Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Ko iščete novo delovno mesto …

Ko iščete novo delovno mesto …

Podjetij, ki na intervale iščejo vedno nove sodelavca na istem delovnem mestu, se izogibajte. Posebno na bolj sofisticiranih delovnih mestih prišlek z entuziazmom dviga dodano vrednost z svojimi, za podjetje svežimi, uporabnimi idejami. Toda ko spozna, da se nikakor ne (in nočejo) izpolnijo pričakovanja s strani delodajalca, sam razočaran odide boljšemu naproti. Podjetje se je znebilo večjemu strošku, dobilo pa je sveže ideje za minimalno plačilo -“začetniške” plače. Ta ritual se nadaljuje pri novem kandidatu. Pozanimajte se o zgodovini poslovanja povampirjene firme.

Hvala!

Poznam eno tako podjetje. Sem pa že slišala, da na razgovor povabijo več ljudi in od njih izvejo marsikaj novega, svežega za podjetje, kako bi oni kot novo zaposleni dvignili promet, … na koncu pa mu brez slabe vesti pošljejo obvestilo, da ni sprejet ali pa še to ne.

Pazite se takih podjetij, ki od tebe pri razgovoru hočejo ene ideje in novitete.

Vse zavarovalnice in njihove agencije in tisti, ki imajo piramidni sistem zaposlenih in pogodbenikov … obljubljajo bajen zaslužek, potem pa si narediš več stroškov, kot ti privolijo plačati

To ne velja zgolj za storitvene dejavnosti. Pri proizvodnih dejavnostih z visoko dodano vrednostjo je enako!

HOFER naj se ve! Pri Hoferju je taka praksa.

Par let nazaj, ko sem iskala prvo službo in sem bila sveže diplomirana na zavodu za zaposlovanje, so mi iz zavoda poslali obvestilo, da moram poslati prijavo za delo na neko firmo (se ne spomnim več katero). No, pošljem prošnjo, nakdar dobim obvestilo nazaj, da je moja prošnja prišla v drugi krog in da za drugi krog pa imamo izbrani kandidati nalogo, da moramo napisati in opisati svojo idejo, kako bi podjetju dvignili promet. :)) Ni se jim ljubilo niti toliko, da bi nas vsaj osebno srečali, so hoteli kar po pošti priti do svežih idej. Jasno sem tisti njihov papir zabrisala v kanto, ker mojih poslovnih idej pa zastonj ne bom talala okoli.

Podobno foro je imel Dnevnik. Na koncu so rekli, da so se premislili in da ne bodo nikogar izbrali. Krasna referenca za tako firmo.

Tudi Venere d.o.o. Portorož je pred leti takole izkoristil moje znanje. Pod pretvezo, da me testirajo, če sem primeren kandidat, so od mene dobili informacije, do katerih sami niso znali priti. Ma, če je bilo to vse, kar so od mene potrebovali, naj jim bo. Itak tega najbrž niso znali niti uporabiti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close