plača
Pozdravljeni!Prosila bi za informacijo, da si enkrat končno razjasnim kolikšna je zakonsko predpisana plača.Sem danes dobila domov po pošti pogodbo v pregled in podpis(koristim namreč nadure, čeprav mi je pogodba o zaposlitvi potekla zadnji lanski dan!!)in na njej še vedno piše 630eur bruto, tako kot lansko leto,ker so sodelavke podpisale,da se strinjajo, da zaradi krize do 1.1.2011 ne bodo zahtevale višje plače(jaz tega ob prihodu pred štirimi meseci nisem podpisala, niti nisem o tem nič vedela).sedaj je kriza minila, saj smo delali tri do štirikrat tedensko tudi nadure.Zanima me, ali je lahko plača nižja od 734eur in kakšen izgovor zato lahko ima delodajalec, predno se grem pogajat ali klicat inšpekcijo.Hvala.
Hvala Barca.Kako je delodajalec to izvedel ne vem, ker pri nas velja pravilo;ne sprašuj in ne govori.S sindikatom ziher ne, ker ga ni,kolikor pa sem uspela izvedeti, pa so v ta podpis bile primorane samo določene sodelavke.Vem, da je znesek 734,15 eur minimalne plače potrebno dati šele naslednje leto, vendar sem (smo) verjele delodajalcu, ki je obljubljal(tak dogovor naj bi tudi podpisale sodelavke),da bo 1.1.2011 povečal plačo na ta znesek, sedaj pa to.Ah,brezveze.Služb čedalje manj, pa še tiste za mizerijo,kamorkoli greš, pa vedno isto.
Forum je zaprt za komentiranje.