Po porodniški razporeditev na drugo delovno mesto
Spoštovani,
Trenutno sem na porodniškem dopustu še do sredine julija. Zaradi rizične nosečnosti, sem bila celo lansko leto na bolniškem dopustu kar je predvidevam zdaj močno zmotilo mojega delodajalca. Zaposlena sem v komerciali in z VIII stopnjo izobrazbe. Za to delovno mesto je potrebna VII stopnja, znanje tujih jezikov. Še preden sem izvedela za nosečnost, je odšla v pokoj moja sodelavka in na njeno delovno mesto so zaposlili fanta, ki ima samo V. stopnjo izobrazbe, tujega jezika ne obvlada dobro. Zdaj sem izvedela, da se pripravlja reorganizacija in naj bi me po koncu porodniške prerazporedili na drugo delovno mesto, ki je tudi manj plačano. Zanima me ali to delodajalec brez moje privolitve lahko stori glede na to, da jaz ustrezam vsem razpisanim pogojem, kolega pa ne in ustreza pogojem delovnega mesta na katerega bi razporedili mene? Ali sem kot mama bolj zaščitena? Kaj naj storim?
Hvala za vaš cenjen odgovor.
Barbara
Kot mati si zaščitena pred odpustom dokler dojiš.
Kar se tiče reorganizacije: ne me 100 % za besedo prijeti, ampak tako so naredili v naši firmi, da so se znebili ene, ki je bila skoz na bolniški ali porodniški.Ob premestitvi na novo mesto, z nižjo plačo, so ji ponudili novo pogodbo,ki je ni podpisala in izgubila službo,ker njenega prvotnega del.mesta praktično ni bilo več…torej ali podpišeš ali greš.
Forum je zaprt za komentiranje.