Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev placilo malice v zdravstvu

placilo malice v zdravstvu

Pozdravljeni.
Potrebujem samo podatek, kako je urejeno placilo malice v zdravstvu. Ce delam 12 ur neprekinjeno, mi pripada placilo 1 ali 2 malic?
Mogoce link do predpisa, ki to ureja~ lepo prosim, sem v sluzbi in lahko dostopam samp prek telefona.
Hvala za pomoc!

dvomim da 2 malici, kvečjemu te po 8. urah neprestanega dela za vsako nadaljno oddelano uro pripada kakšen dodatek k prehrani.
Mi v gradbeništvu imamo recimo za vsako nadaljno uro 0,76 er/ uro…

torej malica 4,5 eur + (0,76 * ( št. oddelanih ”nadur”))

Urejeno je v KPDZSV in sicer takole:

Kot dan prisotnosti na delu po tem členu se šteje redni delovni čas v nepretrganem trajanju do vključno 8 ur. Pri razporeditvi rednega delovnega časa, po kateri je delavec dolžan delati dnevno delovno obveznost nad 8 ur, se mesečni znesek povračila stroškov za prehrano med delom ugotovi najmanj v višini zneska iz predhodnega odstavka za vsakih 8 ur rednega delovnega časa.

Če delavec v določenem mesecu dela preko polnega delovnega časa, mu za vsakih izpolnjenih 8 ur dela preko polnega delovnega časa pripada dnevni znesek povračila stroškov za prehrano na delu. V primeru celodnevnega dežurstva pripada delavcu povračilo stroškov najmanj za tri obroke
dnevno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close