Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev kaj mi svetujete

kaj mi svetujete

Sem mlada mamica treh otrok, s sedmo stopnjo izobrazbe in kljub pošiljanju prošenj ne dobim dela. Res nimam delovnih izkušenj, kar pa sem delala med študijem je pa izven smeri študija, ampak, da ne pridem niti do razgovora… Vse skupaj me že pošteno jezi, ker se nič ne premakne. Pa vedno iste floskule, saj bo, meni je pa že obupno, meseci tečejo, jaz pa doma. Ja, imam pa diplomo družboslovne smeri.
Pišem pa tudi prijave za peto stopnjo, pa ni nič.

Čistilke povsod potrebujejo,prav tako kakšno varuško na domu, likanje na domu ipd

Točno tako!

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Hvala za odgovora, ampak to vse počnem že doma, delala bi pa še kaj drugega, pa mi ne uspe priti do tam… Ja pa drugače, če bo kdo predlagal kmetovanje – to mi je znano, ampak preživljati s tem se je pa težko (beri nemogoče).

Matr sta kmetavzarja, AS in DRRR.
A zato se šolamo, da bomo pucali WC-je za vami? Pa ne zdaj o prežvečenih “vsako delo je častno”, “še veliko dela je, samo skloni se”…………………….

To sta dva odgovora zakompleksanih, neizobraženih (brez papirjev) kljukcev, ki imata srečo, da nekje mešata luft.

res je

No, pred parimi dnevi je bila debata o čistilkah in ne, tudi kot čistilka ne dobiš kar tako dela.

Moj mož je po pol leta iskanja službe, primerne njegovi izobrazbi, pristal v – gradbeništvu kot fizični delavec 🙂 In to sredi zime. Manjka delovne sile, čeprav je sektor v krizi. Zvilo ga je pa tako, da je rekel, da vzame prvo delo, ki mu ga ponudijo – in to je bilo to. Na srečo tudi ni za minimalno plačo, ampak celo za višjo, kot jo je imel prej. Zaenkrat je zadovoljen, čeprav si ni nikoli mislil, da bo hodil na tlako (kar gradbeništvo sigurno je).

Glej, če ti ni velika sila, potem pač čakaj in upaj, da boš našla službo ustrezno tvoji družboslovni izobrazbi. Ko ti bo pa res sila, pa verjemi, da boš pripravljena poprijet za prvo delo, ki pride mimo in ki je plačano. Ker boš delo res potrebovala. Pa čeprav boš morda za opravljanje tega dela morala odpreti s.p. ali delati na črno.

Lej, vsem je znano, da se dost lažje dobi službo z poklicno ali tehnično izobrazbo, posledično se je treba le znajti in nabasat pravo službo s spodobno plačo…za koji kurac potem rinete na vse možne fakse, pol pa jamrate da ni služb, da niso zadost visoke plače, itd??? Da dokažete svetu da ste nekaj več od tistih, ki se niso hodili jajca praskat še 2-4 leta več? Ker to definitivno leni, nesposobni študentnje delajo…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Najprej čestitke za 3 otročke!

Glede sluzbe je fuuul kriza…poskusi na zavodu vprašat za kako usposabljanje, delovni preizkus, da vsaj nekam noter prideš..Pretuhtaj res vse možnosti, morda kaka prekvalifikacija…poizveduj, druzi se, komuniciraj, ce kdo kaj pozna,.

Predvsem ne obupaj!

Pohvalno! Tud jaz bi šel zidat če bi bla kriza…

Mislim… niti enega pametnega odgovora. Kakšne izjave, sama foušija in privoščljivost. Mogoče človek že prime za vsako delo ampak to še ne pomeni da ne sme stremeti za boljšim, ne?

Zate pa v bistvu nimam pametnega odgovora, razen da mogoče poskusi malo dodelati prijavo in življenjepis, ki ju pošiljaš, da bo nekaj posebnega, nekaj kar pade v oči ali pa vsaj res lepo in ustrezno napisano. Drugače pa je res kriza in težko za službe, samo vztrajnost se vedno enkrat izplača.

Službe ne dobiš zaradi 3 otrok. Nihče ne potrebuje delavke, ki je nikoli ne bo v službi. Prošnja gre direkt v koš.
V javnem sektorju bi te še mogoče kje vzeli, ampak kaj, ko se tudi tam ne sme več zaposlovati in se bodo sedaj začela še odpuščanja.
Vloži ves trud raje v iskanje veze, ker edino tako boš kdaj prišla do službe.

