Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Nadomestilo za brezposelnost

Nadomestilo za brezposelnost

Na pomoč!

Pogodba za določen čas se mi izteče 31.12.2010. Ob njeni prekinitvi bom v zadnjem letu zaposlena malo več kot 9 mesecev. Zanima me, če bom upravičena do nadomestila za brezposelnost? Povsod namreč piše, da se bo pogoj 12 mesecev zaposlitve v zadnjih 18 mesecev “omehčal” na 9 mesecev v zadnjih 24 mesecih, vendar nikjer ne piše, kdaj bo to začelo veljati.

Hvala!

1.1.2011

Do 28.2.2010 sem bila zaposlena v podjetju XXX (14 let). Dobila odpoved in bila na Zavodu za zaposlovanje z nadomestilom 6 mesecev, se pravi do konca avgusta 2010.

Nato sem bila 1 mesec brez nadomestila in dobila službo od 1.10.2010 do 31.12.2010. Odpoved sem dala sama konec poskusne dobe 3 mesecev, saj v podjetju močno kršijo pravice delavcev (beri: ni plač, delavci ne dobijo pogodb v roke in te so nezakonite, saj imajo postavke, ki niso v skladu z zakonom), ni odločb o dopustu, plača nikoli izplačana pred koncem meseca za pretekli mesec, dopusta ni možno koristiti, malica izplačana pod zakonskim minimumom, delavci ne dobijo plačilnih list, regresa kljub temu, da je podjetje bilo vsa leta likvidno ni bilo že dve leti, in še in še – mobing, grožnje … ).

V kolikor vem, sem vse pravice iz naslova brezposelnosti že izrabila pred to zadnjo službo.
Imam prav?

In tudi to, da sem dala sma odpoved je moja napaka ne?
Ampak kaj, ko nisem imela več niti denarja, da bi prišla do službe, za parking (Ljubljana center).

Hvala!

Lep pozdrav ********************************************** Če želite, da bi bili vaši otroci bistri jim pripovedujte pravljice. Če želite, da bi bili še bistrejši, jim pripovedujte še več pravljic. Albert Einstein

Po novem zakonu imaš pravico dati odpoved, če ne dobiš plače (preberi več na strani ZRSZ) in se prijaviti na ZRSZ – ne vem pa, koliko mesecev naj ne bi dobil plače, da imaš to pravico.

Hvala, se bom pozanimala, čeprav sem nekaj o tem že brala in mislim, da naj nebi dobil dveh (ali treh) zaporednih plač.

Lep pozdrav ********************************************** Če želite, da bi bili vaši otroci bistri jim pripovedujte pravljice. Če želite, da bi bili še bistrejši, jim pripovedujte še več pravljic. Albert Einstein

JA, veliko napako si naredila, ko so dala odpoved. Razen, če boš dokazovala, da ti niso dali plače nekaj časa, ampak vprašanje, če bo to dovolj časa.
Mene so izsiljevali, da naj dam odpoved še v času poskusne dobe, ker jim pač nisem všeč in že imejo nekoga v vrsti za moje del. mesto, pa se ne dam! Naj mi dajo sami odpoved in naj se malo pomatrajo, da bodo našli smiselne razloge, zakaj nisem sposobna za to delo (smiselnih razlogov namreč sploh nimajo in to sami dobro vejo)!

Včasih je v danem trenutku zelo težko in mogoče se zdi nemogoče vztrajati, to jaz trenutno doživljam na svoji koži, imam tudi pomirjevala, da zdržim… AMPAK, važno je, da ne obupamo in da jim damo vedeti, da se nikogar ne bojimo! S tem si bomo tudi prislužili spoštovanje, da ne bodo mislili, da lahko kar tako pometajo s vsakim, ki jim slučajno pač ni všeč… in ker imajo v vrsti že nekoga drugega, ki jim bo morda bolj všeč.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close