Zaposlitveni psihološki testi
V prihodnjih dneh imam razgovore za novo zaposlitev mojem malem podjetju. Ker sem se že dvakrat odločila napačno bi želela tokrat kandidatom ponuditi tudi psihološki test kot to delajo v večjih podjetjih. Na internetu žal ne najdem nič:( Mi lahko kdo pomaga? Potrebujem kakšen zaposlitveni psihološki test. Gre pa za zelo odgovorno delo v pisarni, ki zahteva natančnost, strokovnost,….
HVALA!
Psihološki test ima smisel, če ga znaš potem tudi razložit oz. iz njega izluščit, kar človek naredi. Kar tako ga nekomu dati in potem ne znati prebrati rezultata, je brez veze. Še pravi strokovnjaki se zmotijo, ljudje se včasih skozi test tudi ne pokažejo taki, kot so res…
Po moje je najbolje, da človeka najprej zaposliš za določen čas in potem za redno. Ali pa s poskusno dobo.
mi smo mini firma in smo se po enem fiasku z zaposlenim tudi odločili za psihološko profiliranje. nam so pomagali krager in krager.
od zaposlitvenih agencij pa raje beži.
ni vse v strokovnosti, ogromno poudarka je treba dati na to, kako se je človek zmožen vključiti v skupino, kako bo v njej deloval, ali bo destruktiven ali konstruktiven, kakšne cilje ima v življenju, ali mu je to prehodna služba… itd.
nič ti ne pomaga strokovnjak, če z njim ni mogoče delat, ker se je zaradi njega pol firme skregalo. tudi to se dogaja, žal. v malih firmah je še toliko bolj pereče.
Jaz iščem novo službo in enkrat so mi dali za reševat psihološki test. Bila sem kar malo užaljena, da me hočejo popredalčkat po nekem zanič testu iz interneta. Čeprav nisem psiholog, se spoznam toliko, da vem, da mora test ustrezati nekim kriterijem. Mislim, da bi bilo prav tudi, da ti potem predstavijo rezultate, ki jih je test dal, če je že to njihov kriterij za odločitev, koga bodo sprejeli.
Če si se že 2x napačno odločila, mogoče nimaš izdelano dovolj, kakšnega človeka si želiš. Mogoče preprosto zahtevaš preveč od enega samega človeka, glede na to, da praviš, da gre za manjše podjetje. Samo ugibam seveda.
Mogoče je res bolje, da daš presodit kandidata še komu drugemu, sama pa se potem na koncu odloči. Verjamem, da moraš imeti kar srečo, da dobiš človeka, ki paše v tim, dela dobro, … verjetno enako težko kot dobiti službo, ki ti bo pisana na kožo.
Veliko sreče z iskanjem pravega kandidata, torej.
Z znanjem in izkušnjami, ki jih imaš, boš verjetno uspešnejša, če kandidate oceniš na osnovi njihovega horoskopa in položaja zvezd ob rojstvu, če pa že hočeš, kot pišeš, pomoč z interneta bo najbolje, da si pomagaš z Googlom in pogledaš kaj ti le-ta vrne, ko vanj vtipkaš ime in priimek kandidata.
Če pa potrebuješ kaj profesionalnejšega ti, na osnovi lastnih dolgoletnih izkušenj, predlagam, da za ocenjevanje kandidatov angažiraš dr. Janeza Mayerja.
Lepo vas prosim ljudje, grafološka analiza in horoskop!!! Mi je prav žal, ampak mislim, da te zadeve niso primerne za izbiro pravega kandidata pa naj me razni šušmarji še toliko prepričujejo o tem.
Sama npr. opažam, da imam kar nekaj vrst pisav, ki so pač odvisne od razpoloženja in časa, ki ga imam na voljo. Katero bi torej analiziral grafolog?? Vse, ki v oglasu napišejo, da želijo ročno napisan življenjepis, preprosto prezrem.
Sicer pa ne vem, kaj se (Ana) toliko sekiraš. Obstaja preizkusna doba 3-6 mesecih in če s kandidatom/ko ne ujamete pač prekinete sodelovanje brez večjih težav. Verjemi, da lahko že v 1 tednu vidiš, kako nekdo dela.
Forum je zaprt za komentiranje.