pac to da vas zali je res nesprejemljivo ampak ostalo se mi pa slisi kot tipicno jamranje podrejeni-nadrejeni. pac ze v zacetku ste v polozaju, ko vam gre na zivce, da vam nekdo drug odreja delo in to bo vedno pomenilo doloceno mero konflitka oz.nezadovoljstva z vase strani, pa ce bi bila se tako krasna sefica.
je pa res skoda, da se sama tega ne zaveda. ker vcasih kaksna pohvala ipd.dela cudeze v smislu motiviranosti in delavnosti.

S takšnimi žaljivkami gre za tipičen mobing. Takšnega obnašanja si noben zaposlen ne sme dovolit, ne samo da kaže njegov karakter, ampak tudi izničuje sočloveka.
To se lahko dogaja le pri ljudeh, ki niso dorasli kapitalizmu in se ne zavedajo, da njihova denarnica zavisi od čistilke do vodje, ter da je potrebno vsakega človeka, zaposlenega, spoštovat.
Povej ji enkrat v miru svoje, poskušaj se ji približat na umirjen način in ji razložit situacijo.

Težko boste našli rešitev, vsaj jaz je nisem. Imam podoben primer, s tem da nisem na vodilnem položaju in šef se je vpičil vame. Je bilo eno obdobje, ko me je nadrl vsak dan in to za prave malenkosti. Še huje je bilo, ker me je nadiral pred vsemi, tudi drugimi oddelki. Kmalu sem začela imeti probleme s spanjem in počutjem, ampak sem se prepričala, da me to ne sme vreči iz tira in sem se načrtno trudila, da me ne živcira. Zdaj pa res na srečo mi je nekaj prav osebno zameril in že 3 tedne ne govori z mano. Imam vsaj mir!!!

Bodi vesela, da se s sodelavci razumešp in da vsi vejo, kakšna koza je. Moja šefica je najslabši človek, kr jih hodi po tej zemlji, navzven se nekaj dela. ampak ima tako negtivno energijo, njena avra je grozljiva, izvaja mobing nad mano že nekaj let. Res katastrofa. Tako da te razumem, pametnega nasveta žal nimam, enkrat se zdrite nazaj nanjo.

To so bolniki oziroma ne bolniki, načrtno so tko žleht, podli, ma sej nimam besed.

Vam povem edini recept, ki zaleže. Pokaži “zobe” nazaj takoj, ko ti pride težit. Nič se ne boj, da ti bo potem še bolj težila. Ravno nasprotno, dala bo mir. Mir bo imel prvi od vas, ki ji bo pokazal zobe nazaj. Ostalim bo pa še težila, ker lahko. Temu se reče ‘postavi’ se zase. Mene je izučila prva služba. Nikoli več ne dovolim nikomur, da niti povzdiguje glas name. “Ustavim takoj” sicer spoštljivo nazaj, ampak res takoj, prvi trenutek, ko se začne je važen, in imam potlej mir. “Don’t you fuck up with me!”, tako se to dela.

Pri nas je bilo podobno….Šefica oz.lastnica je z nami-zaposlenimi delala kot da smo drek,le ona oh in sploh…Mi smo vse skupaj namerno preslišali in delali,kar nam je naročila,čeprav je na koncu izjavila, da ona pa tega že ni rekla in nas sramotila pred strankami…Naokoli govori, da smo zaposleni krivi,da je prišla na kant in imam njeno grozljivo karmo še vedno nad glavo kot Gargamel oblak:))Poskusite preslišati pripombe, fino je, da vsaj sodelavci držite skupaj..Bo pa slej ko prej mojo bivšo šefico in tvojo sedanjo njuna lastna zloba dohitela….Vse se enkrat vrne!

Enako, samo da je mene srečala pamet komaj v drugi službi 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close