Kakšne plače imajo zavarovalni zastopniki
Prvo leto je fiksna plača z dodatki okoli 1200 neto. Sedaj pa imam okoli 800 eurov z dodatki. Je pa plača čist na provizijo narejena, več narediš večja je plača…samo kaj ko moraš kar veliko polic naredit-sploh avtomobilskih, kjer je pa slaba provizija. Potem pa kakšno minus stimulacijo nabijejo na račun življ. zavarovanj, pa stranke ne plačujejo…
Ja je treba delat in jaz delam, da bo kmalu plača boljša. 🙂
Je pa tako- povsod je danes bolj tako tako…prej sem bila v trgovini 2o let in ni primerjave. Pa sem ob delu šolo naredila, tudi faks še delam…vse se da…sem pa vseeno več časa z mojo družino, kot prej, ko sem bila v trgovini. To je pri meni velik plus.
Na začetku le osnovo nekaj manj kot 700 bruto, če ni zadosti prometa, gre tudi nižje, kmalu sledi tudi odpoved, saj zastopnika, ki ne dosega plana, nikjer ne potrebujejo. Je pa provizioniranje odvisno od ene do druge zavarovalnice. Za obvezno zavarovanje avta od 2 – 4 %. Torej za en srednji avto cca 5 eur, kasko je provizioniran višje, ravno tako premoženje. Najvišje provizije so pri življenjskem zavarovanju. Za plačo 1.000 eur moraš kar precej delati, ni pa nedosegljiva.
Glej pri nas je prvo leto plača takšna,če seveda dosegaš tisti plan, ki ti je postavljem. Po prvem letu si na svoji proviziji. S svojo provizijo moraš priti čez minimalno plačo oz. če ne prideš je plača minimalc plus dodatki. Zato moraš kar delat oz je to delo na dolgi rok. Prvo leto te dobesedno financirajo, potem si pa na svojem in počasi,ko si nabiraš skadencar ti rase tudi provizija in s tem tudi plača. Jaz sem sedaj točno eno leto na provizijski plači.
Forum je zaprt za komentiranje.