Zgleda da še nisi poslala nobene prošnje za čistilko. Zunaj je nekaj razpisov za čistilko, na vsak razpis se prijavi čez 100 ljudi. Potem pa misliš da je lahko dobim? Ker je delo kao lahko? Poslala malo morje prošenj, redko povabljena na razgovor, nobenega dela ni lahko dobim, ker je preveč prezposelnih.

Čestitam ti za troje otrok, že za to bi ti jaz dal plačo.

To ni vzorec zate, imam pa tudi sam uni. diplomo. Pred dvajsetimi leti je bila slična kriza.
Odšel sem, kot dnevni migrant v Avstrijo delat na neko kmetijo. En celi poletni dan
600 ATS. Delal sem cca 1 mesec, nato pa sem si našel svoje delo in 4 x boljše plačilo.

Načelno mislim, da pri prvi zaposlitvi ne smeš gledati na denar. Važno je, da si “notri”
kasneje je vse v tvoji glavi in rokah.

Vse dobro ti želim.

Lej, vsem je znano, da se dost lažje dobi službo z poklicno ali tehnično izobrazbo, posledično se je treba le znajti in nabasat pravo službo s spodobno plačo…za koji kurac potem rinete na vse možne fakse, pol pa jamrate da ni služb, da niso zadost visoke plače, itd??? Da dokažete svetu da ste nekaj več od tistih, ki se niso hodili jajca praskat še 2-4 leta več? Ker to definitivno leni, nesposobni študentnje delajo…[/quote]

DRRRR ne bit užaljen, naredil boš veliko več, če boš lepo napisal.

Brez zgražanja. Način včasih naredi veliko več, kot pameten odgovor.

Primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Težko je to, težko, v takih primerih (fax, čifo, avto)…v drugih se da z lahkoto……

Predlagam, da ponovno napišeš prošnjo. Poskusi se postaviti v kožo tistega, ki jo bo bral. Jaz sem po diplomi poslala preko 40 prijav pa nisem dobila niti klica. Potem pa sem se posvetovala s starejšimi kolegicami in skupaj sestavila prošnjo na katero skoraj vedno dobim odziv.
P.S. Tega, da imaš 3 otroke, jaz npr. ne bi pisala (sem pa pisala v prvi prošnji). lahko napišeš samo, da npr. z družino živiš v najemniškem stanovanju.

Vsem, ki ste mi pisali pozitivno se najlepše zahvaljujem. Seveda sem prebrala tudi negativna mnenja, pa nimam kaj drugega reči, kot da so mi smešni.
Vem, da bom dobila službo, samo ne vem kdaj. Pri vsem pa se vedno znova sprašujem, če danes trdo delo in poštenost nista več cenjena.
Marsikaj sem že doživela v življenju in ob vseh slabih stvareh sem postala močnejša in boljša oseba. Glede lenobe študentov pa lahko rečem le to, ne mečite vseh v isti koš. Jaz imam sedmo stopnjo in tri otroke, pa še nisem stara 30 let, tako da, če znate računat…
No ja, sedaj mi je bolje, pride pa kakšen dan, ko sem na tleh…

Te popolnoma razumem, ker sem v enakih škripcih…Sicer sem doma šele dva meseca, pa imam enako dobre in slabe dneve kot ti….pišem in pišem prošnnje- do zdaj sem dobila dva razgovora- drugega imam jutri in to s 4letno tehnično šolo s katero (baje po mnenju nekaterih)službo dobiš hitreje kot z višjo šolo. Pametnega nasveta nimam, lahko ti edino (enako sebi)svetujem, da vztrajaj.Enkrat bo že, pa čeprav težko čakamo.Srečno!

Osebnih zadev se ne piše v prijavo, ker to nikogar ne briga.

berem tvoje težave. Bistvo je da greš na zavod za zaposlovanje in to takoj. Tam ti bodo najbol svetoval kaj in kako se preusmert in pridobit nova znanja. Službe mislim, da ti nebodo našl. Neke bonitete in info boš dobila. LP

tudi jaz imam podobno težavo kot ti, imam enega otroka,moz dela v gradbeništvu in je stalno odsoten, nimam popoldanskega varstva,delam lahko sam zjutraj, imam dokončano visoko šolo, in šele potem ko sem pisala prošnje za prodajalko in napisala da imam le srednjo šolo ,sem dobila kakšen odgovor,svetujem ti da, ne omenjaš da imaš otroke, in napišeš da maš sam srednjo izobrazbo .diskriminacija je ful za mame,ker mislijo da boš skoz na bolniški, pa dosti služb je za 5.st. izobrazbe, glede teh služb, ki so razpisi na zavodu, pa so tako in tako vse že zasedene, veliko sreče ti želim

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close